Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 220
  • 211
  •   1
Отговори
# 150
  • Има много детски смях.
Просто някои са си въобразили, че живеят на друга планета, но уви, в голяма грешка са.  Laughing
Back to life, back to reality...

# 151
Това пък каква връзка имаше:)))) Да не говорим, че не е вярно, в България законодателството е в полза на работника.

Затова всяка вечер гледаме по новините,как хората не са си получавали заплатите от месеци... ooooh!.

# 152
Това пък каква връзка имаше:)))) Да не говорим, че не е вярно, в България законодателството е в полза на работника.

Ако и спазването на законодателството беше в полза на работника.. щеше да е повече от прекрасно  Laughing
..
Или те нека те уволнят и не ти платят за половин година заплати.. а ти после ходи да се съдиш и да си търсиш правата  Rolling Eyes ..
А през това време плащаи по 500 лв кредити на месец и се радвай на последен модел телевизор и си бръмкай с лизинговия автомобил.. пък ако ще и да няма пари за хляб Laughing

# 153
Е, това значи ли че "В нашата държава няма закони,няма синдикати и всеки по всяко време могат да го сменят". Делата по КТ са без съдебна такса, инспекцията по труда дава безплатни юридически консултации и извършва проверки по сигнали. Просто болшинстовото от хората има робска психика, незнание за правата си и начините да ги защитават, страх от това да търсят. С което спирам, защото темата не е за това.
Духи, знаеш ли какви са сроковете за да обявиш някой в несъъстоятелност? Е, аз знам.

# 154

Изхвърляне е ако нямаш заделен и един лев , а купуваш разни неща на лизинг примерно . Защото не се знае утре , ако не дай си Боже се случи нещо и вече не си на работа например , не само как ще си плащаш лизинга ами и дали ще имаш пари да посрещнеш нуждите си .

... или например може да не си жив, да си похарчиш спестените за 6м. напред пари. Следвам ти логиката само. Много е едностранчива и издиша.

Да, малоумно е да имаш възможност и да не спестяваш, но още по-малоумно би било да си кюташ с оръфаните дрехи, само щото си пазиш парите да не би да останеш без работа нам-си-кога.
Най-добре е да преценяваш кога какво, а не да се пънеш да спестиш/да похарчиш на всяка цена, щото така е правила мама. Животът е разнолик.
Нищо подобно не съм казала . Прочети отново . Казах , че когато вече съм натрупала активи , намерила съм мястото си под слънцето и живея добре , мога да помисля да си отделя пари , вместо да си купя чисто нова кола примерно . Просто и старата ми е хубава . Не виждам смисъл да съм най- най .
Дрехи и др.подобни са дреболии . Изпадаш в крайности . Щом имам възможност да отделям пари , дали съм останала без дрехи как мислиш ?
Просто много хора робуват на това какво ще кажат околните ,и оттам идват пробелмите им.

# 155
Е ,хубаво хайде-в нашата държав има закони ,но почти никой не ги спазва!

Малко спам,за което се извинявам предварително!
За какви права ми говорите-купих апартамен,имах адвокат ,минахме през нотариус,всичко по реда си,а се оказа,че апартамента е имал възбрана и изобщо не може да се прадава!Съдия по вписванията е писал наредба,че има възбрана за това жилище,същият този съдия,ми написа нотариалният акт,за закупеното от мен същото жилище!Вие се надявайте на правата си,аз не мога вече!

# 156
За мене просто българинът не е виждал досега дет се казва, през комунизма - ми то нямаше нищо. След промените изведнъж - страшно много нови неща, как да не искаш всичко, то сме като невиждАли. Е ама и това да се вижда от околните е важно Mr. Green.
В една тема преди години в Красива мама, едно момиче писа, че няма да си купи безцветен лак за нокти, това няма да го види никой, нали? hahaha hahaha

На Запад са супер стиснати, ама за 1 евро се блещят. ooooh!

Човек трябва да живее според чергата си, но да не навлиза в крайности.
Живяла съм и с 2, и с 200....  Blush

# 157

За какви права ми говорите-купих апартамен,имах адвокат ,минахме през нотариус,всичко по реда си,а се оказа,че апартамента е имал възбрана и изобщо не може да се прадава!Съдия по вписванията е писал наредба,че има възбрана за това жилище,същият този съдия,ми написа нотариалният акт,за закупеното от мен същото жилище!Вие се надявайте на правата си,аз не мога вече!
И сега кой ти е виновен, че не си потърсила компетентна помощ? Че не си се информирала какво трябва да се направи?
И какво предприе след като си била измамена от съдия? И съдията в качеството си на какъв ти е изготвил нотариалния акт?
Айде холан, и ние сме купували жилища, и знаем кое как се прави.
Поне си признавайте собствените слабости, не ги прехвърляйте на друг.

Иначе за имиджовите покупки съм съгласна с Пипинка. Характерно е за такива като нас  Mr. Greenи за латиноамериканските страни. Силиконец, видими етикетчета на явни места, дори носенето на "маркови" торбички и ползването им многократно...

# 158
Хората са различни и не мога да говоря за другите. Знам за себе си.
Лично в нашето семейство си позволяваме по-скъпи неща, но работим много и знаем какво и колко можем да си позволим.
Имаме си принцип, че никога не купуваме нищо на лизинг или с кредит, а винаги плащаме в кеш. Рядко отделяме пари, но пък влагаме средства в имоти, недвижимо имущество, техника и др. Странно звучи да "влагаш в техника", но не е точно така - кухнята ми е оборудвана с уреди, които ми спестяват изцяло домакинската работа, за да мога в това време да работя - т.е. да печеля пари за нещо друго. Така погледнато, един уред ми излиза на цена само част от месечния доход и вече не ми се струва скъп. И т.н. Поне това е моята логика.
В същото време, никога не бих си купила нещо излишно, единствено от показност.
Въпросът е да не се стремиш да пестиш, а да се стремиш постоянно да увеличаваш доходите си...

# 159

И сега кой ти е виновен, че не си потърсила компетентна помощ? Че не си се информирала какво трябва да се направи?
И какво предприе след като си била измамена от съдия? И съдията в качеството си на какъв ти е изготвил нотариалния акт?
Айде холан, и ние сме купували жилища, и знаем кое как се прави.
Поне си признавайте собствените слабости, не ги прехвърляйте на друг.

Иначе за имиджовите покупки съм съгласна с Пипинка. Характерно е за такива като нас  Mr. Greenи за латиноамериканските страни. Силиконец, видими етикетчета на явни места, дори носенето на "маркови" торбички и ползването им многократно...

Право ли трябва да съм завършила,за да искам да си купя жилище ooooh!!Доверих се на хората,на които им е това работата,но в Б-я за да не си прецакан,трябва да разбираш от всичко!Боже,боже....Ти наред ли си,сама съм си била виновна!Защо?Кое ми е слабост,че имах доверие на адвокат и нотариус,затова ли?Каква по-конпетентна помощ от тази на нотариус?Още повече,че после се разбра,че на тях им е било платено от бившите собственици!
По щастливо стечение на обстоятелствата,с помоща на хора,които си вършат съвестно работа,нещата се оправиха,но стресът,които изживях-да ти дойдат в къщи и да ти кажат-това жилище не е ваше.....

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 10:42 от rozi-maxi

# 160
...
Право ли трябва да съм завършила,за да искам да си купя жилище ooooh!!Доверих се на хората,на които им е това работата,но в Б-я за да не си прецакан,трябва да разбираш от всичко!Боже,боже....Ти наред ли си,сама съм си била виновна!Защо?Кое ми е слабост,че имах доверие на адвокат и нотариус,затова ли?Каква по-конпетентна помощ от тази на нотариус?

Рокси е права. Това, че си се доверила на някого не означава, че си избрала правилния човек за тази работа.

# 161
Е това е другото, което ме изумява. В КМ има теми от по 30 страници за това какви обувки да си купим, каква преса за "вафли",  в "Нашият дом" са разпощени диваните, столовете, килимите, мивките и не знам кое още, а когато става дума за покупка за 6 цифрена сума някой не си дава зор да се информира елементарно за последователността на действията. Кой трябва да ти издаде удостоверение за тежести, кой може да ти изготви нотариален акт, има ли данъци и кога се плащат, списък с препоръчани адвокати, нотариуси, и по важно- имената на доказани измамници..
Да не говорим, че нещо в случая ми е много съмнително ( как може да се обръщаш към някой от службата по вписвания, за да ти направи нот.акт, след като е очеваден конфликтът на интереси), но пък тук има достатъчно юристи, потърси помощ и ако наистина имаш проблем с тежести на имота и има злоупотреби или невярно издадени документи, питай как да потърсиш помощ и да разрешиш проблема.

# 162
  • Варна
Тази тема е отвратителна!
Ако повечето хора си гледаха тяхната си черга и не се пънеха да огледат и оразмерят чуждата досега щяхме да цъфтим и връзваме.
Но, разбира се е много по- важно да се обсъди и оплюе живота на съседа...

# 163
Е това е другото, което ме изумява. В КМ има теми от по 30 страници за това какви обувки да си купим, каква преса за "вафли",  в "Нашият дом" са разпощени диваните, столовете, килимите, мивките и не знам кое още, а когато става дума за покупка за 6 цифрена сума някой не си дава зор да се информира елементарно за последователността на действията. Кой трябва да ти издаде удостоверение за тежести, кой може да ти изготви нотариален акт, има ли данъци и кога се плащат, списък с препоръчани адвокати, нотариуси, и по важно- имената на доказани измамници..
Да не говорим, че нещо в случая ми е много съмнително ( как може да се обръщаш към някой от службата по вписвания, за да ти направи нот.акт, след като е очеваден конфликтът на интереси), но пък тук има достатъчно юристи, потърси помощ и ако наистина имаш проблем с тежести на имота и има злоупотреби или невярно издадени документи, питай как да потърсиш помощ и да разрешиш проблема.

Абе жена,ти четеш ли аз какво пиша-всичко по реда си,минахме през всички инстанций,но работата е била договорена!Трябва ли да познавам целият град,кой какъв е...Изкарахме този документ за тежести,беше неразбираемо написан,и да имаше-възбрана,но той беше показан и на адвоката и на нотариуса и те казаха-всичко е ОК.
Ето това е нашата държава-виновен си ,че си се доверил на когото трябна,а не са виновни тези,които нарушават законите!Е каква сигурност може да има човек,и как да живее спокойно!

# 164
  • София
За съжаление, мога да потвърдя така изказаното мнение, че в повечето случаи не се ангажира правилният човек за съдействие.
Дори скоро писах в една тема, в която ми направиха забележка, защото посъветвах да се потърси правен съвет не във форум, а в адвокатска кантора, специализирана в съответната област, срещу съответното заплащане.
Моите наблюдения показват, че в масовият случай, вместо да се потърси съответното компетентно лице, се иска съдействие от роднини и познати, които дори и с правно образование не би могъл да бъде полезен и при най-добро желание, поради простата причина, че практикува в съвсем друга област на правото.
В случая на рози-макси, може да се каже, че са проявили страшна небрежност, като не са проследили историята на имота като хората, не мога да преценя поради каква причина.
/възможно е и съвсем умишлено срещу съответната комисионна да се направен подобен "пропуск"/ Съдията по вписванията, вероятно е написал нот. акт, за да спести таксата в нот. кантора за писането на акта, това се таксува, но не е изповядал сделката.
Не мога да не се съглася и с твърдението, че нашата правосъдна система е една голяма трагедия, в която да се търси адекватна справедливост и защита на интересите е утопия засега поне, затова моето собствено мнение по този въпрос е по възможност да се търси възможно най-компетентната правна помощ, която, независимо, че е доста скъпа, поне като превенция може да се каже, че е най-доброто решение за защита на интересите на довереника.
После, когато белята е станала, трагедията е пълна и само ако трябва да чакаш няколко години по всички съдебни инстанции, пропуснатите ползи възлизат на много сериозни суми, безвъзвратно загубени.
Извинете за отклонението.

Общи условия

Активация на акаунт