кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 902
  • 479
  •   1
Отговори
# 450
... в болницата ни даваха само по 30 мл.АМ представяте ли си и от 12 до 6 сутринта не даваха храна беше кошмар.

В частната софийска болница, в която родих беше същото.
Моят син се роди по-лек, но ядеше от първият си ден по 100 мл. АМ, което беше нечувано според неонатологът и сестрите. И не му даваха Twisted Evil.

А ти го храни на 3 часа или на толкова, колкото той пожелае. Няма да надебелее, споко.

За ставането от коритото - и детето ми правеше така. Просто движения, не е прохождане Simple Smile.

# 451
 Laughing Не е ама педиатърката каза че не трбява да го натоварвам, а той все прав иска да стои.Декември ще я сменя,че явно не ми влияе добре.И си е така убедих се вече,гледам си детето каквото си покаже, не да ги слушам с техните норми.А витамин Д не ни е изписала, а една приятелка каза, че задължително трябвало да пие,така и казали  в София като била?Аз не спирам да питам,въпроси много  Rolling Eyes

# 452
  • София
В частната софийска болница, в която родих беше същото.
Моят син се роди по-лек, но ядеше от първият си ден по 100 мл. АМ, което беше нечувано според неонатологът и сестрите. И не му даваха Twisted Evil.
Sourcherry, стана ми любопитно - как така хем е хапвал 100 мл АМ, а в същото време не са му давали?
И аз раждах в частна болница, и там се започна от 30 мл. И всеки ден се увеличаваше количеството. Няма ли в крайна сметка някакво правило от колко се започва. 100 мл ми се струват много.

# 453
Ани, родих в Токуда. Също като теб.
Ходих да им се моля да му дават по-големи добавки от АМ. Не даваха. Много му било.
Додавах водата, която оставяха в преносимите креватчета на бебетата. Изпиваше всичко до капка. Зная, че е грешка, но нямах избор.
И 100 мл. не са много, или поне на него не му бяха много.
Той се роди 48 см., много смачкан и измъчен. Имала съм много малка матка и не е имало място, едва се е побирал милият.
Явно е имал нужда от повече мляко, защото за 10 дни порасна с цели 10 см.

# 454
  • София
Да ти призная, и моята изпиваше всичката водичка, или май глюкоза беше, която стоеше в креватчето. Аз не съм искала допълнително, защото никога не съм оспорвала лекарски предписания, а и честно казано, с моето проблемно раждане не съм се задълбавала изобщо в количеството на АМ. Моето дете първите 4 дни беше на системи в кувьоз и не пиеше АМ.

# 455

Когато детето самичко започне да прави нещо, без някой да му помага, значи не му е рано. Както Sourcherry е казала, това е просто движение. Няма да успее да се вдигне сам и да тръгне, не се притеснявай. Преди пропълзяването и прохождането има няколкомесечна такава двигателна подготовка, детето просто се учи да си координира мускулите.

# 456
Ани, родих в Токуда. Също като теб.
Ходих да им се моля да му дават по-големи добавки от АМ. Не даваха. Много му било.
Додавах водата, която оставяха в преносимите креватчета на бебетата. Изпиваше всичко до капка. Зная, че е грешка, но нямах избор.
И 100 мл. не са много, или поне на него не му бяха много.
Той се роди 48 см., много смачкан и измъчен. Имала съм много малка матка и не е имало място, едва се е побирал милият.
Явно е имал нужда от повече мляко, защото за 10 дни порасна с цели 10 см.

...чак да не повярваш Thinking

# 457
Напълно възможно.

Моето дете беше кърмено, така че не мога да кажа точни количества, но сучеше непрекъснато и беше постоянно гладно (а мляко имаше много). Роди се 4 кг/56 см и според мен това има значение - все пак не всички бебета се раждат по калъп, някои са с размерите на двумесечно и съответно имат по-големи хранителни нужди. На височина не е дърпала толкова, но за първите 10 дни качи половин килограм.

# 458
Марче, вярваш или не, така беше.
Не знам дали Токуда е "Болница приятел на бебето",но са много скрънзави на формула.

Темата е за соковете и ранното им въвеждане все пак.

# 459
# 460
  • София
Точно така  Peace И после идва Великият Съветски почин "петилетката за 3 дни" - детето да се отбие и захрани успешно до 8 месец с всичко, за да го метне мама в яслите, а тя да се върне да изпълнява партийните повели на полето или в завода. Няма кой да я чака 3 години да си седи вкъщи и да кърми.

# 461
  • Sofia
кажете ми кога се дава сок на 3 месечно бебе

Сок на тримесечно бебе се дава, когато въпросното бебе стане 6-7, че и повече месеца.  Mr. Green
Аз като майка за първи път, за съжаление тогава още неоткрила бг-мама, послушах педиатърката си и дадох 2 ч.л. ябълков сок на 45 дни. Само веднъж. Е няма такива колики и такова пищене.  ooooh! Целия вход, че и половината съседен се изредиха да питат какво им става на тези деца, че пищят така часове наред.  ooooh! Още ми се изправя косата като се сетя. После дълго време ядяха плодови пюрета без никакъв проблем, зеленчукови месни, каши, попари... дет се вика пържоли ръфаха вече, а от соковете продължаваха да получават колики. Сокът е силно дразнеща и абсолютно ненужна добавка за бебе. Оправдавам пиенето на сок само от големи деца (над 1 год), които категорично отказват яденето на плодове или пиенето на вода.

# 462
  Сокът е силно дразнеща и абсолютно ненужна добавка за бебе. Оправдавам пиенето на сок само от големи деца (над 1 год), които категорично отказват яденето на плодове или пиенето на вода.

Подкрепям  Peace

# 463
 Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 13:11 от Нини

# 464
...Аууууу ...пак се за анатемосва.....изобщо не се четат предните страници.... Crossing Armsбяхме стигнали до общо прЕмирие Crazy

Общи условия

Активация на акаунт