кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 907
  • 479
  •   1
Отговори
# 75
  • BG
Аз не бих дала сок на 3 месечно бебе поради ред причини.Първо-бебето е малко,второ-коликите ще се засилят,а и може и да се запече от соковете.За сега се сещам само това,но много може да се говори по темата.

# 76
Мисля, че трябва да седнеш и да попрочетеш тенденциите в захранването и да прецениш за себе си дали искаш или не да даваш сок толкова рано. Някои педиатри са ЗА, други ПРОТИВ. Едно време се е почвало със сокчета от 40-я ден. Сега се счита, че освен да му развалиш стомахчето и да го предразположиш към алергии а и да внесеш потенциални вредни микроорганизми друго няма какво да направиш. Ти си решаваш.
Ох сега прочетох назад, то голям спор се е завихрил...

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 13:06 от Emily_

# 77
  • София
Хм, всеки ,който мисли,че дава свежи витамини на малко бебе чрез изцеден сок може да потърси информация какво се съдържа в сока минути след изцеждането му - витамини - почти никакви.Захари и агресивни плодови киселини - колкото искаш.Освен това, бебешкият стомах неможе да преработва и усвоява нищо,различно от мляко до 5-6 мес. възраст.Дори и да давате "витаминозен "сок, витамините под тази форма не се усвояват.

# 78
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели.Иначе ние сме били захранвани със сокчета от втория месец даже майка ми каза че са ми топели със залче хляб пак сега имам най-здравия стомах. Напоследък се появи това течение с никакви други храни до 6-тия месец от всичките статии който изчетох моето мнение че края на 4-тия началото на 5-тия може да се даде малко сокче (аз мисля 5-10мл да давам) сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко Simple SmileЯ вие пийте 6 месеца само мляко и ми е чудно как стомаха се 6 месеца не е готов за нищо друго освен мляко и изведнъж хоп 6-тия месец става готов веднага за пюре.То и само мляко да пиеш на гладно пак ще те боли стомаха:)Специалисти всякакви но опита учи че и на 2-месечни бебета са давани други храни и са били здрави.Женското мляко, макар и превъзходно по състав за малкото кърмаче, става недостатъчна храна за него след четири- шест месечна възраст. Преди всичко е незадоволителен неговия състав по отношение на желязото и витамин С. Иначе познавам хора който са давали до 10-тия месец само кърма и децата не са им никак здрави..

# 79
  • Видин
Хемоглобин на 6-месечния ми изключително кърмен син - незахранен и без сокове - 132  Rolling Eyes Викам да нЕма връзка сок - кръвни изследвания  Close
А щом стомахът е готов веднага да приеме друга храна от гърдите ни нямаше да тече мляко, а сок  Peace
Последният пост силно ми се иска да е със шеговит подтекст, защото ако наистина има човек, който мисли така е жалко, много жалко ...

# 80
  • Кърджали
Захраних дъщеричката ми,когато стана на 5 месеца. Четох, четох и реших.Когато малката беше на един месец лекарката ми каза да давам сок, пропуснах го между ушите си. Не претендирам да знам повече от лекарката, ама претендирам, че имам собственоинформирано мнение. А майка ми как се тръшкаше, че Кати не пие сок, не мога да опиша.За сметка на това свекърва ми,с около 20 години по - възрастна от моята майка, и до ден днешен не е споменала сокчета и води. Две седмици след захранванетореших да пробвам дали детето ще иска сокче, не пожела - това за мен беше просто за да мога да кажа - опитах, не ще.
кати има братовчедче с месец по - малко от нея. Бебето пие сок от тримесечно.В началото опитах да обясня на майката, че не е особено удачна идея. Отговора беше -витамини. Пак опитах да обясня, чев сока няма кой знае какви витамини, тъй ато се окисляват, новия отгово беше - бе аз ще му давам, белким попадне витамин. Сега се опитах просто да и намекна да попрочете малко за захранването - и пак старата песен - "Нас едно време как са ни захранвали, та нищо ни няма". Еми добре, повече нищо не казвам.

Щом майката е решила да дава сокче набебето си, нека дава,аз не мога да я спра. Но ми се ще просто повече да се чете, да сепресява информация, а не с това пусто му"Едно време.."..Което ако съадя пронципн о по това което наблюдавам от свекървата и хората на нейна възраст, по тяхно време сокчетата н е са били на дневен ред и са сравнително нова мода.

# 81
На 3-месечно бебе - никога  Peace На 7- може, ако не приема пасирани пресни и цели плодове.
Кръвни изследвания на бебе, ей така, за идеята - не се правят по принцип. Нисък хемоглобин масово при бебетата не съществува  Wink

# 82
Хемоглобин на 6-месечния ми изключително кърмен син - незахранен и без сокове - 132  Rolling Eyes Викам да нЕма връзка сок - кръвни изследвания  Close
А щом стомахът е готов веднага да приеме друга храна от гърдите ни нямаше да тече мляко, а сок  Peace
Последният пост силно ми се иска да е със шеговит подтекст, защото ако наистина има човек, който мисли така е жалко, много жалко ...

едва ли има майка ,която да не мисли,че кърмата е най-добраа храна за бебето.нито едно адапритано мляко,сок или кисело мляко неможе да измести кърмата.но когато няма кърма е др въпроса Simple Smile жалко че аз имах само първия месец

# 83
  • София
Момичета, нека се придържаме към темата  Peace
кога се дава сок на 3 месечно бебе
На 3-месечно сок не се дава!
Най-рано в 6-ия.
Пък който чел и разбрал защо - браво. Който не - жалко  Grinning

# 84
Първият сок,който дадох беше прясно изцеден морков и ябълка,около 20-30 мл,след като бебето навърши 4 месеца Peace

# 85
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели.

ooooh!

Нямам думи...  Tired

# 86
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели.

ooooh!

Нямам думи...  Tired

Joy Joy Joy

"Страхотна" педиатърка  Grinning

# 87

ooooh!

Нямам думи...  Tired

Joy Joy Joy

"Страхотна" педиатърка  Grinning
Може да се замисли за смяна направо.

# 88
Педиатърът на сина ми пък е на точно противоположно мнение ppp.
А и не само това - препоръчва сокове да се дават след навършването на 1 година.

П.П. Кръвните изследвания на Тео като бебе на 6 месеца бяха повече от идеални. И за да те скандализирам съвсем ще ти кажа, че беше захранен с месо чак в средата на 9-ти месец, жълтък опита чак след годинката, а кръвните му показатели бяха и са повече от перфектни.

# 89
Ох,самото заглавие на темата е смешно- кога се дава сок на 3 месечно бебе - ми към 10ч. сутринта,ми идва да отговоря  Joy
А сериозно ако трябва да коментирам...просто казвам че не се дава сок на толкова малко бебе.
Моето дете е пило за пръв път сок на 8 месеца може би. Захраних на 6 м. навършени, а до тогава е била само на кърма и  АМ когато се наложеше. Вече е на годинка и 9 месеца, никога не се е разболявала от както се е родила, расте здраво дете, въпреки че съм я "лишавала" от витамините в соковете до осмия месец  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт