кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 906
  • 479
  •   1
Отговори
# 60
  • София
amanita, мога поименно за ти изброя тези, които няма да прочетат статията  Wink
Иначе е много добра и съм си я копирала отпреди, заедно с няколко други, за да ги давам за четене, когато някои приятелки забременеят  Peace

# 61
Моля ви, много ви моля, ако трябва и на колене ще падна  Mr. Green но прочетете това. Не е дълго - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
Това съм го чела и искам да кажа, че мойта майка, не ми е давала сок ВЪОБЩЕ. Само водичка съм пила и това е. Не мога да разбера защо битува мнението, че нашите майки са ни давали сок. Вчера, изрично питах майка си как са захранвали преди 30 години,ами не е било със сок, поне тези които познава тя.
За алергиите, пак ще го повторя и потретя, алергиите имат връзка не само с даването на сок, а с мръсната околна среда и боклуците, които консумираме. Да се казва, че алергиите водят началото си от сока е неправилно, да не кажа лъжа. И аз и сестра ми сме хранени по един начин - кърмени по около година, захранени на 6 месеца, тя е алергична към всичко, аз към нищо. Отключването на алергии е комплексен фактор и даването на сок в ранна възраст е не причина, а една от причините която може да отлючи алергията.
Тонкабонка мен ли имаш предвид, не мога да разбера newsm78
Пак ще кажа, аз не съм привърженик на ранното захранване, а на правото на избор на всяка майка, било то  правилно или грешно, според някои. Защо трябва да се месим в избора на другите, да се държим с тях сякаш са малки деца и да им изискаваме аргументи, постоянно да им опяваме колко сгрешили, а ние колко сме прави и готини. Това е  тотална липса на толерантност към хорското мнение.
И да, борбата трябва да се води срещу педиатрите и МУ в страната, от там трябва да започне промяната.

# 62
  • Видин
Тонка, знам кои няма да го прочетат, но реших че след като падам и на колене даже ще се смилят  Mr. Green
Bebo4ka, на 23 години съм, захранена съм на 40 ден със сок от портокал  #Crazy #Crazy #Crazy
Съгласна съм при информирано съгласие от страна на майката да дава сок - да дава. Но с аргумента "давам и нищо му няма на детето" няма как да мине номера  Peace

# 63
  • София
Bebo4ka, всъщност нямах теб предвид  Peace
Да, съгласна съм, че всяка майка има право на избор и всяка има глава на раменете си, за да прецени кое е най-доброто за нейното дете. В храненето обаче се очертава една тенденция кое е правилно и кое не е правилно или да го кажем по по-смекчен начин, кое е препоръчително и кое не. Статиите в случая за сока са писани не просто от някакви си лекари, а от хора-лекари-експерти, които са се посветили на тази кауза и от дълги години правят задълбочени проучвания по въпроса. Обаче се появява другарката "Х" и съвсем нагло и безочливо започва да плюе срещу тези хора - какви били, що били, те ли знаели и разбирали най-добре... Ето това ме дразни. Нямам против да дава на детето си сок или каквито и да било там други неща, но да не спори за неща, от които няма и най-малко понятие.
Всъщност на цялата тази тема можеше да се отговори като се дадат линкове към 2-3 статии и се приключи дебата Peace
П.П. amanita, аз съм захранена като теб на 40-ия ден със сок и до 6-ия месец съм имала зверски колики. Просто незнанието на родителите ми и баба ми (бивш акушер-гинеколог) ми е направило мечешка услуга.

# 64
amanita чак пък информирано съгласие. ХАйде няма нужда Mr. Green Номера минава, защото майката така е решила, ние тука не сме Господ да съдим и да размахваме пръст назидателно Crazy
Добре де, защо моята майка ме е захранила късно по съвет на педиатъра и акушерката Crazy Явно все пак е имало и къснозахранващи, и не са били малко. Взех да се чудя дали да не пусна една тема - анкета да видим, че ми стана интересно newsm78

# 65
  • Видин
Взех да се чудя дали да не пусна една тема - анкета да видим, че ми стана интересно newsm78
Пускай  Peace

# 66
  • София
Аз тук из форума бях чела (ако не се бъркам от Блонди), че всъщност късното захранване не е някакво нововъведение и, че първоначално именно то е било прието, а после е дошла руската школа  newsm78

# 67
Ето, хайде чакам да споделите, да видим какво ще излезе Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461254.0

# 68
стига с този СОК,който иска дава,  който не не....и всички  са майки.Не смятам ,че някой иска да навреди на детето си... Whistling

# 69
........................................
Защо трябва да се месим в избора на другите, да се държим с тях сякаш са малки деца и да им изискаваме аргументи, постоянно да им опяваме колко сгрешили, а ние колко сме прави и готини. Това е  тотална липса на толерантност към хорското мнение.
.........................

Ние не се месим в избора на другите, а другите не знаят какъв избор да направят и питат нас тук в този интернет форум. Или ти забрави кой и как е пуснал темата?! Искат ми мнението, аз решавам дали да го споделя или не. Като се формира дискусия, повече от логично и адекватно е участниците в нея да си кажат аргументите и да си защитят мнението. Ако не могат да го направят, няма да участват в дискусията. Прост пазарен принцип : търсенето определя предлагането.  Naughty

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 10:19 от Vivi

# 70
Няма повече да коменирам, обикновено  единия трябва да отстъпи и това ще съм аз Grinning
Аз моето мнение го казах за сока и за захранването.
Колкото до нежеланието за ограмотяване, ами това не е моя работа. Това е личен избор доколкото ми е известно.
Извинявам се за осмапването Crazy

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 10:19 от Vivi

# 71
  • София
Момичета, моля, не прекрачвайте добрия тон.
Темата е полезна и не искам да я заключвам само защото емоциите на някои вземат връх.  Peace

# 72
  • Видин
Виви, тя всъщност темата се изчерпа. Дадоха се отговори защо НЕ се дава сок на толкова малко бебе, защо не е полезен сокът и т.н.

# 73
аз дадох сок на 3 месеца-30мл.давах го към 10 сутринта или следобед.сега сме на 5 месеца и пием по 50мл.сок.понякога да же и повече.и какво като пие сок 3 месечно бебе.щом са казали че може да му се дава какво пречи.като не му пречи на коремчето,това все пак е едно разнообразие.

# 74
Ние в момента сме на 3 месеца и половина, давам смесено ябълка с морков към 10-11 сутрин и после към 18,00 по 30 мл.
Много сме си добре, нямаме болки в коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт