Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 214
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
Последно пиша за това-да,проучихме имота,то беше и ипотекирано,и го платихме на банката.Нямах тогава интернет,и не разбирам,защо аз трябва да знам всичко,нали затова наехме адвокат!Затова българите сме изнервени,недоверчиви и стресирани,защото животът ни е такъв,по всяко време може да те изненадат неприятно.Аз не смятам че съм допуснала грешка,освен че се доверих на хора,които не заслужават,а продължават да упражняват професията си и това може да се каже за повечето такива.

# 166
Добре де, ти какво направи след цялата тая измама?Сигнализира ли някъде? Поне медиите не информира ли за да знаят останалите хора да не се доверяват на схемата за измама ( ако има такава)?

ПП  не съм изнервена, недоверчива, стресирана и не си нося нещата в торбичка на Бенетон или Макс МАра  Mr. Green

# 167
  • София
Още повече,че после се разбра,че на тях им е било платено от бившите собственици!По щастливо стечение на обстоятелствата,с помоща на хора,които си вършат съвестно работа,нещата се оправиха,но стресът,които изживях-да ти дойдат в къщи и да ти кажат-това жилище не е ваше.....
Сега виждам, че си дописала.
Това, че е ипотекирано не е никаква драма, съвсем нормална практика е, просто се покрива задължението към банката, /като предварително се изготвя в писмен вид стойността на задължението/ и към собствениците, за да се освободи имота.
Между другото и на мен не ми стана ясно на кого е било платено от бившите собственици?
На съдията от служба по вписванията и на вашия адвокат ли?

# 168
Добре де, ти какво направи след цялата тая измама?Сигнализира ли някъде? Поне медиите не информира ли за да знаят останалите хора да не се доверяват на схемата за измама ( ако има такава)?

ПП  не съм изнервена, недоверчива, стресирана и не си нося нещата в торбичка на Бенетон или Макс МАра  Mr. Green

Отидох при адвоката и му казах,че бял ден няма да види,ще го срина,че ще извикам всички възможни медий,защото съм права!Явно се е уплашил,защото задейства нещата,даже направи почти невъзможното,казал на майка,че не можел да спи вечер Mr. Green,то пък аз щото спях,а майка ми почти се разболя...Но получих огромна подкрепа от 2 мили и много добри жени от държавни вземания,които си свършиха работат както трябва,даже взеха много присърце нашият случай,същите които ми казаха,че всъщност апартамента не е мой.
За тези случаи гледаме по господари на ефира,но всъщност,на всеки може да се случи!,повярвайте!

Когато лично ти се случи нещо подобно,започваш да гледаш по различен начин на много неща,и естествено ,че започваш да нямаш доверие на почти никой,а така как се живее спокойно ....

Още повече,че после се разбра,че на тях им е било платено от бившите собственици!По щастливо стечение на обстоятелствата,с помоща на хора,които си вършат съвестно работа,нещата се оправиха,но стресът,които изживях-да ти дойдат в къщи и да ти кажат-това жилище не е ваше.....
Сега виждам, че си дописала.
Това, че е ипотекирано не е никаква драма, съвсем нормална практика е, просто се покрива задължението към банката, /като предварително се изготвя в писмен вид стойността на задължението/ и към собствениците, за да се освободи имота.
Между другото и на мен не ми стана ясно на кого е било платено от бившите собственици?
На съдията от служба по вписванията и на вашия адвокат ли?

И аз не разбрах,как беше точно схемата,но е факт,че даже лично пред нас,нотариуската се обади в съда да пита за тежести ,провериха адреса и казахе,че няма нищо!Е,как става така?Много хора има набъркани,ясно е че са се давали пари,предполагам на адвоката и нотариуса,защото възбраната е всъщност отбелязана и евентуално и казана по телефона,но на нас не ни беше казано....

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 11:36 от rozi-maxi

# 169
Изхвърляне е ако нямаш заделен и един лев , а купуваш разни неща на лизинг примерно . Защото не се знае утре , ако не дай си Боже се случи нещо и вече не си на работа например , не само как ще си плащаш лизинга ами и дали ще имаш пари да посрещнеш нуждите си .
... или например може да не си жив, да си похарчиш спестените за 6м. напред пари. Следвам ти логиката само. Много е едностранчива и издиша.

Да, малоумно е да имаш възможност и да не спестяваш, но още по-малоумно би било да си кюташ с оръфаните дрехи, само щото си пазиш парите да не би да останеш без работа нам-си-кога.
Не съм съгласен. Какво са 6 месеца? Малко по-назад в темата се започна с пари в брой за 2 месеца. Голям капитал, голямо обезценяване ще се получи. Разбира се, че трябва да имаш, а не да робуваш на системата, да хващаш първата работа, да нямаш възможност на избор, на обмисляне - само защото бързаш за вноските по кредита (примерно).

# 170
Ох, нищо не разбирам. Удостоверението за тежести се издава от Службата по вписвания. Ако сте купили апартамент с ипотека е нормално да има тежести, които трябва да бъдат вдигнати след като се погаси дългът. Това отнема време, т.е. нормално е да има някакъв лаг между погасяването на задължението и вдигането на тежестите ( още повече че се пише отделна молба от длъжника за вдигане). По телефона информация за тежести не бих искала, не знам дали дават изобщо. Самото удостоверение съдържа типови данни, не виждам как би могло да е неясно. С две думи документът е достатъчно сериозен, за да бъде в писмена форма, да получиш така информация устно и не лично е все едно да си напишеш пин кода на гърба на картата.
Успеж в живота ти желая и помни, че най трудно се мами знаещия човек.

Пише се медии, инстанции..

# 171
Цитат
Отидох при адвоката и му казах,че бял ден няма да види,ще го срина,че ще извикам всички възможни медий,защото съм права!

Извинявам се за отклонението, но тези МедиЙ ми извадиха очите.

# 172
Може да не си изнервена и стресирана ,но си дребнава,щом се хващаш за една буква...
Писах,че изкарахме документ за тежести,и в него пишеше за възбраната,но беше нечетливо ,и естествено беше показан на адвоката,и той реши ,че всичко е наред.Освен това,нотариуската се обади по телефона за да проверяла за тежести.Заблудих ви за това,че сме показали този документ на нея при сделката(защото не смятах да пиша подробно по въпроса,но щом питаш-отговарям),всъщност не го показахме,защото той не ни беше искан,а е трябвало,той си остана в нас,пък и нали тя се обажда лично пред нас.И след всичко последвало,тя затова се хвана-защо не ми показахте този документ,а тя защо не го е изисквала,а е длъжна,аз откъде да знам реда на закупуване на апртамент,не си купувам всеки ден!?И когато я попитахме какво да правим,тя каза,ми накарайте бившите собственици да си платят дължимите данъци от 30 000 лв,и така ще се свали възбраната.А новият им апартамент умишлено не беше писан на тяхно име,за да няма какво да им се вземе...
Платихме си на банката,там проблеми с вдигане на ипотеката нямаше,а една година след закупуването,след като го бях ремонтирала и обзавела и бях останала буквално без никакви пари,тогаво дойдоха от държавни вземания.
Няма да се оправдавам,защо не съм разбирала,защо не съм разучила,питала,защото не смятам че съм виновна,други са виновниците.Но все едно...дано тези които четат моята история,да са по-внимателни и да не са доверчиви каквато бях аз.

Цитат
Отидох при адвоката и му казах,че бял ден няма да види,ще го срина,че ще извикам всички възможни медий,защото съм права!

Извинявам се за отклонението, но тези МедиЙ ми извадиха очите.
Това ли ви е проблем бе момичета,една правописна грешка ooooh!,не мога да повярвам,вие безгрешни ли сте бе!?
Прочетете ми всички постове,и в другите теми и ще чакам да ми докладвате,колго съм ги допуснала Confused.
Цитат

И още нещо,сумата не беше 6-цифрена,а 30 000лв.,това беше преди малко повече от 5 годиниИ вече малко по по темата-тези пари съм ги СПЕСТИЛА  за да си купя апартамент.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 12:18 от rozi-maxi

# 173
  • София
Рози-макси, удостоверението за тежести не е задължителен реквизит за нотариална сделка.
Нотариуската не е била длъжна да го изисква, за да изповяда сделката.
Но е силно желателен, аз не бих направила сделка без тежести и всеки адвокат, който консултира една подобна сделка, би било редно да пусне едни тежести.
Да не говорим, че при някои сделки се налага удостоверението за тежести да бъде издадено в деня на сделката, за да няма практическа възможност да се договори друга сделка в същото време, имаше и такава схема за измами по едно време.
Както и да е, Рокси е права, информираният човек, много по-трудно може да бъде измамен.
Радвам се, че сте приключили без сериозни последици.
Затова бих посъветвала с чиста съвест при една подобна стъпка да се търси адекватна помощ и да се информира човек, по възможност.
Защото постфактум, вече споделих, много по-трудно е да си защити интересите човек, отколкото предварително да се подготви.

Благодаря, че сподели, наистина мисля, че подобни случки биха били "обица на ухото".

# 174
...
.... пишеше за възбраната,но беше нечетливо ,и естествено беше показан на адвоката,и той реши ,че всичко е наред.

извини ме, но няма логика в това, което казваш. изповядала съм поне 20 /лични/ сделки и няма начин да има вписана, нечетлива възбрана и адвокат да каже, че е наред. хем вписана, хем нечетлива...как я разчетохте, че възбрана тогава, щом е нечетлива ???

Цитат
годиниИ вече малко по по темата-тези пари съм ги СПЕСТИЛА  за да си купя апартамент.
точно от спестовен човек като теб не бих очаквала да приеме сделка е документ с неясно съдържание....

иначе, за спестовността. мъжът ми е безкрайно спестовен човек, аз инвестирам в имоти. знам обаче, че надуша ли изгодна сделка, ще извади пари. кредитите ми докарват стрес и бих ги оправдала само при абс сигурност, която никой няма как да ми гарантира.

# 175
Оправданието на адвоката,че не е видял и разчел хубаво беше-ми ти ми го показа на стълбите,а аз тогава бързах и не съм го видял....

По въпроса за нечетливото писане,искаш ли да ти преснема един документ,който го изискваха от ТЕЛК,когато се явявахме за детето,защото този с възбраната ,когато я свалиха го хвърлихме,да видиш и ако можеш да разчетеш,защото досега никой не е успявал.Това че на вас не се е случвало,не означава,че не се случва изобщо.Аз лично не го бях виждала,защото по това време работех и майка ми ходеше да оправя документи,мен ме  нямаше в града,но й имам доверие.

Стига сте ми търсили на мен кусурите,измамиха ме(мен и майка ми),а аз не бях достатъчно компетентна за да се усетя, но това е единствената ми грешка,защото съм много честен човек,и не предполагах,че може хората да постъпват така.Знам че звучи наивно ,но така си беше.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 12:55 от rozi-maxi

# 176
Оправданието на адвоката,че не е видял и разчел хубаво беше-ми ти ми го показа на стълбите,а аз тогава бързах и не съм го видял....

По въпроса за нечетливото писане,искаш ли да ти преснема един документ,който го изискваха от ТЕЛК,когато се явявахме за детето,защото този с възбраната ,когато я свалиха го хвърлихме,да видиш и ако можеш да разчетеш,защото досега никой не е успявал.Това че на вас не се е случвало,не означава,че не се случва изобщо.Аз лично не го бях виждала,защото по това време работех и майка ми ходеше да оправя документи,мен ме  нямаше в града,но й имам доверие.
ами несериозно ми е...сделка за толкова пари и да ми прегледа  документите на стълбите, не знам как да ти го кажа, за да не те засегна, но егати и адвоката сте си избрали. бързал...няма бързане в тая работа, това е имот и се дават в повечето случаи доста пари, не купуваш кошница с яйца, че да бързаш да не се развалят...

както и да е. щом сте се оправили, значи всичко е наред.

не, благодаря, не ми се разчитат никакви документи.
аз ако имам такова нещо, ще изискам нов документ и/или ще заклещя адвоката  и ще искам изясняване.

# 177
Палмира,ти каза че си сключвала много сделки,за мен тази беше първата,надявам се не единствена,така че,не ме съди за това.По въпроса с адвоката-аз именно това направих,отидох с документа и му поисках обяснение,а той така ми се оправда.И още нещо искам да споделя-ако не бяхме купили този апартамент,защото аз го намерих и харесах точно за 1 седмица,бях на сезонна работа и трябваше да се връщам на работа,нямаше да го имам,и не само,нямаше да имам никакъв,защото когато се прибрах окончателно(идвала съм с колата за часове по работата с покупката),цените на жилищата вече бяха скочили почти двойно,буквално за 2-3 месеца, а аз дадох абсолютно всичките си спестени пари.Така че,всичко се получи добре,така е трябвало да стане.

# 178
  • Linz
Не искам да издребнявам или да се заяждам, но много помня кой какво е писал и като срещна някакво противоречие ми се набива на очи. Обикновено си казвам, че има някакво обяснение и може би и в случая е така, но продължавам да не разбирам тази промяна на 180 градуса.
Просто ако искаш да го коментираш, аз не любопитствам как живеете, само ми е чудна промяната в отношението към кредите...
Имаме си принцип, че никога не купуваме нищо на лизинг или с кредит, а винаги плащаме в кеш.
Аз съм фен на кредити, лизинги и т.н Причината е, че можеш да имаш много неща сега и на момента, а, ако нямаш проблем с погасяването им, всичко е перфектно. Ние трудно пестим пари, защото сме широкопръсти и с пестене нищо не бихме могли да постигнем. С кредит - да.
От тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339458.15

Ние определено сме против всякакви дългосрочни изплащания и имаме заделени пари за спешни нужди. Пример- преди няколко дни в колата се размириса на спирачна течност и отидохме на автомонтьор. Причината се оказа, че амбреажа вече издиша и скоро ще трябва да се сменя, за което да приготвим 1600 лв. И както преди няколко месеца доходите изведнъж ни спаднаха с няколко хиляди, направо оставаме без кола, ако нямахме заделени пари. А колата ни е крайно необходима.

# 179
Рени, нещата в живота на човек се променят. Да, преди година, имах друго мислене и сега го имам за едри покупки, но противоречие няма. Просто в настоящия момент вече не ни представлява трудност да си купим нещо в кеш и предпочитаме този вариант, след реалната преценка /от опит/ как един кредит оскъпява всичко. Щом помниш, сигурно ще си спомниш и друго - че съм подчертавала как при необходимост теглим кредити, но ги погасяваме в рамките на следващите няколко месеца, а не чакаме изтичането на целия период. И тук написах, че просто не можем да пестим, но ни се е променил стандартът. Peace

Общи условия

Активация на акаунт