кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 950
  • 479
  •   1
Отговори
# 375
Да, сока е много по-киселинен продукт отколкото самият плод. Не знам защо навремето се е започвало със сок...

# 376
Ама какъв сок на 3 месечно бебе?Сок се дава чак след навършена година. ooooh!

# 377
  • София
Ама какъв сок на 3 месечно бебе?Сок се дава чак след навършена година. ooooh!
На авторката на темата всъщност надали вече й пука за сока, тъй като си е задала въпроса през 2009 година  Wink
За мен темата отдавна е умряла, но явно се "държи", защото със сигурност щеше да бъде заместена с подобна.

# 378
Нека си стои темата, за да знаят момичетата, че има и алтернатива на ранното даване на сок. Мен педи ме пита на навършен месец дали ще давам сок и ако не беше този форум както и статии, коментари и т.н. сигурно щях да се подведа.
Не че осъждам ранното захранване. Всеки има право на избор и именно за това тази тема е ценна, за да се видят и двете страни на монетата  Peace

# 379
хубава е темата, но аз определено мисля да му дам сокчета от 3 и половина....предпочитам да се водя по старата схема на захранване ... поне мен майка ми ме е гледала така...пък и предпочитам да свиква бавно и полека със всичко пред това изведнъж да го натоварвам
Да определено влияе на коликите, но ния почти нямахме.

# 380
  • София
Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша.....Всъщност, коликите са най-малкия проблем.

# 381
Лори е на почти 11м. и все още не пие сок или чай,а вода по няколко глътки.

# 382
пък и предпочитам да свиква бавно и полека със всичко пред това изведнъж да го натоварвам

Захранването след 6 навършени месеца, трябва да бъде плавно и внимателно.
Ако се спазват основни правила, бебето не се натоварва с нови храни - напротив.
Започване на захранване със сок и то при бебе на 3 месеца и половина е безотговорно и извинявай, но и глупаво.
Някога са ни давали сок, отдавна вече е известно, че това е вредно, ненужно и опасно.
По-добре е да почерпиш опит от световните педиатрични практики, отколкото от опита на майка си.

# 383
една овца тръгнала и всички по нея  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Вас не са ви хранили така и вие не сте израстнатли здрави  Grinning постоянно изникват нови и глупави неща.Кое е правилно и не е, никой не може да каже със точност 100% обедена съм (кото това да не се дава вода или чай на бебе)  Shocked
Всеки бебешки организъм възприема различно приема на каквото и да било...

# 384
  • София
Необяснимо за мен е, че всички неизменно се стремят към новостите и последните постижения, когато става дума за медицина, здравеопазване, мода, козметика, техника, технологии и какво ли не още, а само когато стане дума за отглеждането на собствените им деца, се намират твърди фенове на "така ме е гледала майка ми, а също и нея така я е гледала баба ми". Явно децата ни не заслужават съвременните медицински възгледи, а трябва да бъдат отглеждани с разбиранията на 2-3 поколения назад  Rolling Eyes В крайна сметка всеки сам носи отговорността към детето си, друг е въпросът доколко я осъзнава (например набеждава кърменето за язвата в зряла възраст, както прочетох в една съседна тема - изказване от педиатър).

# 385
една овца тръгнала и всички по нея  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Същото важи и за теб...
Дано някой ден зелените емотикончета, които си нашляпала, да не станат с обърнати надолу усмивчици.

# 386
Един чуе нещо ново и край страшно компетентните се изкарвате...
Консултирам се със две педиатърки-едната казва от 6тия, другата от 4 че се захранва със зеленчуково.Виждате ли различни мнения, а втората е младичка и би трябвало да е на ти със новостите.....
Извинявам се но не можете така да налагате своето мнение и желания за това как да си гледаме децата!
Запазете си нафуканите мнения за вас си....

Sourcherry доста злобничък коментар бих казала....

То и АМ-то е вредно и е пълен боклук но го давате на децата си нали? Ми съжалявам но има ли изобщо нещо свястно което да яде вашето дете...предпочитам да пие сок и да си набавя допълнително витамини.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 00:24 от naia

# 387
Аз пробвах със сокове,но дадох 2 пъти и се отказах - не виждам смисъл. А и колко ли витамини има в плодовете? Той витамини си набавя и от АМ. Засега ядем само плодови пюрета и безглутенови каши. Зеленчукови пюрета е опитвал,но не ги харесва. Варих му картоф-пак ми отказа. Явно му трябва още време на детето. Иначе, понеже не иска да пие вода, му правя от чайчетата на Хип, които са за след 4 месец.

# 388
Виждате ли какво хубаво мнение .... така ако се изказвахте всички щеше да е песен.
Всяко дете си има своя вкус.
И аз на моето му давам чай от копър на hipp но го пие само от време на време...А и аз може да искам да му давам сок, а пък то да не го харесва и да не иска... Laughing Laughing Laughing Laughing така че те сами ни контролират кое и как да им даваме... Laughing Laughing Laughing Laughing тез малки диванета...

# 389
  • София
naia, не разбирам какъв ти е проблема с поста на Sourcherry, тъй като той, за разлика от твоя, е смислен и интелигентен  Peace Ако визираш втория й пост, то напълно си го заслужи!
Ранното захранване при бебетата не е най-старата измислена схема. Именно късното захранване е било в основата на прохождащата педиатрия преди много години.
Тук никой не учи другите как да си гледат децата.
 Необяснимо е колко невеж и безотговорен трябва да си, за да се водиш по схемата "баба ми така каза" примерно.

Всяко дете си има своя вкус.
Има си, права си. Моето дете много обича бира, дори си е топвала пръстчето в ракията на баща си и не се е мръщила, а е искала пак. Обаче не смятам от сега да й развивам именно тези й "вкусови" предпочитания  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт