Раждане вкъщи 6

• 44 235
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Да освежа малко темата:
Мащабно Канадско изследване, което привлече вниманието на специалистите от цял свят недвусмислено доказва, че домашното раждане е по-добро във всички отношения от болничното:
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060407/hom … name=&no_ads=

После това предаване, който не го е гледал http://ludmil.multiply.com/video/item/48/48

После това http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual& … videoid=100993773

# 196
Людмиле, благодаря за линковете!  bouquet
Сега ще дръпна това изследване да го чета. Все пак ги има онези 20 или около толкова процента, за които болницата е по-доброто място, ако не във всяко отношение, то поне по отношение на риска.

# 197
Людмиле, благодаря за линковете!  bouquet
Сега ще дръпна това изследване да го чета. Все пак ги има онези 20 или около толкова процента, за които болницата е по-доброто място, ако не във всяко отношение, то поне по отношение на риска.
Разбира се. Правилото е - майката ражда там, където тя И ДЕТЕТО се чувстват спокойни и уверени.

# 198
Людмил благодаря за линковете   bouquet

Онзи ден гледах на кафе с Гала,тя и екипа и били шокирани от раждането в Габрово.Гостенката и била родила със секцио по собствено желание избрала си ден,не и се занимавало с болки в последната минута да тича в болница. Rolling Eyes
Шокира ме мен пък като я попита Гала"Мъжът ти присъства ли на раждането"а тя каза "Не.Това е нещо лично и интимно между мен и лекаря Shocked,мъжът ми няма място там. Rolling Eyes

# 199
   Ако лекарят е мъжът ми, тогава може. Laughing Мале мила, накъде върви този свят!?

# 200
  • ул. "Мечтание"
"Не.Това е нещо лично и интимно между мен и лекаря Shocked,мъжът ми няма място там. Rolling Eyes

Ще се пръсна от смях!  Joy Joy Joy

# 201
Привет мацки  Hug

Искам още веднъж да ви благодаря за помощта и подкрепата, която оказвате  bouquet Благодаря ви и за прекраните пожелания  bouquet
Разконспирирали сте ме вече, но все пак и аз да си кажа: родих на 01.01.2010 едно прекрасно и съвършенно бебе Васил. Раждането не протече така както си го представях, но все пак съм доволна. Приехаме с 8см разкритие и най-важното, че тати беше с нас Peace

Дано тази година донесе само красиви раждания Peace

# 202
Онзи ден гледах на кафе с Гала,тя и екипа и били шокирани от раждането в Габрово.Гостенката и била родила със секцио по собствено желание избрала си ден,не и се занимавало с болки в последната минута да тича в болница. Rolling Eyes
Шокира ме мен пък като я попита Гала"Мъжът ти присъства ли на раждането"а тя каза "Не.Това е нещо лично и интимно между мен и лекаря Shocked,мъжът ми няма място там. Rolling Eyes

Не съвсем коректно цитирам горното, но да не навлизаме в детайли.  Grinning
Какво ще кажете за изказването на Мишел Оден: "Ако, например, бяхме осъзнали, колко е важно да осигурим на раждащата жена условия, при които нейният адреналин се запазва на минимално равнище колкото се може по-дълго, тогава бихме си представили, че присъствие при раждането на мъж, неокортекса на който отделя хормони на стресс, може да увеличи риска. Но ето, че се появява ново течение: бащите присъстват при раждането. Всички горещо го подкрепят, и днес вече никой не би се осмелил да обърне внимание на това, че неговият бум е съвпаднал по време с рязкото увеличаване на броя на цезарови сечения."
от тук
Мен лично това не ме спря, няма да сме спре и следващия път, но ми се стори някак си смущаващо да го прочета точно казано от него (М.О., не мъжа ми  Wink). По-точно без допълнително обяснение - защо?

# 203
Кюбит, ти ме хвърли в оркестъра. Аз бях най-спокойна по време на раждането на големия ми син, точно защото мъжа ми беше там. Можем доста да поразсъждаваме дали няма връзка с навлизането на мъжете в родилна зала, а не на бащите.

# 204
Вечи, и аз не мога да си представя това събитие без мъжът ми да е там.  Peace
Но си абсолютно права - мъжете, а не бащите са проблема. Само дето изказването на М.О. не ми звучи съвсем така, може би грешно съм го разбрала.  newsm78

РЕД: По повод долния постинг на Ярка птица - все забравям, че има страхливи мъже и още по-страхливи жени. Те сами се бутат един друг към секцио един вид. Май започвам да разбирам какво е имал предвид М.О.

Много съм отнесена.  Blush
Слънчоглед, честит ти Слънчо! Да сте здрави и усмихнати всички.  Hug

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 19:32 от Кюбит

# 205
   Слънчоглед, всичко хубаво ви желая! Радвам се, че всичко е минало добре.
   Е, хайде да простим на М.Оден това изказване - в доста от случаите е така.
Много зависи от таткото и от взаимоотношенията с майката. Моят мъж е страхлив,
но не ми действа никак неговият страх, защото знам, че всичко зависи от мен. Wink

# 206

Не съвсем коректно цитирам горното, но да не навлизаме в детайли.  Grinning
Какво ще кажете за изказването на Мишел Оден: "Ако, например, бяхме осъзнали, колко е важно да осигурим на раждащата жена условия, при които нейният адреналин се запазва на минимално равнище колкото се може по-дълго, тогава бихме си представили, че присъствие при раждането на мъж, неокортекса на който отделя хормони на стресс, може да увеличи риска. Но ето, че се появява ново течение: бащите присъстват при раждането. Всички горещо го подкрепят, и днес вече никой не би се осмелил да обърне внимание на това, че неговият бум е съвпаднал по време с рязкото увеличаване на броя на цезарови сечения."
от тук
Мен лично това не ме спря, няма да сме спре и следващия път, но ми се стори някак си смущаващо да го прочета точно казано от него (М.О., не мъжа ми  Wink). По-точно без допълнително обяснение - защо?
Aми да, ако бащата припада или му призлява  Sick сигурно е така  Joy

# 207
  • ул. "Мечтание"
Определено много зависи и от майката и от бащата.

# 208
Кюбит, от къде го взе това? Готово преведено на Бг ли беше? Възможно е да са го превели некоректно  Laughing . Трябва да го намерим в оригинал.

# 209
Клер, точно под цитата съм дала линк. Естествено са го превеждали.

Общи условия

Активация на акаунт