Отговори
# 330
  • Sofia
Какво имаш предвид под голямо класиране?

# 331
  • София
ами.. като миналогодишното.. да приемат повечко деца наведнъж, а не 1-2бройки резерви

# 332
  • Sofia
Такива има само за новооткритите градини. За другите няма как, децата приети есента вече са запълнили местата и се освобождават само инцидентни места.

# 333
  • София
ох... ами кога ще има тогава "голямо класиране"? на есен ли? 
започвам да се отчайвам, че никога няма да ни приемат....  Rolling Eyes

# 334
И аз съм в голяма чуденка за тези ясли и градини...Виждам, че Никола има нужда да бъде с деца, с мен му е ужасно скучно и просто не успявам да го забавлявам, а когато край него има деца, се държи съвсем различно и си личи, че му харесва много.
ОБАЧЕ, нали няма ваксини, на ясла няма да го вземат и ми се струва безмислено да кандидатствам. От друга страна, не ми се чака да навърши три години, това значи да ги гледам една година заедно с бебето, живот и здраве, и всички дружно (може би без бебето) да изтрещим зверски  Twisted Evil Та пак ще почна да търся някаква частна ясла, където да няма изискване за ваксини. Бях намерила една през есента, но искаха пълен набор ваксини и ми отпадна от класацията.
И второто дете не мисля да го ваксинирам, обаче е**си колко трудности създава това. И това с яслите, предполагам, ще е само началото.

# 335
http://makeyour.net/ecards/events/christmas_new_year/greetings_ecard-766.html

Да сте живи и здрави всички през Новата година, много любов и разбирателство, успешна и богата година във всяко отношение! ОЩЕ пожелавам повече време за релакс!
Няма да ви разказвам изобщо за нашето прекарване при свекитата.

Кети, много хубаво си го казала за Села ви, наистина е така. Дано всички дечица са здрави и ни радват само.

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 19:56 от denica70

# 336
  • София
Ра, да не си бременна  hahaha.

Дуци, щом до чистене стигнахте, скоро и багаж ще местите  Grinning.

Това с детските градини и на мен ми е мътна Индия Rolling Eyes. Регистрирала съм се, имаме там някакви точки, но за по-сериозно разнищване на казуса не ми достига капацитет на мозъка Twisted Evil.

# 337
Честита Нова Година и от нас!Да донесе на всички здраве,много радости и благополучие! Hug
Ние си празнувахме в къщи с моите родители.Изкарахме супер-Бора ни забавляваше  със страхотни танци-ще кача клипче утре-да видя как става номера първо Simple Smile
Аз си пожелах да си намеря работа тази година-нещо ме стяга вече шапката вкъщи.Иначе ми се падна нова кола и бебе от късметите Laughing
Ще изпращаме таткото в БГ другата седмица да си сменя паспорта и ни е мъчно още от сега Sad  

# 338
Елика, тоз  късмет от новогодишните на някой друг, молим ти се! Не съм и не ща и да си го помислям. Иначе за пушенето- не съм спирала нито първата, нито втората бременност. Пушеше ми се, пушех си. С бебка какви инфарктни нощни дежурства сме карали ooooh!, това ми е бил най-малкият проблем.
За яслите не знам, ама нали има първа яслена група, дето ще е втора и втората, която ще минат към градината. При това положение към края на учебната година няма как да няма места на 50% от тези, за които се кандидатстваше лани newsm78

# 339
  • София
Евредика, аз като записах Дени на Детска градина, направо в първа група /не е ходил на ясла/ пак ни искаха картон с ваксините  newsm78

# 340
Ваксините са задължителни, даже и в училище току се присетят за тях.

# 341
  • София

Абе, Кети, твоя и моя като по калъп са правени ще им се не знае fight
 Mr. Green

Абе аз отдавна се каня, да ви поканя на гости, да ги сватосаме  Mr. Green Може да се вземат и да ни олекне  Laughing

# 342
  • София
ох... ами кога ще има тогава "голямо класиране"? на есен ли? 
започвам да се отчайвам, че никога няма да ни приемат....  Rolling Eyes
Поначало наесен, от септември, започва "учебната" година. За септ. 2009 класацията беше май, в момента има само текущи класирания, за случайно отворили се бройки (примерно разширили са групата или може би запълват места от отказали се деца). Кога точно ще е тазгодишното класиране за септ. 2010 - май още никой не знае. Възможно е и пак да има някакви промени в регламента, никой не гарантира статукво  ooooh!

(...) За яслите не знам, ама нали има първа яслена група, дето ще е втора и втората, която ще минат към градината. При това положение към края на учебната година няма как да няма места на 50% от тези, за които се кандидатстваше лани newsm78

Ра, мен ме притеснява това, че децата ни септември ще са втора яслена група. Да, ама ако няма отворени бройки в градините, в които кандидатстваме? То ясно, че втора яслена група отива в първа градинска, ама нали първа яслена автоматично отива във втора яслена. Ако втора е точно толкова места, колкото е първа, на практика няма да приемат деца? За съжаление така беше в градината, която ми е по първо желание миналата година, възможно е и тази година да е така и оставам на сухо...

Честита нова година на всички!   bouquet Здрави, щастливи и обичани да сме!

# 343
  • София
И аз вече почвам да се обърквам с това кандидатстване за държавните ясли. Защо сте се регистрирали още от сега за есен 2010.
Някой ще каже ли кога започва кандидатстването за есен 2010 и евентуално кога свършва. И за тези, които не са кандидатствали за есен 2009 за 1-ва яслена група, като нас : какво? кандидатстваме направо за 2-ра ли. То тогава шанса е почти нулев  newsm78
На Билянка градината не е ОДЗ и мисля първо да я дам Дея на ясла за 1 година и после да кандидатстваме за градината на Билянка, ама ако ще кандидатстваме направо за 2-ра група, то направо да почна да търся частна ясла, за която въобще не знам дали ще ми стигне заплатата дори ... уф ...

Ние днес цял ден мързелуваме, ядем и гледаме филми  Mr. Green

# 344
  • София
И аз вече почвам да се обърквам с това кандидатстване за държавните ясли. Защо сте се регистрирали още от сега за есен 2010.
Някой ще каже ли кога започва кандидатстването за есен 2010 и евентуално кога свършва. И за тези, които не са кандидатствали за есен 2009 за 1-ва яслена група, като нас : какво? кандидатстваме направо за 2-ра ли. То тогава шанса е почти нулев  newsm78
На Билянка градината не е ОДЗ и мисля първо да я дам Дея на ясла за 1 година и после да кандидатстваме за градината на Билянка, ама ако ще кандидатстваме направо за 2-ра група, то направо да почна да търся частна ясла, за която въобще не знам дали ще ми стигне заплатата дори ... уф ...

Ние днес цял ден мързелуваме, ядем и гледаме филми  Mr. Green
И сега можеш да кандидастваш за първа група - почти нулев шанс да се отвори място и да ви приемат, ако имате и бал, но все пак запиши я в сайта отсега. Наесен ще са ни за втора група децата, да. В момента няма регистрирани за есен 2010. Регистрираните сме за 2009 и текущите класирания до големия есенен прием.

Общи условия

Активация на акаунт