Отговори
# 30
Аз също се присъединявам към вашето начинание. Последния път малко се поскарахме със служителките там. Не мога да разбера защо късат част от бележката, която пристига с колета. Като я поискаш-не може, но може фотокопие, а там ксерокса е 50ст. и ще си сложат печат на пощите-тъпотия. На въпроса защо ги късат-за осчетоводяване. Ами да си намерят друг начин да си ги осчетоводяват. нали знаете, че това е частта с която можеш да върнеш продуктите ако има някакъв проблем. Говоря за пратките от Laredoute, но предполагам, че и при другите има подобен проблем.
А относно фактурата, която може да си поискаме, ако ни напишат тези 4лв. като НУПУ, да я приемем ли така или да поискаме обяснение какво е това?

# 31
  • pomorie
и аз съм с вас  Peace

# 32
  • София
Благодаря и аз  за инициативата,време  беше  да се заемеме,че  тая  свободия  край няма в нашата  държава-
писах  и аз  до господарите,дано имаме  успех Peace

# 33
$staska,
това с късането на фактурите е поредната мистерия  Crazy.
Но нямат право да присвояват част от документ, който е част от пратката МИ. Това, че фактурите са лепнати върху кашона, а не са вътре, ги улеснява. И всъщност "гепват" фактурите само на колетите от La Redoute.  Thinking
Представям си, как са назначили някой да отваря всяко пликче, да къса с линийка фактурата и да я връща обратно.  Crazy
Никъде не е регламентирано това, колкото и да търсех, и при всички случаи, ако им е нужна някаква информация, или част от съдържанието на пратката ми, това може да стане само в мое присъствие с ИЗРИЧНОТО ми писмено съгласие.  Naughty

Виж, ако се бяха сетили да снимат ТЕ, фактурата, нямаше и да разберем какво се случва,  но явно са много спокойни и действат безнаказано.
ИЗглежда им е по-лесно да си я скъсат с линийка и да дават абсурдните си обяснения. Confused

Първо казваха, че  колетите пристигали без фактури от Враждебна. После видяхме, че частта от липсващата фактура стои при другите документи на колета, в ръцете на жената на гишето за плащане. На въпроса ми какво прави там МОЯТА фактура, тя ми се сопна, че видите ли, така ги обработвали по бъразо във Враждебна, иначе сме щяли да си ги чакаме с месеци. Ако ми трябвала, да съм си я снимала... ooooh!
Тук е мястото да вметна, че България разполага с най-модерния сортировъчен център на Балканите от края на 2007 година. До тогава, всички международни пратки са минавали през РПС, но бумът на колетите от Франция им напълва складовете Mr. Green.
БРСЦ изобщо не се нуждае от фактурите ни за нуждата на обработката.
Колетите имат баркод, в който е въведена цялата информация за колета, и "обработването" става за секунда време, без човешка намеса.
 Нали не си представяте, че в РПС им карат необработени колетите, на които някой прилежно им е скъсал фактурите, за да останат в БРСЦ и да ги "обработват" в последствие. Wink

http://www.stroitelstvoimoti.com/?lang_id=1&prm=news&rub … id=173&page=6

Така и не успяхме да разберем защо го правят, нито пък имам логично предположение.
Още повече, сами знаете, че понякога изпращаме колетите на различен адрес, и тогава данните от стикера на кашона, и на фактурата са различни. Какво осчетоводяват, един Господ знае. Rolling Eyes

Забавянето, мили момичета, не идва от Враждебна, а от РПС СОфия.
Какво се случва след като колетите напуснат БРСЦ и пристигнат в РПС?

Изведнъж изпадаме във времева дупка, 20 години назад.
Пристига един ТИР с 500 колета от Франция, да речем. Колетите пътуват с опис, там където се разписвате на гишето за получаване- списъците с имена, адрес, килограми и  номер на пратката.
Тогава, служителката от гишето за справки, въвежда всичко едно по едно на компютъра си, който е 20 годишен, и работи с програма от преди 20 години. ooooh! Та тя започва да въвежда едно по едно всяко колетче, адресче, кг. и т.н., ОТНОВО. Същевремнно пак ТЯ, трябва да пише известията НИ, и да прави справките НИ. Е, в този случай, няма как да искаме да не ни се бавят колетите. Confused
Не ми трябваше много време да осъзная, че има нещо много сбъркано в цялата работа. Не може да имаме най-модерния сортировъчен център на Балканите, но същевремнно да не се ползваме от предимствата му.  Close
Все едно да си купиш автомобил, но да няма пътища, по които да го караш. Naughty

Само със смяна на малко техника и със свързване на РПС и БРСЦ със интернет връзка ( В РПС нямат интернет), информацията ще бъде автоматично налична и на двете места.

