кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 949
  • 479
  •   1
Отговори
# 390
Леле , едва се сдържам!
Найа, два съвета от мен, като от по-голяма : прочети какво полезно има повече в сока, отколкото в кърмата или АМ и сподели ако намериш такова (досега още никой не е успял, та затова НЕ даваме сокове на бебетата си, не само на 3, но и на 12 месеца), и второ - пиши без правописни грешки - форума предлага коректор безплатен.

Мисля, че заради недомислици като подобен спор, ще е добре да се заключи тази тема!

Сто пъти вече беше обяснено от специалисти, модератори, жени с опит и т.н., но като има желаещи да дават сокове на 3месечните си деца (21-ви век) и не разбират за какво става дума - ми давайте бе, като сте инати и не разбирате, че съсипвате стомасите на децата си!

# 391
не се водя по схемите на баба ми просто по това на мен кое ми допада повече ...след като съм изчела каквото е било нужно....
казах също че мисля да му дам сок...смисъл такъв че го обмислям..в момента си търся подходящата схема. Thinking
стига сте скачали

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 11:40 от Vivi

# 392
  • София
не се водя по схемите на баба ми...
Ако си чела внимателно, това с "приказките от баба" беше дадено като пример, не беше буквално  Peace

...след като съм изчела каквото е било нужно....
Би ли споделила какво точно си изчела за ранното захранване? Автор, заглавие? Или линк, ако е от интернет статия.

казах също че мисля да му дам сок...смисъл такъв че го обмислям..в момента си търся подходящата схема. Thinking
Успех в намирането на подходяща схема. Тук в темата има дадени доста полезни линкове, дано да ги оцениш по достойнства  Wink

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 11:40 от Vivi

# 393

Вас не са ви хранили така и вие не сте израстнатли здрави  Grinning постоянно изникват нови и глупави неща.Кое е правилно и не е, никой не може да каже със точност 100% обедена съм (кото това да не се дава вода или чай на бебе)  Shocked
Всеки бебешки организъм възприема различно приема на каквото и да било...

Така са ни хранили и за съжаление наистина НЕ сме здрави. Мъжът ми е с диабет и още един куп стомашни проблеми, носим си и алергийки всякакви.
По-добре прочети повечко материали и дискусии тук преди да даваш на детето си нещо, за което цял живот после да те обвинява.

# 394
АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ....всевишните пак заклеймяват .....аууууууууууууууууууууууууууууу...АнаТЕМА НА ДАВАЩИТЕ СОК...аНАТЕМА  Twisted Evil Twisted Evil Sunglasses

..майката сама решава,бебето само си показава.....

# 395
една овца тръгнала и всички по нея  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Същото важи и за теб...
Дано някой ден зелените емотикончета, които си нашляпала, да не станат с обърнати надолу усмивчици.

...и орисница си веч.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green...моите продължават да са изклУчително ухилени....проблем ли е това ??????

Като сте СВЕТИЦИ....поне се дръжте като такива,а не като плУвалки ....

# 396
хахах със сигурност болестите не идват от погрешно хранене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green а от самия организъм

# 397
Ако наистина беше чела повечко щеше да си наясно, че болести като ДИАБЕТ, ГАСТРИТИ, КОЛИТИ, ЕКЗЕМИ, АЛЕРГИИ, АСТМА и т.н. се отключват точно от неправилно хранене в бебешка и детска възраст особено при генетична обремененост.  Peace

И да аз мога да кажа, че съм сигурна, че точно от неправилното хранане имам гастрит от 13 годишна за което обвинявам майка ми. Със сигурност не го е направила нарочно, просто се е водила по тогавашната схема за захранване със сок на 2 месеца, пюре на 3 и месо на 4 месеца и т.н. както всички останали.

п.п. това е било преди около 30тина години. Май наистина е доста поостаряла тази схемичка.  newsm78  Laughing

Всеки има право да решава как и кога, но за съжаление после децата плащат за грешките.  Peace Sad

# 398
  • София
хахах със сигурност болестите не идват от погрешно хранене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green а от самия организъм
Виждам следиш темата с интерес, но не ми отговори на въпросите от предния ми пост. Не можеш или не искаш? Обзалагам се на първото!

Мараа, Мараааааа - ако нещо ти е кривичко, опитай в друга тема  Peace Постът ти е изключително махленски и нелеп.

Май ще мине метлата в скоро време.

# 399
Така е децата плащат....не са им давали рано сок,а като навършат 1 година или две ги тъпчат със зрънчовци и чипс....И тогава каква е ползата от не-даването???? Mr. Green....А болестите не се появяват от не правилно захранване.

Няма да мина...дали е махленски,може..ама от поредните плУнки не се сдържах,Височайши....защото половината във форума сте много стриктни,а на вън..... Whistling Whistling Whistling Whistling

Достатъчно видях от реалността,поне си бъдете вив

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 11:02 от Мараа

# 400
не искам, не че  не мога няма смисъл да давам информация която за вас е глупост.....
и аз имам гастрит, но не е от погрешното  хранене в деца възраст, а от сегашното ми неправилно хранене  Wink
Така че е строго определено това нещо............... #2gunfire

ето една статия за късното захранване
http://epediatrics.eu/pages/hranene_zahranvane.htm

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 10:59 от naia

# 401
Браво, naia !!!    bouquetПодкрепям те напълно ... радвам се, че се осмели да пишеш тук и да раздразниш яко "поклонниците на Спок" в легалната им секта ... Laughing Laughing Laughing Joy

# 402
  • София
Спорете колкото искате.
Не смятам да заключвам темата, защото е полезна. А и някой по-рано написа: ако я няма тази тема, много скоро ще изскочи друга подобна на нейно място.
Но ако ще спорите и обсъждате-правете го мааааалко по-интелигентно, моля. Не си подвиквайте като на пазар.

# 403
Може да даваш,но като започнеш с 2-3 лъжички на ден и постепенно увеличиш до 20-30гр на ден.
Най-добре със сокче от ябълка.Сокчето е  полезно и разнообразява вкуса на бебето.

# 404
Може да даваш,но като започнеш с 2-3 лъжички на ден и постепенно увеличиш до 20-30гр на ден.
Най-добре със сокче от ябълка.Сокчето е  полезно и разнообразява вкуса на бебето.

Какво по-полезно има в сок от ябълка, даван на бебе н а3-4-5-6 или 10 месеца, СРАВНЕН с пюрето от ябълки на пара или направо сурова ябълка на 6 месеца ???? Някой материал медицински издържан, моля?

Браво, naia !!!    bouquetПодкрепям те напълно ... радвам се, че се осмели да пишеш тук и да раздразниш яко "поклонниците на Спок" в легалната им секта ... Laughing Laughing Laughing Joy

Още някой, дето не вижда по-далече от върха на собствения си нос. Кой говори за доктор Спок???

не искам, не че  не мога няма смисъл да давам информация която за вас е глупост.....
и аз имам гастрит, но не е от погрешното  хранене в деца възраст, а от сегашното ми неправилно хранене  Wink
Така че е строго определено това нещо............... #2gunfire

ето една статия за късното захранване
http://epediatrics.eu/pages/hranene_zahranvane.htm

Найа,
това погледна ли от коя година е????
Да се посмеем заедно Wink 1986, 2000, 2006....Такива нелепи глупости пише там, че просто се чудя как им вярвате. Не знаете ли , че цитруси не се дават на 2 месечно бебе, особено лимон със захар, не знаете ли, че домата е алерген и преди 8-10 -12 месеца не се въвежда, особено в зависимост от семейната анамнеза? Ако не знаете, горките ви деца ;-(

Общи условия

Активация на акаунт