кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 974
  • 479
  •   1
Отговори
# 330
Sourcherry, Stop спри се..... Stop Stop

# 331
Защо да се спирам Мария?
Инера иска източници, посочвам някакви.

Зная, че и ти като нея си за даването на сок от 20-дневна възраст.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 18:15 от Vivi

# 332
  • София
Sourcherry,  дала си линкове към чудесни материали  Peace Не съм попадала на тях, защото не съм ровила за подробно инфо, когато захранвах дъщеря ми, просто за мен въпросът за соковете никога не е бил на девен ред. Но тук наистина нещата са описани толкова популярно и аргументирано, че човек трябва да е сляп, за да не разбере.

Напълно съм съгласна с написаното, че проблемът идва най-вече от нетърпението на майките. А в родната ни действителност до голяма степен майките избързват и под натиска на всезнаещите баби  Peace

Vivi,   newsm10

# 333
Мария, верно ли ???  Ако си дала сок от 20-дневна възраст, то от днес аз съм вечно твоя фенка... Hug

# 334
Да,давам сок от 3 месечната възраст на малката и то с доста основателна причина,след невероятен ад....Но не ми се спори ...
Както и да е,всяко дете е различно и нуждите са му различни.Обиколила съм доста страни,видях различно захранване и хранене на бебета...така че,тези спорове са безсмислени...просто в тях едни и същи сме действащите лица..... Mr. Green

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 07:31 от Мари я

# 335
Не се дава сок на 3 месечно бебе.

newsm10 нямам какво друго да кажа - просто и ясно Wink

# 336
Айде малко помощен материал - вижте това филмче и помислете пак за соковете

Захар: Горчивата Истина

# 337
Мария, независимо от схемата на захранване и страната, в която се прилага, никъде не се упоменава даването на сок на бебе под 6 месеца.
Изключение правят съветската школа, която оказва влияние и върху българската. Ясно е защо.

# 338
хахахахах....тук ще се засмея Laughing.....Sourcherry ,моите почитания,но явно с доста неща не си запозната и само х'американска литература четеш......и време е темата да се заключи.Изчанчи се тематиката отвсякъде Mr. Green

# 339
Ще е добре да се заключи темата... така няма да ми излиза повече отгоре и няма да ми се налага да чета глупости... Тук се пропагандират странни идеи, а личният опит е без значение ...

# 340
  • София
Не, темата няма да бъде заключена.
Никой не е длъжен да чете тук. Peace

# 341
Мария, независимо от схемата на захранване и страната, в която се прилага, никъде не се упоменава даването на сок на бебе под 6 месеца.
Изключение правят съветската школа, която оказва влияние и върху българската. Ясно е защо.

Абсолютно! Както и картоф за начало на захранването!!!

# 342
Аз малко оф топик, но това много ми хареса: ''Напълно съм съгласна с написаното, че проблемът идва най-вече от нетърпението на майките. А в родната ни действителност до голяма степен майките избързват и под натиска на всезнаещите баби''

Аз не смятам да давам сок изобщо преди да навърши годинка, а може и след това, по много причини, но най-голямата заради плодовата захар, която като всяка друга захар причинява кариес особено на млечните зъбки.  Peace Може би в БГ децата са с толкова болни зъби, защото им дават сок още от 1-2 месечна възраст.  Peace

И не на последно място една моя любима фраза: За щастие децата оцеляват въпреки грижите на родителите си! Laughing

# 343
Може би в БГ децата са с толкова болни зъби, защото им дават сок още от 1-2 месечна възраст.  Peace

Вероятно причината е в ниската просветеност и битуващото мнение, че първите зъбки нямат нужда от почистване.
Даването на подсладени напитки, в т.ч. и сок са една от причините, но не единствената.

# 344
Може би в БГ децата са с толкова болни зъби, защото им дават сок още от 1-2 месечна възраст.  Peace

Вероятно причината е в ниската просветеност и битуващото мнение, че първите зъбки нямат нужда от почистване.
Даването на подсладени напитки, в т.ч. и сок са една от причините, но не единствената.

Напълно съм съгласна с теб.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт