Раждане вкъщи 6

• 44 196
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря   bouquet
Много ми помагате, като ми отговаряте това, което искам да чуя  Grinning
Не бих направила аборт по лекарски препоръки, особено щом вече тупка сърчице.
И с таткото си поговорихме  Heart Eyes ще си го гушкаме и обичаме каквото и да е.
Другата седмица съм на жк, ще видя и лекарката какво ще ме посъветва.

# 436
Нещо ви бях загубила, привет отново Simple Smile Имам много да чета, надявам се все хубави новини!

Мила от Марс , аз също бях бременна на 35 години. Реших да не права БХС, защото резултата се изчислява и на база възрастта на майката т.е. риска е автоматически увеличен. Освен това при близнаци резултатите дават отклонения. Да не говорим за риска да ти кажат, че примерно на едното бебе му има нещо, как ще можеш да избереш??? Амниото също крие рискове, струва ли си да рискува човек?  А и 35 години са си съвсем младежка възраст  Grinning
С таткото решихме да не правим нищо и не сме го мислили въобще повече, просто за нас от този момент нататък, а и от самото начало, всичко беше наред. Правих ФМ обаче,  бяхме любопитни за пола  Heart Eyes

Ей, четох, че Мишел Оден ще идва в София, страхотна новина!  Simple Smile

# 437
И аз не съм влизала в бгмама цяла вечност, а темата се раздвижила Simple Smile

Изгледах предаването и освен, всичко, което сте споделили като впечатление, ми се иска да опровергая още един мит, засегнат в предаването.
Става дума за това, че пълна майка, която не е спортувала редовно не може да роди лесно. Пълни глупости: Аз съм от големите майки, имам три нормални раждания, третото от които у дома с мъжа ми. Отне само три часа, безболезнено, лесно, без разкъсвания и пр. Смятам, че жената е устроена да ражда лесно, независимо от състоянието й - хранена, недохранена, пълна, затлъстяла. Механизмът е вътре в нея, а не в сланините отвън или мускулите. Трябва да е супер болна, да не може да ходи или нещо от сорта, предполагам, за да се стърдят подобни неща....

Как са протекли ражданията на майка ми? - и двете нормални, в смисъл вагинални болнични. Първото с огромно бебе (като моето трето дете), отнело цяла вечност, но с търпелива акушерка и без разкъсвания. Второто с мен, малко бебе, но с модерния вече окситоцин, бързо с як кръвоизлив след това и кръвопреливане. Според нейните спомени, предпочита 10 като първото си раждане и това ми се е запечатало в съзнанието - колкото по-нормално и без намеса, толкова по-добре. Стремях се да са такива и моите раждания, нямах никакви страхове и въпреки това в болницата нямаше как да стане да не ми се намесят. Второто раждане отидох в последната минута и пак се намесиха, стадах и за отделенето от мен дете и пр.... Истинско удовлетворение беше третото раждане Simple Smile. То е отлично и като възпитателна норма за момичетата ми, които знаят, че бебето излиза лесно и много много приятно, носи щастие и пр. хубави неща Simple Smile

За прегледите и аз съм на принципа, ако се чувстваш несигурна и ще ти донесе спокойствие, направи го. От БХС не виждам особена нужда, само вероятност е и не дава информация, така че го отказах, въпреки, че съм над 35 години. Направих само ФМ, но по лични причини, които ме притесняваха и ми донесе пълно спокойствие, след което взехме икрайното решение за раждане у дома.

# 438
Повече информация за семинарите има вече във ФБ:
http://www.facebook.com/event.php?eid=120847274610769

# 439
Meg, благодаря за инфото, споделих ги и в моя профил във фейсбук. Тази жена е шаманка, такава сила излъчва, че покорява.  Гледах снимките от предишното посещение и съм във възторг от излъчването, представям си на живо какво е  Heart Eyes

# 440
Хюманис, много точно си я усетила - притежва силата да вижда отвъд видимото и да извилча информация от пространството. Наживо зарежда с вяра и щастие за седмици напред!! Simple Smile Общува с неродените бебета, работи върху страховете на майките, знае кога може да очаква проблем и има асреснал от нетрадиционни, безвредни средства за справяне с тези проблеми. Тези й качества вероятно са причината за 30 г. работа да няма нито едно изпуснато бебе или майка, а травми от сорта на разкъсвания да брои на пръстие на ръцете си! 

# 441
Много се радвам за семинарите. Може ли подробности на лични за срещата.  bouquet

# 442
Много се радвам за семинарите. Може ли подробности на лични за срещата.  bouquet

Хена, по-горе има линк към събитието във ФБ - там е цялата информация Simple Smile

# 443
Нали няма да ме забравите и мен за срещата на 15-ти или 16-ти? Много ми се иска да дойда.

# 444
  • ул. "Мечтание"
Нали няма да ме забравите и мен за срещата на 15-ти или 16-ти? Много ми се иска да дойда.

Днес предполагам ще се доуточни къде точно ще бъде.  Peace

# 445
Meg! ,   Peace Това, че се съгласява да идва у нас е дар и не бива да го изпускаме.

# 446
Здравейте!

Бих искала да помоля ако някой познава педиатър, който няма да се стресира от това, че бебчето е родено вкъщи и ще е готов да го прегледа без да вика социалните Grinning  да ми даде координатите му, може на лс. А ако работи със здравната каса и лекува с някакви алтернативни методи, а не с антибиотици и е склонен да поставяме ваксините не по стандартния имунизационен календар, тогава ще е направо златен  Crazy

# 447
Дая, можеш да викнеш или педиатър на частна практика, или от вашия район по местоживеене в момента - може да са шокирани за раждането, но не вярвам да уведомяват когото и да било.
Най-добре е да се уговориш предварителн с някой, за да е наясно човека, че чакате бебе около еди коя си дата и тогава ще го викате. По принцип все някой трябва да плати за работата на педиатъра - ако е честен - това сте вие; ако работи със ЗК, трябва да запишете после детете при него, за да си получава той парите от ЗК. Доста ромчета се раждата в домовете на родителите си, при много лоши условия и никой не вика социалните... Достатъчно е лекарят да види, че за детето е осигурено нужното, че всичко е ОК и дотам приключва работата му.
Винаги можеш да се уговориш и за ваксините, но пак е добре предварително да поговориш с няколко човека и да видиш кой ти пасва най-много на изискванията и нуждите.

# 448
Наминавам само да напомня на двойките, избрали домашно раждане, особено ако нямат опит от по-голямо дете в семейството, да посетят една-две лекции за кърменото и да си набележат косултант по кърмене, с който да се видят още преди раждането - да им даде носоки (не е нужно да споделяте избора си за място за раждане с консултанта!), а после да могат да й се обадят за евентуално помощ в първите дни.

# 449
Аз имам опит с две деца (по 5 месица), но съм се заканила този път да се постарая повече и се интересувам от лекции и търся инфо.
Ще се радвам да си намеря консултант.. Heart Eyes, (че си имам известни проблеми).

Общи условия

Активация на акаунт