Пак казвам-  изобщо не е нужно да ни карат да ходим до РПС за да си взимаме колетите от ЕС! Ако се преборим за това, ще е чудесно!  Hug Praynig  bouquet

Започнах да си мисля, че положението е толкова абсурдно, не защото никой не се е сетил за това улесняващо нещата подобрение, но просто НЕ ЖЕЛАЯТ да го направят. Загадка остават скритите намерения. Tired

# 34
  • София
Зи,естествено е,че не желаят!
Как иначе парите ни ще потъват в нечий бездънен джоб,и този джоб е на най-високо ниво в БП,
защото се чувстват безнаказани и недосегаеми.Спомням си миналата година една мацка беше стигнала до шефа на БП.
Там и дадоха такъв отпор и безпардонен отговор и тя се отказа или поне временно се е примирило момичето.  Tired
Вместо да усвоят тези пари,а те са стотици хиляди лева,за обновяване и подобряване на качеството на работа на РПС,
парите се "усвояват" за лични нужди на някой висшестоящ в БП!!!  #2gunfire

Силно се надявам Господари на Ефира да ни обърнат нужното внимание!
Ако ли не,следващата стъпка е НоваТВ

Призовавам всеки ,включил се в темата да прати линка към нея на Господари на Ефира  http://www.gospodari.com/signal.php?tab=reportaj !!!  Praynig  Praynig  Praynig

# 35
Пробвах, но не става, трябва да се прикачи видео файл.  Confused
Дадени са телефони, ще опитам там.  Peace

# 36
  • София
Пробвах, но не става, трябва да се прикачи видео файл.  Confused
Дадени са телефони, ще опитам там.  Peace
Зи,аз писах в първата опция-репортажен екип!  http://www.gospodari.com/signal.php?tab=reportaj
Там само съм си написала името,адреса и заглавието на темата и линк към нея.
Първия ти пост е абсолютно достатъчен да добият представа за какво иде реч.
Дано и проследят темата...

# 37
# 38
В Плевен таксата за пратки над 2 кг. е 1.50 лв. и досадното е, че се плаща чрез един формуляр на гише записи, кадето се чака на опашка и се обработва допотопно, на морално остарели принтери и се къса една част с метална линийка. С това нещо се връщаме на гишето, където вече попълнили друг формуляр, че сме го получили ни освобождават пратката, та цялото получаване се забавя много.
и в г. оряховица е същото. питала съм защо плащам тези 1.50 и отговора беше "такса опаковка".

# 39
 newsm10 подкрепям! Браво Зи!

# 40
  • София
И аз подкрепям темата  newsm10  Също изпратих на репортажния екип на Господари на Ефира линк с описание към темата.
Явно само ние сме тези, които могат да спрат наглостта на хората, имащи власт и заемащи високопоставени длъжности. Време е да спрем да им плащаме охолния живот!

# 41
И аз съм с ВАС  newsm10
Браво Зи   bouquet

# 42
  • Бургас
Подкрепям ви напълно и дано този път нещата стигнат до края  Peace

# 43
  • велико търново
Напълно ви подкрепям. Peace

# 44
  • София
  Много добра идея Зи да се направи отделна тема по този въпрос.
Аз също пратих линк към темата на Господарите, мисля, че колкото повече от нас го направят шанса да направят предаване е много голям. Надявам се, че като стане публично достояние проблема може би ще се реши. Спомням си, че преди време една съфорумка писа и на Миглена Кунева, но отговора, който получи беше абсолютно без смисъл, все съм си мислела, че не съм тъпа, но честно казано и думичка не разбрах от него.

Общи условия

Активация на акаунт