кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 929
  • 479
  •   1
Отговори
# 420
naia май си чела-недочела, не намаляват витамините, около 6 м. възраст намаляват запасите на желязо, които са натрупани още в утробата на майката, но за това има решение и то не е сок, защото в него няма желязо. Решението е ако е на кърма бебето майката да приема храни с по-високо съдържание на желязо и да започне захранването, а ако е на АМ просто се ппреминава на формула 6+ която е съобразена с тези нужди. Не случайно се препоръчва 6ти месец, но както винаги всеки си интерпретира нещата както си иска.  Rolling Eyes

tonkabonka съмнявам се, че скоро ще се случи. Този синдром не е само при педиатрите, а при всички лекари. Колкото лекари, толкова различни мнения и всеки е прав, и вика не го слушай другия той не разбира... Laughing Laughing Laughing Тук в УК например го няма това, всички казват едни и същи неща, което е добре, защото не те объркват с различните си препоръки.  Peace

# 421
Лелеле, какъв спор!
И въпреки че масово се изказвате тип професионалист в областта (чели всичко, запознати с всякакво съдържание и т.н.), твърдо съм на мнението, че в крайна сметка майката решава!
На синът ми дадох сок на 3 месеца, на дъщеря ми - на 5 месеца (между храненията - сутрин и следобяд).

# 422
 Laughing hahaha smile3544 В тая темичка може да срещнеш много интересни, поучителни и мъдри коментари и съвети. И се чудя- Що ли човека е бозайник? Най-вероятно баба ми не се е чудела много над този въпрос, ами е кърмила баща ми основно през първата му година. Пък и не е знаела, че това ще се превърне в мода ехеееее, някъде след около 50-60 години. Ех, че е нямало някой да й покаже как се прави пресен фреш от лимони със захар  Crazy/и това прочетох тука/, ми се е мъчела женицата, а и кърмата й, една такава- няма грам витамин  Laughing

А това ми стана любимо- цитирам
 "...и си лишила бебето си от това ценно и незаменимо разнообразие, което ни е дала божествената природа. Нито един сок не може да се преработи само за 10 минути. Ако беше давала сок, щеше да знаеш, че сока засища бебето и поне 1 час не търси храна (кърма)."
Инера, божествената природа ни е дала и нещо друго. Казва се гърди и от там тече кърма.

# 423
Мдааа.....а защо ли божествената природа ни е дала ценното и незаменимо разнообразие във вид на плодове,а не като сок,директно течащ от дърветата... Laughing

# 424
...а защо не сме суровояди,а ядем месото обработено....като природата ни го поднася така обилно ....горките ние ,невежите...не съзираме природата.....аууууу  Sick #Crazy..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

В тази тема всичко се анатемоса,абсолУтни абсурдиЗации настават....Божкееее .... Crossing Arms Crossing Arms

Единствено на Sourcherry,стискам ръка  Peace Peace Peace

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 17:29 от Мараа

# 425
Месото не ни го поднася природата.Ние сами си го взимаме като убиваме животни.То не е природен дар.

# 426
Аааалилуя... за невежествето  Wink

Виктория, да ти стисна и аз ръката, щом така е тръгнало.

# 427
  • София
Момичета, дискусията взе да изпростява.
Съжалявам, че се налага да го кажа. Явно не се усещате.
Не искам да заключвам темата. Още малко и ще започна да разчиствам-някои залитнаха в дребнаво заяждане.

# 428
Да допълня още инфо относно темата:
Относно това, защо не трябва да се дават сокове на бебета по-малки от 6 месеца може да се прочете тук- http://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding- … 3a+No+local+token
както и тук- http://www.healthychildren.org/english/healthy-living/nutrition/ … -Fruit-Juice.aspx, а за още по по-заинтересованите, ще добавя и това- http://archpedi.ama-assn.org/cgi/reprint/153/10/1098

# 429
И според нашата педиатърка трябваше да давам сок още от втория месец на детето, но аз не я послушах. Започнах да давам късно , след осми месец, но не ги пие с особена охота.

# 430
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Моят син чак сега започна да ги пие с охота Wink

# 431
Мдааа.....а защо ли божествената природа ни е дала ценното и незаменимо разнообразие във вид на плодове,а не като сок,директно течащ от дърветата... Laughing

това ми хареса още се смея Joy според мен всеки има право на избор  моето дете все още няма 2 месеца но и немисля преди 3 да  дам сок и като й дам ще е 1 лъжичка след това ще видим какви ще са й реакцийте ако не й хареса няма да давам нищо дакато не започнем пюретата

# 432

това ми хареса още се смея Joy според мен всеки има право на избор  моето дете все още няма 2 месеца но и немисля преди 3 да  дам сок и като й дам ще е 1 лъжичка след това ще видим какви ще са й реакцийте ако не й хареса няма да давам нищо дакато не започнем пюретата
Три месеца? Раничко му е на бебето, доста при това.
Не че ти давам акъл, избора си е лично твой, но сок след 9-10 месец.Моят син беше на 10-11 месеца като пи сок за първи път. Няма нищо да изгуби, ако не пие. По добре захранване на 6 м., и 7-8-9м му давай подходящите плодове, от там ще набави много повече ценни вещества, отколкото от сока.
Аз малко като черна станция, ама да си кажа Grinning

# 433
Според мен е напълно излишно даването на сок на малко бебе, защото само ще заеме мястото на жизненоважното за него мляко. За сок има време после и цял живот да си го пие, но пропуснатото от млякото няма кога да си го навакса.

# 434
Според мен е напълно излишно даването на сок на малко бебе, защото само ще заеме мястото на жизненоважното за него мляко. За сок има време после и цял живот да си го пие, но пропуснатото от млякото няма кога да си го навакса.

Браво! Обяснено кратко и ясно! Дано повече хора го прочетат!

Общи условия

Активация на акаунт