Отговори
# 630
  • София
Хаха, и аз като си публикувах предишния пост видях от лентичката, че днес Дея става на годинка и половина  Heart Eyes Да са ни вижи и здрави всики дечица  Simple Smile

Честит рожден ден, Юцка !   bouquet Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана !

Аз по Бтв не видях Дуци, но видях Анна как яде, както и маникюра на Дуци  Grinning Също така и момиченцето Злати Simple Smile

# 631
И Лили имаше някаква реакция от последния пентаксим. Той се слага една година след последния прием. Температура не съм забелязала, но мястото на ваксината беше много подуто. Тогава питах и ми казаха, че от последния най-често имало реакции.

Анна и аз я видях и щях да питам дали е тя Grinning

# 632
Честито на имениците, както и на рождениците! Здрави и щастливи и повече усмихнати!

Шада, и аз мисля, че не иска да ходи защото го боли крачето. Знам, че се прави компрес от реванол. Дано днес вече е добре Бобо.

Катче, дано не се наложи да лежиш, почивай на макс  Hug

Фио, ако искаш за кошмарите, пробвай дормикинд или алора. и двете са хомеопатични от тези дето са без рецепта и нямат потенции и прочее, така че няма какво да навредят а може да помогнат. Мисля, че Танита беше много доволна от Дормикинда, но пък при нас нямаше кой знае какъв ефект, но при вас може пък да действа добре.

Пентаксима не се слага на определена възраст, а както казва Катче, една година след последния (третия) прием. Този 4ти пентаксим е последната ваксина и няколко годинки ще почиваме от тях. Ще си говорим за акита и злояди деца само  Mr. Green

Количка още ползвам на дълги разтояния и когато приспивам Симона следобед, ако го няма Мартин.

Катеренето и при нас е номер 1 и е много досадно.

Имах още да пиша, но не помня. Не съм на кеф тези дни. пак ни удариха с колата. Трета кола, за трети път и пак във Варна. Ние сме добре, този път и аз успях да се размина. Колата е с доста по-малки щети този път, тъй като удара е отзад, но си остават разправиите със застраховки, оценки, майстори и т.н. и вече не'ам нерви. Две вечери вече неспим и дебнем, че багажника не се затваря и заради него и аларма не може да се пусне и колата напрактика крещи "ела ме вземи"......

# 633
Бобо вече стъпва. Принудих го, иначе иска на ръце. Пак е с Т - 37.7. Сега спи. Чудя се да дам ли температуропонижаващо. При ваксини пак ли се чака да вдигне Т над 38 или се дават лекарства по-рано? Педката не вдига. Следобяд ще и се случи случка  #Cussing out Вчера се притесних мнага, понеже никога не е реагирал така на ваксини  Confused Сега не знам какво да правя с тая Т  Rolling Eyes Моля ви дайте идеи  Peace
Благодаря на всички ви за подкрепата  Hug

НБМ, радвам се че Дени вече е добре  Simple Smile

Честито на празнуващите!

# 634
Шада, дано бързо се оправи Бобо!  Praynig
Ние също сложихме последния Пентаксим тази седмица. Нямахме реакции, но педи ни предупреди, че най-трудно се понася тази последна доза. Препоръча ни да направим компрес с мед на убоденото място и ако вдигне по-висока темп. да дадем Панадол. Реакция е нормално да има до 2-3 дни след ваксината. Според мен Бобо утре ще е добре. Ако му е болезнено и подуто мястото на убождането, наистина пробвай компрес с мед (бил най-ефикасен според педито).
Успех, стискам паци!  Hug

# 635
Честито на празнуващите!
Не съм влизала от известно време във форума, имам си разни задачки покрай въпросите за раждането по човешки начин. Ходим по срещи в МЗ, обсъждаме си нещата с лекари и експерти и е отчайващо как говорим на тотално различни езици. Предстоят още срещи, дано постигнем поне някакви допирни точки!

Шада, тези ваксини са ми болна тема и лична кауза. Вчера още една позната имаше проблеми с ваксини и много ми се вдигна кръвното, направо лично го приемам вече.
На второто дете, живот и здраве, и една-едничка ваксина няма да сложа. С хората, които написаха Петицията за правото на свободен избор при поставяне на ваксини, си говорихме какво може да с предприеме, за да спре това безумие със задължителните имунизации. Имаме разни идеи, най-драстичната от които е печен адвокат да повдигне дело срещу Б-я за нарушаване на човешките права в Страсбург. Но преди това разни други активности ще има, вероятно.
Сега обаче фокусът е ГМО и малко ваксините са на заден план. Аз обаче това с ваксините съм го приела като лична кауза и си действам по малко по въпроса.

Много се радвам, че Бобо е по-добре, но задължително отиди при педиатърката, виж партидния номер на ваксината за всеки случай, обясни й подробно какво му е станало на детето и настоявай за официално признаване на връзка между ваксината и негативната реакция. И евентуално да не слагате повече Пентаксими...Ти ще си решиш. По-компетентно мнение можеш да получиш в темите за ваксините в Здравния и в Алтернативния подфорум.

# 636
Честит празник на именниците и рождениците   bouquet

Шада, дано бързо му мине на Бобо  Praynig

НБМ, и аз се радвам за Дени!

Катче, дано тази бременност мине по-леко от предната Hug

Оле, не ви върви с тия коли, ама нали нищо ви няма  Hug

Свекървата е успяла да подстриже Катето, докато спи  Grinning. Днес ще видя резултата, че вчера я оставихме при нея, за да ходим на кино. Изумителното е, че може би е разбрала какво й казвам, като й обясних, че няма да я вземем вечерта, защото не ме е търсила и чакала, като обикновено.

# 637
Шада, аз бих дала панадолче за успокоение. Не мисля, че трябва да чакаш да се вдигне за да дадеш. Не е хубаво да се дава често панадол, но това не го имам за често. Аз лично досега съм със същата опаковка от както се е родила Симона и затова съм спокойна, като реша да давам така превантивно.

Гнид, тръгвам вече пеша  Laughing С кола никъде  Naughty

# 638
В новините по нова са Яна на Сакси и Дуцина Анна,а Злати и Ива хапват бананче  Heart Eyes  в 22-та минута започва  репортажа за гмо

http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2246/  

Честит имен ден на Нинчета   bouquet

Честит рожден ден на Юцка  Hug

На Шада,Катчето и всички,които имат нужда по едно голямо гуш  Hug

Няма да се оплаквам,само ще кажа,че и трите сме с Т,децата са на АБ  Whistling

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 10:49 от мамаиви

# 639
Добро утро, честито на всички празнуващи днес!
Месечинки, именници и рожденичката да почерпи Simple Smile Да сте много здрави и щастливи!
Виждам има болни и с реакции от ваксини, пожелавам им да се възстановят бързо! Много ме е страх и мен от ваксините.

Ние растем, Ели вече е 85 см, Алекс 60
Дуци, това, което описваш го има и при нас и в двете стаи  Laughing Да не ви растат зъбки?. На Ели сега и пробиват кучешките и често се събужда, като плаче "мама-мама"
Малкия вагабонтин пък в другата стая иска да яде и скрибуца и мрънка  Crazy Случвало ми се е да подпирам млякото на Алекс със завивката, за да мога в другата стая да успокоявам Ели. И така претичвам от стая в стая. Дано скоро да могат да спят заедно и вечер да има тишина и спокойствие. (Да не вярваш  Laughing )
Катче, дано да ти е леко до края. Маги е станала много хубаво момиченце! И каква коса и пораснала  Heart Eyes На Ели още е много къса, а така ми се иска да и правя опашки...дано порасте до лятото, че нямам търпение Simple Smile
До скоро  Hug

# 640
Честит рожден ден, Юцка!   bouquet Много здраве и щастие ти желая!
Честито на именниците!   bouquet Със здраве да си носят името!

Оле, благодаря! Снощи си спа добре, но ще видим докога ще е така.

Шада, дано се оправи бързичко Бобо  Hug
По въпроса с ваксините няма да се включвам, че още не мога да си простя за тези, които вече сме сложили

# 641
Шада, на една приятелка дететнцето преди два дни също направи реакция - подуто и зачервено краче и Т. На миналите дози не е правила реакция. Аз не знам какво да очаквам от Сами, защото при първите дози за седмица му се нарушаваше спокойствието - плачеше, не ядеше и пр.

НБМ, аз забелязах, че лекарствата са като нашите, добре е , че педи ви праща при специалист веднага.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, НИНЧЕ! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ТИ НОСИ ИМЕТО!

Оле, вие не сте ли в Търговище? Във Варна е натоварено и моят мъж не ме пуска д аходя там с колата. А е близо и доста шучменци могат да се видят през почивните дни в МОЛ-а, да речем. Момо все ме врънка да ходим и в детския кът в морската градина. Хубавото е, че сте добре!

мамоиви, дано бързо оздравеете всички!

Юцка, бъди здрава, много обичана и щастлива жена!

# 642
Мамо Иве, знам какво ти е... да си толкоз скапан, че даже да не ти се оплаква... Голяма прегръдка ти изпращам!

Шада, дано малчо да е по-добре.

Другата седмица ми почва стажа.  bowuu 1 месец в ДСП Люлин - Рапунцел, ша пийм ли кафенце? Flutter После още месец в Психодиспансера на центъра. Утре отивам да се подстрижа и кажи речи съм се настроила професионално....

# 643
Честит рожден ден на Юцка, много здраве, щастие и любов!

Честит имен ден на Нинче, Нинето на Ели и другите именици, да са живи и здрави!

Честити месечинки на порасналите дечица, и Габи вчера стана на година и половина, как лети времето само! Ето малко нови снимки от нас: http://www.facebook.com/album.php?aid=2043660&id=1139499115&l=e557c0e06b

На Габи също й сложиха 4 Пентаксим, беше на 1 г и 4 м., слава богу нямаше реакции. Дано му спадне Т на Бобо и да е добре вече  Praynig

НБМ, радвам се, че Дени е по-добре  Hug

Оле, ама голям късмет и вие с тази кола, радвам се, че поне вие сте добре този път  Hug

Мамоиви, бързо оздравяване и да минава тази лоша серия при вас най-сетне  Confused

Катче, дано успееш да овладееш нещата само с хапчета и не се налага да лежиш пак, за да си спокойна, поне се опитвай да си почиваш колкото е възможно. Малката кукла е много сладка  Heart Eyes

Габи на последната консултация преди 2 месеца беше 12 кг и 84 см, скоро не съм я мерила, но според мен е пораснала на см още оттогава  Thinking С яденето сама се справя много добре, загребва си, лапа си лъжичката, с вилица също яде добре сама, но не винаги я оставям, защото става много бавно, иначе не мога да се оплача, че цапа твърде много  Simple Smile. Яде с дясната ръка, иначе си ползва и двете. Все още не казва изречения, само думички, "да" от доста време използва по предназначение. Избиха й вече 4-те предкътника и долните 2 резеца (вторите, и станаха 4), да видим кога ще е следващата партида, че на нея също й избиват все по няколко наведнъж. Друго не се сещам, ама и без това май много се разписах  Blush Това е, защото тук вали и не сме излизали, та ми остана малко повечко време  Simple Smile

# 644
Благодаря ви много момичета  Hug
имах нужда от това  Hug

Честит имен ден на всички Нинки   bouquet

искам да попитам мамите, които сега слагат пентаксим - купуват ли го или вече е по здравната каса. Мики има ваксина в края на месеца и сега като чета за реакциите и ме хвана шубето  Sick. На него до сега не му слаган пентаксим, предните две бяха акт-хиб.

Общи условия

Активация на акаунт