кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 901
  • 479
  •   1
Отговори
# 435
Според педиатърката на сина ми сока се дава на три месечно бебе Laughing, тъй като не ми се влизаше в излишни конфликти на въпросите й при ежемесечните консултации давам ли сок, плодово пюре, жълтък, аз кимах утвърдително, а всъщност доста по-късно започнах със захранване, като сока влезе в употреба към годинката! Peace

# 436
Добре, че моята е свястна и без да я питам ми каза да не давам сокове на детето, а не като повечето да ме кара на 2 или 3 месеца сок да давам. Като на една позната педиатърката и каза, че на 3 месеца била закъсняла много със соковете трябвало по-рано да започне.  ooooh!

# 437
ходя при най-добрата педиатърка в бургас....с голямата ми дъщеря ми беше казала да оталожа соковете за по-късен етап, докато тогава преди шест години при консултациите ни съветваха да даваме сок на две месечни бебета което и за тогава си ми беше неприемливо особено за бебета с колики. Малката ми дъщеричка сега е три месеца и половина но от всичко което съм чела не мисля все още да и давам сокове. Аи още повече като имаме предвид че сега на консултациите вече са започнали да мислят правилно и да ни казват да си захранваме децата на пет месеца. А то какво беше преди ако не си го захранил на три - четери месеца ти настояваха да го направиш. За мен и тогава си беше погрешно това. А и ако нашите майки и баби са ни давали сокове то поне преди плодовете и зеленчуците са си заслужавали да ги вкарваш в менюто на бебето, а сега единственото което бебо би поел от тях това ще са нитрати след това превърнати в нитрити и химии колкото щеш. Адаптираните млека вече имат много повече полезни съставки от преди като пре и про биотици.... Успех със захранването по-добре в по-късна възраст, защото нищо хубаво няма да изпуснат нашите бебчета, след това цял живот ще ядат само боклуци от това което се предлага на пазара.....  baby_neutral

# 438
...АЙДЕ ....пак на спора и мъдруванията Laughing Laughing Laughing Laughing

# 439
  • София
Неееееееее, имайте милост!  Praynig

# 440
С почти всяка изминала година излиза по нещо ново сиреч "модерно" WinkМоята дъщеря пое сок в края на 2 месец с голяма охота и това не замени ,а разнообрази и допълни менюто и.Вече е на 5и половина и е ОК,синчето не сучеше,но му цедих кърма до 1г и 2 м,захраних след 5 по много малко той така и не прие храната та до ден днешен е слаб и злояд,но сок обожава не решавайте на 100процента вие дайте воля и на децата си Laughing

# 441
Здравейте!Не знам в коя тема да пиша за това ще опитам тук.Синът ми е на 3 мес.и половина още имаме колики.Режимът на хранене който той сам си направи 2,8, 12 ,16 ,20.Грешен ли е?Храня го с Лактана по 150 мл.вода и 5 лъж.АМ на хранене.На кутията пише по 5 пъти на ден за неговата възраст.Обаче чета навсякъде че режимът е по 6 пъти и следният 6-9-12-15-18-21.Страх ме е дали ще издържи от 21 до 6ч сутринта без да яде и да не се наложи още едно хранене.Да го пробвам ли,какво да правя много плачка,много пръцка.Педиатърката каза да захранвам.Почнахме с ябълка,обрина се.Спрях я.Започнах със сок от морков няма обриви но имам чувството че се засилват понякога коликите.Един ден е спокоен на другият целият ден ревем.Моля ви за помощ ще се побъркам вече
 #Crazy

# 442
Здравейте!Не знам в коя тема да пиша за това ще опитам тук.Синът ми е на 3 мес.и половина още имаме колики.Режимът на хранене който той сам си направи 2,8, 12 ,16 ,20.Грешен ли е?Храня го с Лактана по 150 мл.вода и 5 лъж.АМ на хранене.На кутията пише по 5 пъти на ден за неговата възраст.Обаче чета навсякъде че режимът е по 6 пъти и следният 6-9-12-15-18-21.Страх ме е дали ще издържи от 21 до 6ч сутринта без да яде и да не се наложи още едно хранене.Да го пробвам ли,какво да правя много плачка,много пръцка.Педиатърката каза да захранвам.Почнахме с ябълка,обрина се.Спрях я.Започнах със сок от морков няма обриви но имам чувството че се засилват понякога коликите.Един ден е спокоен на другият целият ден ревем.Моля ви за помощ ще се побъркам вече
 #Crazy

Писах ти и в другата тема.
Спри сок, пюре и всичко, което е различно от мляко.
Захрани бебето, когато навърши 6 месеца, няма никакви колики и започни най-добре с оризова каша.
Щом бебето пие Лактана, има чудесни млечни каши с АМ на Тьопфер. Млечна оризова е чудесен вариант.

# 443
  • София
sisitka, моето дете никога не е яло през нощта.
Колкото до захранването - на тоя хал с коликите, само захранване ви липсва.  ooooh! Изчакай поне до петия месец. Ние започнахме захранване в 6-ия, но нямам предвид захранване под формата на сокове - тях ги въведох чак на първия й рожден ден.
Имай търпение. Децата са различни - едни нямат изобщо колики (както беше при моето дете), при други пък продължават доста дълго време. За мен обаче соковете във вашия случай изобщо не са решение на проблема. Само могат да го задълбочат.

# 444
 #Crazy

Ха, моята кукла спря нощното хранене на 8м и половина, когато спряхме да се кърмим. Но наистина, изчакай със захранването, остави млякото само, избягвай сокове или каквото и да било друго.Нека укрепне малкото човече, млякото му е напълно достатъчно, ако яде вечер-какво от това? Мое познато бебче яде мляко през нощта , а е на година и малко отгоре.Захранването само ще го тормози още повече с тия колики Hug

# 445
Нямам против нощното хранене но ако го храня в 6 9 12 15 18 21 и после се събуди отново храненията ще станат 7 а нали трябва да са 5-6 , а е на АМ не на кърма.Това ме притеснява,

# 446
Колко трябва да са храненията определя бебето, не производителите на АМ  Peace
Бебетата имат различен апетит, темпове на растеж и така нататък. Ако точно на твоето момченце му трябват 6-7 хранения вместо 5-6, значи толкова му трябват. Просто ще следиш количеството изпито мляко и признаците, че бебето се е нахранило, за да не го прехранваш. Гледай за денонощието бебето да е изпило горе-долу толкова мляко, колкото се препоръчва, а точно на колко хранения ще го изпие не е важно.

Как наддава бебето дотук? Всичкото мляко ли изпива, прави ли паузи по време на хранене или се нахвърля на шишето и пие на един дъх? Ако е прекалено гладно всеки път, защото са му на много големи интервали храненията, това може да ви усилва коликите допълнително.

Аз също подкрепям горните мнения, че сокове и други храни в момента само ще ви влошат положението. Бих изчакала със захранването поне до 4 навършени месеца, най-добре 5-6, и в никакъв случай не бих започнала със сок. Кашите и зеленчуковото пюре са по-щадящ вариант.

# 447
Нямам против нощното хранене но ако го храня в 6 9 12 15 18 21 и после се събуди отново храненията ще станат 7 а нали трябва да са 5-6 , а е на АМ не на кърма.Това ме притеснява,

Моята буболина е на година и два месеца, тежи 9кг, което е по-малко от повечето бебета на тази възраст, яде  все още 5 пъти на ден.Наистина ,води се дали ти е гладно детенцето, а не  по това ,че на толкова месеца, трябва да яде толкова пъти и край. Това е просто съвет, разбира се, но  вярвай ми, ако се водиш по бебока, ще си спестиш много нерви, а и бебо ще е по-доволен.Колкото до педиатъра-всеки е със собствено мнение, но обикновено се стремят да вкарат бебчетата в определени граници и норми, което не е лошо, но рядко отчитат генетиката, темперамента и другите неща, които влияят на бебчето.

# 448
Моята беба е на 15 месеца, 9 кг, 76 см, от дву-месечна е на АМ, захранена е на 5,5м, сокове не е пила, няма и да види поне до 3 годишна (по-добре да изяде плода, а не сока, при положение, че стомаха не е подготвен и оформен за такива ексцесии), и винаги съм се водила по нея - колкото иска да яде. Спря нощното хранене на 9,5 м, тежеше ми, но не съм си и помисляла да я залъгвам с вода...
Води се по детето, часовете са за часовника, няма "задължителен" режим, нека да ти е спокойно детето, за негово добро е, изтърпява се в името на доброто на мъника Wink

# 449
Благодаря Ви, Оги се роди 4,100кг. и в болницата ни даваха само по 30 мл.АМ представяте ли си и от 12 до 6 сутринта не даваха храна беше кошмар.Миличкото много се изнерви още от там,ходех да се моля да ми дадат мляко абе ужас.Малко по-малко ще свикна.Снощи издържа от 21 до 6,30 сутринта направо не повярвах явно проблема е бил че съм го хранила на 4 часа  Embarassed ,а сега сме вече 7 кг някъде ,едричък е.И  да ви питам още нещо, вечер като го къпем се опитва да стане от коритото.То е от тези ортопедичните,избутва се извън ограниченията и иска да стои прав,изправя крачетата,прави крачки и се радва много.А му е рано  Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт