Отговори
# 375
  • Варна
...цвекло, варено пиле, пушено пиле... Peace карфиол от царска туршия....

# 376
Мили момичета, чета ви постоянно,  и се информирам за много неща от вас. Страхотни сте!  bouquet
Благодарение на вас върнах забравени традиции вкъщи, т. е. правенето на коледни сладки. И не само това, но сега въпросът ми е:
Кога точно се прави баницата с късмети? Някои приятелки са я правили на Коледа, а аз смятам, че се прави в навечерието на Нова година. А вие?

# 377
  • Пазарджик/Лондон
antonella , аз  я правя за Нова година Simple Smile.

# 378
  • Bulgaria-Italia
Мили момичета, чета ви постоянно,  и се информирам за много неща от вас. Страхотни сте!  bouquet
Благодарение на вас върнах забравени традиции вкъщи, т. е. правенето на коледни сладки. И не само това, но сега въпросът ми е:
Кога точно се прави баницата с късмети? Някои приятелки са я правили на Коледа, а аз смятам, че се прави в навечерието на Нова година. А вие?

Нова Година – Нов Късмет  Laughing . И аз я приготвям за Нова Година . А в питката за Бъдни вечер слагам само паричка  Peace

# 379
  • София

Има цяла тема, в която се спори затова.

В нашата къща се прави на Нова година.

# 380
  • Bulgaria-Italia
С какъв набухвател мога да заместя амонячната сода  newsm78

# 381
С какъв набухвател мога да заместя амонячната сода  newsm78
Мисля,че с никакъв.

# 382
Колкото и тъпо да звучи ще попитам-какво мляко ползвате за салата "Снежанка" newsm78. Последния път взех едно цедено кисело мляко на "Роса", то само такова имаше де, но ми горчеше. Преди вземах редовно на Бор Чвор, но откакто вътре усещах разни неща и ми стана гадно.

# 383
  • Sofia
Какви неща си усещала?  Shocked
Аз също взимам само на Бор Чвор, от другите ми става много водниста салатата почти като таратор, но до сега нищо не съм усещала вътре.

# 384
Колкото и тъпо да звучи ще попитам-какво мляко ползвате за салата "Снежанка" newsm78. Последния път взех едно цедено кисело мляко на "Роса", то само такова имаше де, но ми горчеше. Преди вземах редовно на Бор Чвор, но откакто вътре усещах разни неща и ми стана гадно.

Купуваме 2-3-4, зависи колко са нужни кофички кисело мляко Сердика и го цедим вкъщи с марля. Харесва ни на вкус. Е, повече са разправиите, но поне е сигурно, че ще ни е вкусно.

# 385
Момичета,моля някой да ми помогне за превода на тази рецепта Praynig
Има думи които не са ми ясни.
http://www.koolinar.ru/recipe/view/68302

# 386

Изглежда страхотно. Надявам се Лабрекс да се включи Peace.

Директен превод от чичко Гугъл: http://translate.google.bg/#

# 387

Ето рецептата:

•   тесто фило- или се меси и се разточва тънко, подобно на нашите домашни кори за баница или се използват готовите кори за баница тип Бела, Фамилия и др. - 8 листа 27х40 см.
•    400 гр. извара
•   400 гр.сирене фета
•   50 гр.настъргано сирене гауда
•   2 с..л.копър /не е задължително/
•   Малко бял пипер.
•   150 мл пресно мляко
•   2 яйца
•   250 мл газирана вода
•   форма с отвор 26 см. в диаметър, намазана с краве масло.

Плънка:
•   Изварата и сиренето фета се размачкват с ръце. Добавя се копъра, настърганата гауда или друго подобно сирене, всичка се смесва, но да не е плътно, а да се получи въздушна смес.
•   Слагаме два листа от корите за баница около отвора на формата, отгоре ръсим от плънката, покриваме със следващите 2 кори, пак плънка, и така докато се сложат всичките кори – отгоре трябва да са последните 2 кори.
•   Дупчи се с вилица на няколко муеста до дъното на формата.
•   С тел се разбиват яйцата с млякото, добавя се газираната вода и се залива отгоре.
•   Пече се в предварително нагрята фурна на 180 град 40-45 мин./отчитайте как пече вашата фурна/ на средно ниво до златист цвят.
•   Оставете малко да се охлади, с нож отделете от стените на формата и обърнете върху дъно от форма или тавичка. Ако долната част не е опечена добре, сложете във фурната още 10-15 минути.

На мен не ми харесва това допичане, но ако го правя в моята фурна бих пекла на долно ниво и е сигурно, че няма да се налага да допичам. Има дадена и рецепта за домашно тесто фило - ако искате, да преведа и нея.

# 388
Какви неща си усещала?  Shocked
Аз също взимам само на Бор Чвор, от другите ми става много водниста салатата почти като таратор, но до сега нищо не съм усещала вътре.
 еми едни такива по-плътни парченца, все едно е такова изсъхнало мляко или направо мас, даже като го мажем на филийка се виждат-ама го обясних и аз-абе не ми е гладка консистенция  Crazy

# 389
Лебрексче,сърдечно благодаря Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт