кога се дава сок на 3 месечно бебе

• 62 934
  • 479
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, нека се придържаме към темата  Peace
кога се дава сок на 3 месечно бебе
На 3-месечно сок не се дава!
Най-рано в 6-ия.
Пък който чел и разбрал защо - браво. Който не - жалко  Grinning
много точно казано

# 91
Аз по темата, дадох сок за първи път преди 15 дни, от ябълка на ХИП. Значи детето ми е било почти на навършени 5 месеца. Сега давам ябълка или ябълка и морков отново на ХИП. Те са био и за 20гр сок не ми се прави бомба в кухнята, а морковите от пазара не съм сигурна колко са био. Детето ги харесва и давам по 20-30мл сутрин и 20-30 мл следобед. Ако си проспи часа за сока го прескачам, не го давам близо до някое хранене, за да не му се повлияе храненето.  Party

# 92
Не се дава.
Аз дадох след 7мия.

# 93
  • Стара Загора
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели.Иначе ние сме били захранвани със сокчета от втория месец даже майка ми каза че са ми топели със залче хляб пак сега имам най-здравия стомах. Напоследък се появи това течение с никакви други храни до 6-тия месец от всичките статии който изчетох моето мнение че края на 4-тия началото на 5-тия може да се даде малко сокче (аз мисля 5-10мл да давам) сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко Simple SmileЯ вие пийте 6 месеца само мляко и ми е чудно как стомаха се 6 месеца не е готов за нищо друго освен мляко и изведнъж хоп 6-тия месец става готов веднага за пюре.То и само мляко да пиеш на гладно пак ще те боли стомаха:)Специалисти всякакви но опита учи че и на 2-месечни бебета са давани други храни и са били здрави.Женското мляко, макар и превъзходно по състав за малкото кърмаче, става недостатъчна храна за него след четири- шест месечна възраст. Преди всичко е незадоволителен неговия състав по отношение на желязото и витамин С. Иначе познавам хора който са давали до 10-тия месец само кърма и децата не са им никак здрави..
#Crazy #Crazy #Crazy
Нямам думи  ooooh!

# 94
Не се дава, бебето  ми е на 5 месеца и още не съм давала сокчета.

# 95
  • София
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели.Иначе ние сме били захранвани със сокчета от втория месец даже майка ми каза че са ми топели със залче хляб пак сега имам най-здравия стомах. Напоследък се появи това течение с никакви други храни до 6-тия месец от всичките статии който изчетох моето мнение че края на 4-тия началото на 5-тия може да се даде малко сокче (аз мисля 5-10мл да давам) сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко Simple SmileЯ вие пийте 6 месеца само мляко и ми е чудно как стомаха се 6 месеца не е готов за нищо друго освен мляко и изведнъж хоп 6-тия месец става готов веднага за пюре.То и само мляко да пиеш на гладно пак ще те боли стомаха:)Специалисти всякакви но опита учи че и на 2-месечни бебета са давани други храни и са били здрави.Женското мляко, макар и превъзходно по състав за малкото кърмаче, става недостатъчна храна за него след четири- шест месечна възраст. Преди всичко е незадоволителен неговия състав по отношение на желязото и витамин С. Иначе познавам хора който са давали до 10-тия месец само кърма и децата не са им никак здрави..
#Crazy #Crazy #Crazy
Нямам думи  ooooh!

И аз останах без думи от това изказване. Както и да е, то хора и разбирания разни. Моето мнение е да изчакаш с въвеждането на тази напитка. Нека детето се запознае със зеленчуците първо и то под формата на пюренце в началото на шестия месец.

# 96
сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко

Ей това много ме развесели. Как точно се разбра, че на тримесечно бебе му е писнало от млякото? То ли си каза?  Joy

По темата не виждам смисъл да казвам нищо - все едно и също се дъвче вече седма страница.

# 97
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели......моето мнение че края на 4-тия началото на 5-тия може да се даде малко сокче (аз мисля 5-10мл да давам) сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко Simple Smile.....

Ууууу, направо си закъсняла , трябваше още на 10 дена да дадеш сокче  Mr. Green
Ми така де, 10 дена само на мляко , не си е разбота ....
Бе, къде ги намирате тия малоумни "педиатри"  newsm78

# 98
моята педиатър каза че на такива дето не е давано сок до 6 месечна възраст  кръвните изследванията които се правят 6-тия месец са им с много лоши показатели......моето мнение че края на 4-тия началото на 5-тия може да се даде малко сокче (аз мисля 5-10мл да давам) сега сме 3-тия и гледам че на децата им писна от това мляко Simple Smile.....

Ууууу, направо си закъсняла , трябваше още на 10 дена да дадеш сокче  Mr. Green
Ми така де, 10 дена само на мляко , не си е разбота ....
Бе, къде ги намирате тия малоумни "педиатри"  newsm78

И то непременно от киви  Mr. Green

# 99

А щом стомахът е готов веднага да приеме друга храна от гърдите ни нямаше да тече мляко, а сок  Peace

Не съм съгласна.От едната ми гърда тече пилешка супа,от другата пюренце.К'ви са тия тъпотии с мляко до 6 месеца?
Манджичка му е майката!
Аз сок още не съм давала,не виждам да страда.Голото мляко му стига и е доволен.

# 100
Когато лекаря е този, който трябва да слушаме и този на който да се доверяваме,  е нормално да чуваме такива мнения като на Бела 81. И все си мисля,  пациента не е този,  който трябва да бъде  подиграван и иронизиран....пациента слуша лекаря, нали той е специалиста, нали за това е учил седем дълги години.
Ако нямах източници на инфо и бях попаднала на педиатър - СОКофил и аз щях да мисля така. На мен не ми е смешно, нито иронично, нито подигравателно.

# 101
  • Mediterraneo
Започнах да се смея още от заглавието на темата. Но Бела81 направо ме довърши... Чела си много, драга, както твърдиш, но явно нищо не си схванала.

От позицията на изминалото време отчитам някои грешки в захранването на голямата си дъщеря, които няма да повторя с малката. Захранването ще бъде не по- рано от 4 навършени месеца и в никакъв случай със сок.

# 102
Не сам почвала  да давам сок то смее ли човек след такива отичания:).Може сега края на 5-тия месец да почнем с пюретата макар че вече и затова не сам сигурна като гледам как всички отричате каквото и да е захранване!

# 103
Като толкова се смеете колко витамин C и желязо има в кърмата ?Вече сме удвоили теглото от раждането може ли да ни стигне?И защо тези само на кърма до края на 6-тия имат лоши кръвни показатели?А как съм разбрала че им е омръзнало е защото плюят и не го искат млякото и само когато са много гладни ядат.Днес сме на педиатър ще видя какво ще каже той  но може би е рано на 3-месечно бебе да се дава и заради коликите.По скоро след края на 4-тия и във 5-тия месец.Всеки си има гледна точка и аз може да ви се смея и да ви казвам вие ненормални ли сте до 10-тия да давате само кърма.Тя и съседката ми искаше да карат до 10-тия само на кърма но вчера ходи в края на 5-тия да купи каша защото детето е гладно и се буди нощем и не се засища от кърмата. Аиде почвайте да се смеете....

# 104
  • Видин
Хемоглобинът на детето ми на 6 месеца изключително на кърма беше 132! Смешно ли ти е? На твоето дете колко ли ще е ?!

За справка -
Цитат
Ето табличка за нормалните нива на хемоглобина от 0 до 14 год възраст.

Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131

1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години
момчета: 140 - 180
момичета: 120 - 169

По всички критерии синът ми има хемоглобин дори над допустимите референтни стойности  hahaha Явно не зависи от сокчето, де*а!
Разбира се, можеш да храниш, опс, тровиш, и правиш с детето си каквото искаш! То си е твое, отговорността (ако изобщо знаеш какво е) също, но моля ти се, не се прави на много знаеща и компетентна, защото наистина си смешна  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт