кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 900
  • 479
  •   1
Отговори
# 465
  • Once there was a Hushpuppy...
...Аууууу ...пак се за анатемосва.....изобщо не се четат предните страници.... Crossing Armsбяхме стигнали до общо прЕмирие Crazy

202uu

Моето дете не е имало никога колики, нито докато само го кърмих, нито след като почнах да му давам сок, след като стана на 5месеца.Не подкрепям ранното даване, аз също не бях чела тук, вярвах на педиатърката ни, НО нека се знае - не всички деца се еднакви и не на всички сока им действа еднакво "вредно", както тук се прокламира!Който прочете темата ще знае да не дава рано сок на детето си, само моля не прекалявайте с анатемосванто!

# 466
  • Cтраната на чудесата
Здравейте и от мен,знам че темата е приключена отдавна,но искам и аз да си кажа мнението по въпроса.На моето момиченце започнах да  давам сок още от 3-тия месец и да захранвам със зеленчуково пюре от края на 3-я,началото на 4-я месец,тя веднага хареса и сока и пюрето(все едно цял жиюот е яла и пила тези неща) и не сме имали проблеми.   Wink

# 467
  • София
знам че темата е приключена отдавна
Именно - приключила е. 

# 468
Аз знам, че първо се започва с плодови сокове и след това пюрета. Почнах да давам на детето си от 2 месеца и половина. Почва се с по една лъжичка дневно и постепенно се увеличава. Сега е на 4 месеца и му давам по 50 мл, но през ден.

az znam 4e purvo se zapo4va s plodovi sok4eta i sled tova s piureta.po4nah da davam na deteto si ot 2 meseca i polovina.po4va se s po edna luji4ka dnevno i postepenno se uveli4ava.sega e na 4 meseca i mu davam po 50ml no prez den.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 13:19 от Michael@

# 469
Това е схема от прадедите ни, които са нямали информация, нито медицинска, нито каквато и да е. Сега се знае, че кърмата и АМ съдържат всичко необходимо като витамини и минерали и бебето няма нужда от сокчета и допълнителни витамини. Апропо витамините в сока са добавени допълнително. Витамини има само в прясно изцедения сок и то за няма и минута се изпаряват. Фрешът обаче е жесток към стомаха и на бебета и на деца и на възрастни!!! Така че добавените витамини в симпатичните шишенца са изкуствени. Как ще дадеш на бебето си това, не ми е ясно  ooooh!. Отговорът на въпроса на тази тема е - никога  Stop! На тази крехка възраст храносмилателна, имунна стистема, бъбреци, черен дроб не са достатъчно зрели да преработват твърда храна. При изключителни случаи може да се започне на 4 месеца най-най-рано. Най-хубаво е да се изчака 5-6-ти месец и да се започне с най-щадящата стомахчето - оризова каша.

# 470
Ааа, моля ви, заключете я тази тема след това ПЕРФЕКТНО ОБЯСНЕНИЕ - НИКОГА. Нека разберат най-сетне младите майки...как му пълните с 50 мл сок миниатюрното стомахче на 4 месеца! Вземете се в ръце все пак, 21-ви век сме!

# 471
за първи път чувам че витамините се изпаряват.а и аз му давам прясно изцеден сок но всеки си има мнение все пак.

# 472
  • София
Не става въпрос за мнение, а за препоръки на педиатри - http://ncphp.government.bg/files/2preporaki%20karmacheta.pdf За соковете пише в началото на стр. 16.

# 473
за първи път чувам че витамините се изпаряват.а и аз му давам прясно изцеден сок но всеки си има мнение все пак.

Да! Затова фреш се пие веднага. При термична обработка повечето се унищожават, затова в купешките сокчета са добавени допълнително. А това, че даваш фреш на 4-месечно бебе е просто скандално, можеш да му причиниш язви.
Никога - е отговорът на въпроса - "Кога се дава сок на 3-месечно?". Просто няма медицински обоснована причина за това.

# 474
32 страници "Кога се дава сок на 3 месечно?"  ooooh!
Който когато иска да дава-сутрин, вечер, нон стоп ако ще, като заместител на млякото и въобще по преценка на родителското тяло.

# 475
Сок като заместител на мляко  hahaha. Това не го бях чувала!

# 476
може би имаш право.тогава защо моята лекарка ми каза да му давам Thinking

# 477
Саня, за съжаление българските педиатри говорят, това което са учили преди години, а от тогава много са се променили нещата. И аз за малко щях да направя тази глупост, но реших да се поровя в сайта на Световната Здравна организация и някои други и установих, че по света няма такава схема на захранване.
Някога се е смятало, че бебето има нужда от витамини /дори кърмените  Crazy/ и са давали от 2-ри месец бульони и сокове. Има и някаква теория, че сокът помагал при усвояването на желязото и разни такива, на които мой познат педиатър в Лондон се намръщи и се закашля.

# 478
  • София
може би имаш право.тогава защо моята лекарка ми каза да му давам Thinking
Мислех да ти отговоря защо, но това би означавало да използвам не дотам приятни епитети по адрес на лекарката ви.  Peace
Нашата бивша педиатърка ми беше вдигнала скандал защо бебето ми на 5 месеца не закусва с попара. Та така...

Саня, за съжаление българските педиатри говорят, това което са учили преди години, а от тогава много са се променили нещата.
Болшинството от по-възрастните педиатри не са мръднали и на милиметър в знанията си, откакто са завършили медицина преди 1300 години. Има и такива обаче, които се интересуват от всичко, свързано с тяхната област, ходят по семинари, конференции и прочее, и са много в час с материята. Затова преди да се избере педиатър за бебето, би трябвало да се разпита добре за него.

# 479
Сок като заместител на мляко  hahaha. Това не го бях чувала!

Ами написах го, защото явно още има не разбрали след една камара страници, че сок не се дава.Та така че на който, когато му е кеф да дава.

Общи условия

Активация на акаунт