Окситоцин !?

• 11 475
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Nadomma,
Ние толкова те разпитваме, защото ни се струва, че може да е излишно приемането на медикаменти Simple Smile Отстрани изглежда, че с бебчето се справяте много добре, но щом въпреки всичко имаш съмнения, разбира се че ще предприемеш каквото смяташ за нужно.
Знаеш как се стимулира производството на кърма. Има също различни начини за стимулиране на рефлекса на потичане, приемането на окситоцин е един от тези начини.

Според този сайт: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp, където често проверяваме съвместимостта на лекарствата с кърменето, окситоцинът е безвреден за бебето (но тук има информация само за прием през носа). Там се казва, че се приема то този начин в началото на лактацията, но не се препоръчва прием по-дълъг от 2-3 седмици, тъй като майката може да развие зависимост.

Мисля си че ако искаш можеш да пробваш и други начини за стимулиране на рефлекса за потичане, например:
- топъл душ или вана преди кърмене
- кърмене в спокойна атмосфера, по възможност на едно и също място
- изработване на някакъв ритуал на кърмене, примерно правиш си топла чаша чай, сядаш удобно и т.н.
- слушане на хубаво музика
- кърмене "кожа до кожа"
- пий чаша течност (вода, чай) преди кърмене
- масаж на гърдите и зърната преди кърмене 
В рефлекса на потичане участват всички сетива, той е частично условен, т.е. не зависи само от тялото, но и от психиката, и можеш да откриеш свои собствени начини да го стимулираш.

# 16
  • София
На мен ми изписаха Окситоцин при тежко запучване и мноооого препълнени гърди-помогна ми! Peace

# 17
Na men syshto mi izpisaha oksitocin, zashtoto imah dosta kyrma v nachaloto i gyrdite mi bqha stanali na buci. Izpisaha mi 6 ampuli ,no mi bieha v krysta. Sutrin i ve4er po edna za tri dni. Izrichno mi zabraniha kyrmeneto.

Общи условия

Активация на акаунт