кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 955
  • 479
  •   1
Отговори
# 360
Ти пък...че кой спори?Ние просто културно си дискутираме тука... Wink

# 361
Под натиска на бабите/ защото каква майка си , че не даваш сок след 40-я ден  ooooh!/ към 3м. реших да му дам сок от ябълка от което получи зверски колики. Пресен сок давах чак към 5-6 мес., но преди това започнах плодови пюрета-заради проблем с акането- те му понесоха много по-добре.

# 362
  • София
На три месеца сок не се дава.
Моето дете за първи път пи сок на 8-9 месеца, след пюретата и кашите .

# 363
Не се дава толкова рано!  Confused

# 364
Не се дава толкова рано!  Confused

Това отдавна споделихме, ама няма кой да възприеме!!! Абе хора, не мислите ли като давате сок на толкова малко бебе????? Направо се чудя защо не я заключат тази тема най-сетне и да се напише някъде, че сок на се дава така !!

# 365
  • София
Всеки си носи отговорността за отглеждане на детето и прави своя къде повече, къде по-малко информиран избор. И това си е негово право.
Но, признавам си, най-много се дразня от изказвания тип "аз следвам сигналите на детето си" и "всяка майка знае кое е най-доброто за НЕЙНОТО дете". Още не съм чула за проговорило 3-месечно бебе, което казва "Искам сок!"  Rolling Eyes  Ами съжалявам, но според мен много майки правят лошо на децата си, разбира се, с най-добри намерения  Peace

# 366
момичета,имам приятелка,чието бебе имаше много колики  ooooh! педиатъра на детето (уж един от най-добрите) и каза да започне да му дава сок от ябълка като стане на 2 месеца,за да му спрат коликите  smile3505 тя разбира се го послуша и както се досещате ефекта беше обратен,още повече го болеше коремчето детето.наистина има много лекари,които съветват майките да дават сокове рано и те затова се подвеждат особенно тези които не се ровят и не проучват много много нещата

# 367
И от моята педиатърка имаше съвет за сок, понеже доста наддаваше беба в началото.Не и дадох -тя сама си регулира теглото, още повече ,че сме само на кърма.След 10тина дни ставаме на 6 месеца ,но още не съм дала сок, въпреки мненията "Нищо няма да му стане на детето, сок се дава за витамини, ограничаваш растежа, моите деца като им е давано сок,нищо им няма,лекарката какво ти каза-сок, ти лекар ли си и т.н"

# 368
  • София
Но, признавам си, най-много се дразня от изказвания тип "аз следвам сигналите на детето си" и "всяка майка знае кое е най-доброто за НЕЙНОТО дете".
Да не забравяме и аргументът "Давам/давала съм и нищо му няма на детето"  Peace

# 369
  • София
Нашият педиатър още миналия месец каза да давам сок, но аз съм решила да не бързам засега. В наблъсканите с нитрати плодове отдавна са се изгубили витаминките Peace

# 370
Нашият педиатър още миналия месец каза да давам сок, но аз съм решила да не бързам засега. В наблъсканите с нитрати плодове отдавна са се изгубили витаминките Peace
То не е само до нитратите и витаминките, причината е друга.
Въпросът е, че болшинството педиатри продължават да си дават неадекватни съвети.От толкова време се говори и пише затова....Или не се информират своевременно, или се инатят, други варианти не виждам.

# 371
  • София
Въпросът е, че болшинството педиатри продължават да си дават неадекватни съвети.От толкова време се говори и пише затова....Или не се информират своевременно, или се инатят, други варианти не виждам.
За жалост много кухи лейки са станали лекари. Познавам лично такива.

# 372
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз започнах да давам сок на навършени 7 месеца по лична предценка. За сега се приема добре. Мотивите ми бяха, че в зимния период е добре да си набавя повече витамини   Peace

# 373
Сок на 3 месечно бебе не се дава. Има доста литература по въпроса и в библиотеката  Peace

# 374
  • Щастлива мама на 3 слънца
и аз да се включа не бих дала сок на детето ми ,и плод скоро ,
зеленчуци ,каши и накрая някой плод по малко
не са щадящи тези сокове или плодове

Общи условия

Активация на акаунт