ЛИСТОПАД (Yaprak dökümü) - ТЕМА 2

• 125 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Тази серия ми беше доста протяжна и направо скучна. Цялото действие можеше да се събере в 10 минути. Всичко останало бяха въздишки, тръшкане, вопли, стонове, сълзи и празни погледи забити в пространството. Не ми хареса.

# 676
  • ES
Наистина какво отношение към Лейля от всички, най-вече майка и. Тя е жена, раждала е, може да е имала помятания, знае в какво състояние може да е жена след аборт и въпреки това даже не попита къде е Леиля, как е. A като разбра, че е в съседката, каза какъв срам е и хорта да разберат. Много неадекватно, много. Даже си мисля, че бащата като преживее шока, сам ще поиска да говори с дъщеря си човешки. После могат да й кажат много неща, но сега, когато тя страда физически и психически са длъжни да са до нея.
А девствеността явно там е много важна, не напразно там е широко разпространето в естетичната хирургия слагането на изкуствен химен, или както викат да се зашиват. Ако това не е лицемерие.

# 677
СЛЕДВА В "ЛИСТОПАД":

Ферхунде успява да скара Хайрие и най-добрата й приятелка. Но Али Ръза не вярва, че Неир е клюкарствала за техните деца.
Г-жа Неир, която се чувства засегната, забранява на Седеф да разговаря със семейството. Шевкет, който е невъзможната любов за Седеф, се отдалечава все повече от нея.
Лейля иска дете от Оуз, но той е категорично против. Забелязал е, че Яман е изпратил човек да го следи и се старае да избегне клопката. Обаче продължава да играе своята собствена игра, в която е отдредил на Лейля ролята на пионка.
Г-жа Хайрие, която е научила за връзката на Неджля и Оуз, иска да я сгоди колкото се може по-бързо за Джем. Определят датата на годежа. С наближаване на този ден, напрежението се засилва, Неджля ревнува Лейля.
Али Ръза се надява, че поне Неджля ще се омъжи щастливо след като Шевкет и Лейля не са имали късмет.
Лейля разбира, че Оуз все още обича Неджля и между тях избухва голям скандал. Той си тръгва.
Лейля споделя само с майка си, че той я е напуснал. Не по-малко уплашената Хайрие я съветва да се смири.
Фикрет, която няма спокойствие вкъщи, често посещава госпожа Неир. Тахсин, роднина на г-жа Неир, е пристигнал в Истанбул за лечението на сина си Джанер. Фикрет изпитва голямо съчувствие към Джанер, който е загубил наскоро майка си.
Оуз продължава да мъти главата на Неджля. Накрая тя решава, че й е невъзможно да продължи връзката си с Джем и му връща годежния пръстен.
Хайрие побеснява, когато разбира, че годежът е развален. Само Фикрет забелязва играта на Ферхунде. Тя се опитва да предупреди Али Ръза, но той я назбира погрешно.
Оуз, който се подготвя да избяга с Неджля, е принуден да играе сложна игра.
Фикрет решава да се омъжи за непознат с три деца, само и само да се махне от къщата. Споделя намерението си единствено с г-жа Неир.
На Оуз му писват шантажите на Ферхунде и той й казва, че повече няма да й се подчинява. Тя задейства Яман срещу него.
Придружена от г-жа Неир, Фикрет отива да се срещне с Тахсин. Лейля решава да проследи Оуз. На свой ред и Джем започва да следи Неджля

# 678
  • София
   Тези нрави, разбирания и обичаи започват доста да ми дотежават.Не мога и не мога да ги възприема. Всичко се прави скрито-покрито, но като се разбере и започват да се жалят и вайкат.

# 679
Някой може ли да ми каже колко епизода е Листопад...?

# 680
  • На земята, която е всъщност звезда.
   Тези нрави, разбирания и обичаи започват доста да ми дотежават.Не мога и не мога да ги възприема. Всичко се прави скрито-покрито, но като се разбере и започват да се жалят и вайкат.

