Със зимните игли плетем - ентрелаци, щем не щем.

• 90 022
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Добър сняг, милички.  Heart Eyes

Мацата, изтрепваш рибата с тоя герданиус. Браво, браво, браво.

Мимозке, имам предложение за пончо. Плетеш две прави /мериш си ръцете, колко да бъдат дълги!/ парчета. Едното по-широко от другото. Зашиваш ги, след като ги изплетеш, но оставяш място за поло яка или друга по твой избор. Готово!  Simple Smile

Ако не ме разбираш, довечера сним и показ.

Иначе ето ти списания накуп.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:09 от big pufana

# 511
nor4y, препоръчвам ти тази прежда http://www.hobiyarn.com/prejdi%20esen%20zima/cashmira.html. Хем е 100% вълна, хем е мекичка и има красиви цветове. В магазините може да я мамериш за 5,50 лв/100 гр. Аз последно за толкова я купих от едно магазинче на "Алабин".

# 512
Поствам малко интересни предложения за модата през 2010. Списанието е това.

# 513
big pufana, искам искам и снимка, иначе изглежда лесно и интересно. Точно като за мен.

# 514
Дано да излезнат хубави, че ми е кафяво пончото. Да се види демек. Подарък ми е от Германция, от сестра ми. Ама идейката я гепих.  Joy

# 515
Пуфка ти си едно съкровище много мерси  Hug Hug Hug

# 516
  • София
Мимоза, преди време писах обяснение на тези ръкавици, които си спретнах с остатък от прежда. Идеята беше даса до лактите, ама не ми стигна количеството.
С прежда ЯрнАрт Шетланд са, на чорапни игли №4. Преждата принципно е за 4,5мм, но нямах такива. Това в случай, че ти е по-тънка или дебела преждата, за да си попромениш  малко броя на бримките.

Цитат
Схема, нямам. Съчиних си ги. Плетох на 5 куки.
Започнах с 40 бримки, по 10 на всяка игла. Изплетох няколко ръбчета жартиерна плетка. След това 12 бримки лицеви, всички останали опакови. На 4-тата обиколка оставих 4 пред плетивото, 4 лицеви, след това 4-те от помощната игла и още 4 лицеви. На следващата 6-та обиколка: 4 лицеви, 4лицеви зад плетивото, 4 лицеви и после 4-те от помощната игла. На следващата 6-та повтарям с оставяне на бримките пред плетивото, на следващата 6-та пак отзад и така ги редувах.
Плетох докато стигнах височината, която стига до началото на дланта. Наддадох 2 бримки, в двата края на мястото където ще е дупката за палеца. Продължих нагоре още няколко реда и завърших 10 бримки. Продължих тагоре още няколко реда и завърших отново с някълко ръбчета жартиерна плетка.
Замисълът беше да наподобяват максимално наметката. Ако искаш вместо жартиерно покрая, можеш да си изплетеш и ластик.
Ако на лявата ръкавица съм наддавала на 3-та и 4-та игла и на тях са се падали 10-те бримки за завършване за палеца, за дясната ръкавица се падат на 2-ра и 3-та.

# 517
Най-после и аз да покажа творенията си, които свърших преди Коледа, снимките не са много добри, но фотографията не е моята стихия  Simple Smile

Това са шалчета за подаръци, които се наложи да спретна много набързо и трябваше всички да са дупчени, плетките си ги поизмислях, за да не са съвсем еднакви http://media.snimka.bg/5176/016606584.jpg

Едно шалче и на дъщеря ми http://media.snimka.bg/5254/016764361.jpg , преждата е страхотна, много приятна за плетене и на усещане с 50 % памук, но немога да я намеря никъде http://media.snimka.bg/5254/016764368.jpg

А това е една рокля за мен, с която бях на Коледен купон, снимката не е много добра, но въпреки многото опити не се справих перфектно http://media.snimka.bg/5255/016764375.jpg / не се получи с обръщането на снимката/

# 518
Мацата мерси за снимката и обяснението, довечера започвам ръкавичките. Нещо такова мисля да са и моите.

jenipa, роклята е много готина и шаловете също. Всеки би се зарадвал на ръчно изплетен шал, направен с мнооого любов.

# 519
  • София
И ако си изобретила как да се направи извивка за ръкав - казвай още по- бързо!  Hug

Изобретих. Не знам дали е идеалното, но поне при мен изглежда добре след като е сглобена вече дрехата. Да си призная,отне ми доста време да го измисля, много ми е слаба математиката и поне три пъти развалях конкретно това място. Как да го обясня обаче? Или да го нарисувам? ще помисля. Нямах възможност да снимам снощи, че имаме други грижи в момента (аман).

Снимай, нарисувай, обясни с думички и снимай готовия пуловер - всичко, моля, мнооого моля!

Аз вратната извивка я изобретих - че и няколко варианта - щото нали 4 пъти цял пуловер разплитах преди да го направя - или беше широк, или тесен - след завършване... та с врата се оправих, но с ръкавите - хич...

# 520
Женипчееее, разкошни са.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes А роклята я искам облечена. На всяка цена!

И аз трябва да сним моите завършени проекти, ама ... само лъжа и обещавам. Айде довечера ще е наред и пончото за Мимозка. Дано да сколасам.

Фри, какво си хареса?  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 521
# 522

Супер е! Много си падам по такива шалчета.........Пуфи на скоро ме зариби с едни вериги и май-май само това ще правя. Има ли някъде описание как точно се прави. Аз сега плета шал - плитка http://media.snimka.bg/5255/016765658.jpg  моят е в сива гама - три цвята сиво

# 523
  • София
Женипа, много ми допаднаха нещата ти, и най-вече шала за детенце  Peace
А този шал плитка как се прави? Изплиташ си три дълги ленти и после ги сплиташ, или има друга тайна?

И също така се замислих, как се слага помпона толкова близо до плетивото. В случая на плитката, трите края са обемисти, как така хубаво се вмъкват в помпона?

# 524
Женипа, много ми допаднаха нещата ти, и най-вече шала за детенце  Peace
А този шал плитка как се прави? Изплиташ си три дълги ленти и после ги сплиташ, или има друга тайна?

И също така се замислих, как се слага помпона толкова близо до плетивото. В случая на плитката, трите края са обемисти, как така хубаво се вмъкват в помпона?

Миличка, аз съм още на втората лента, но непрекъснато мисля как ще го завърша. Смятам да ги събера трите ленти и да ги зашия и после да прикача папулката на върха. Като го направя ще покажа, а пък дано да се получи. Повечко се затруднявам с дължината на лентите, защото после ще се плетат все пак и ще се скъси, така че ги правя по 3 метра.

Общи условия

Активация на акаунт