Днес се загледах във филма и ме учудиха някои старовремски разбирания, които според мен вече не са характерни дори и за Турция. После попаднах на темата за книгата Листопад и видях, че е излязла 1930 г. Така се получава някакво несъответствие с осъвременения сценарий на филма.

# 681
Някой може ли да ми каже колко епизода е Листопад...?

около 150 епизода 80-минутни. В Турция и Румъния са излъчени 137, а у нас 18.
(бТВ ги реже на по 45 мин. епизоди и при нас се води, че са минали 31 епизода)

# 682
diziler мерси за инфото! И все пак потткрехна малко тайни за такива като мен Mr. Green Благодаря!

# 683
е това е за следващите 8 епизода (от идната седмица)

А днес вече трябва да е на пазара и книжката Листопад.

да, писана е доста отдавна, затова има старовремски разбирания, но нали затова е направен сериала, да изглежда по-съвременно и са прокарали нови неща. Та за това е "по мотиви от романа", а не "по романа" . Още днеска ще отида да я купя въпросната книга

# 684
  • ES
"Мелодията на сърцето" или както се казва та "От устните към сърцето" е писан по това време, но това не пречи Ламия да я изкарат светица въпреки, че ражда извънбрачно дете (е, тя го ражда по време на брака си с бащата на Макбуле, но всички знаеха, че не е от него) и пак я издигаха на пиедестал като светица. Така, че дали е от времето?

# 685
Тази серия ми беше доста протяжна и направо скучна. Цялото действие можеше да се събере в 10 минути. Всичко останало бяха въздишки, тръшкане, вопли, стонове, сълзи и празни погледи забити в пространството. Не ми хареса.

и аз така....От тук разбрах,че Лейля е абортирала...понеже гледам филма на пресекулки...Още повече я съжалих, в такива моменти, колкото и виновен да си ти за тях, всеки  има нужда от подкрепа -  а тя не получи никаква от никого...Дори сестра й Фикрет кат озапочна с думите - какво причиняваш на нашите, съсипака се, съсипхме се...и т.н. А Неджля ми се струваше,че направо се надсмива на Лейля когато фикрет доведе Лейля обратно у дома...
Но виж, евала на Ферхунде-то...дори ми направи впечатление как потуши спора между брат и сестра - да не са един срещу друг и да са сплотени....И тъкмо мислех, че Ферхунде си  е взела поука и се  е променила, а то - ще  изнудва жената на Яман явно...

# 686
е това е за следващите 8 епизода (от идната седмица)

А днес вече трябва да е на пазара и книжката Листопад.

Поне до миналата седмица я нямаше в книжарниците на мол "София" и в сити центъра. Питах и в хеликон на витошка - ама не. Аз лично бих си купила книгата, затова дано по-скоро излезе на българския пазар.
да, писана е доста отдавна, затова има старовремски разбирания, но нали затова е направен сериала, да изглежда по-съвременно и са прокарали нови неща. Та за това е "по мотиви от романа", а не "по романа" . Още днеска ще отида да я купя въпросната книга

# 687
Нещо съм оплела конците в предния цитат ooooh! не съм видяла, че пиша между изреченията. Извинявам се.
Та мисълта ми беше, че засега я нямаше в три книжарници, където питах. Бих си я купила когато излезе на нашия пазар.

# 688
Нещо съм оплела конците в предния цитат ooooh! не съм видяла, че пиша между изреченията. Извинявам се.
Та мисълта ми беше, че засега я нямаше в три книжарници, където питах. Бих си я купила когато излезе на нашия пазар.

diziler написа, че излиза ДНЕС, така че вече можеш да я търсиш

# 689
Ей, благодаря ти, че ми каза  bouquet тъкмо ще имам и друго развлечение за почивните дни освен форума. и без това половинката ми ще има някакво дълго съвещание в събота, така че....рай за душата ми

Общи условия

Активация на акаунт