Живеем ли ние българите според чергата си?

• 13 232
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
С това "на гол..." решихме, че ти не живееш според чергата си.

# 196

Просто поговорката е такава и според мен важи с пълна сила за българина.Разбира се няма как да сложим всички българи под един знаменател, но моите наблюдения са , че поне 70 % от нас не живеят според чергата си.

# 197

Явно припознавате себе си и това ви дразни.

Ама точно така е. Купих си Ферари. Умирам от глад. Ама поне комшийката е щастлива. От време на врем пускам скарата. То няма нищо на нея, ама някакви миризми отпреди ферарито. И тя се чуди. А аз се кефя.

# 198

Ама точно така е. Купих си Ферари. Умирам от глад. Ама поне комшийката е щастлива. От време на врем пускам скарата. То няма нищо на нея, ама някакви миризми отпреди ферарито. И тя се чуди. А аз се кефя.

Похвално.Това е вярната стратегия

# 199

Просто поговорката е такава и според мен важи с пълна сила за българина.Разбира се няма как да сложим всички българи под един знаменател, но моите наблюдения са , че поне 70 % от нас не живеят според чергата си.

Та не разбрахме ти българка ли си или живееш според чергата си?

# 200
Брей, че интерес към моята особа.
Да българка съм.И се опитвам да цивея според чергата си.Надявам се да успявам, защото негативите ако не успея ще са за сметка на дъщеря ми.
Още нещо-да речем каква кола карам, колко често си мия зъбите.......

# 201
Забележителна си с обърканата си мисъл, не с нещо друго. А това каква кола караш можеш да го обсъдиш със съседката си, ако и тя е на твоя акъл.

# 202
То зависи и от приоритетите да ви кажа.
Нашите съседи, много мили хора ( не са българи) например са многобройна фамилия в една къща, бащата е проектант, което тук значи 'много богат човек'. Тези хора буквално всеки месец си купувт нова кола и/или заменят стара, автопаркът им е страхотен. От друга страна къщата никога не е била измазвана, т.е стои на груба замазка ( май се казва) и те така си живеят.  Явно не им е важно да си боядисат къщата, важно им е да имат коли. За друг друго е важно.  В Италия например надцакването с имане е национален спорт не по-малък от този у нас - например докато всички браншове бележат спад покрай кризата, търговията с мобилни телефони и продукти е единственият, който всъщност продължава да расте неудържимо, а в Италия се говори на най-скъпите тарифи в Европа, например. Обаче народа здраво го тресе манията ( да не говорим за тинейджърите) и могат да нямат пари да изкарат месеца, но по телефони и разни външни белези за просперитет  цъфтят. После естествено се получава парадокс, че като кажеш на някой, че средно в Ит. заплатата е под 1000 евро никой не вярва ...

# 203
да зависи си от хората,имам позната на която отказаха да лекуват ,заради не внесени здравни осигуровки,но която всяка година си купува телефон на изплащане за сума равняваща е 2-3 месечни заплати .

# 204
Аз пък познавам многочленно семейство,което сигурно от
десет години живее по квартири,но си купуват периодично
коли,сумите на които се равняват на 2 тристайни апартамента. ooooh!

# 205
Ние пък винаги сме се стремили да подреждаме нещата по приоритет - какво ни е по-необходимо, какво може да изчака, в тоя ред на мисли. В графа "задължителни разходи" напърво място присъстват уроците/курсовете на децата, битовите сметки и задължения към институции, ако имаме такива.

# 206
Ние пък винаги сме се стремили да подреждаме нещата по приоритет...

Приоритетите са различни в различните семейства. Дори при еднакви доходи на един му е важно да си плати тока, на друг - всяка събота да е в син сити, на трети - трето...
И друг път съм разказвала за моя позната от преди десетина години - семейните им доходи общо бяха около 500 лв., обаче тя искаше и накрая получи пералня от над 1000 лв., като през това време ходеше с едни и същи дрехи всеки ден - вечерта пере, на другия ден облича същия пуловер... та въпрос на приоритети.

# 207

Приоритетите са различни в различните семейства. Дори при еднакви доходи на един му е важно да си плати тока, на друг - всяка събота да е в син сити, на трети - трето...
И друг път съм разказвала за моя позната от преди десетина години - семейните им доходи общо бяха около 500 лв., обаче тя искаше и накрая получи пералня от над 1000 лв., като през това време ходеше с едни и същи дрехи всеки ден - вечерта пере, на другия ден облича същия пуловер... та въпрос на приоритети.

newsm78Да, права си, за това, което казваш. въпрос на приоритети и на разбирания.

# 208
мдааа.На гол г** чифте пищови.Е това сме ние.
И при теб ли е така или коментираше познатия си?Не ми стана ясно затова те питам!

# 209
Ние, българите имаме интересни пословици.
Освен споменатата  вече за "чифтето пищови" има и други:
"Цървули няма, гайда иска"
"Коприва яде, коприна носи"

Това вероятно е  неистовото желание да се въведе някакъв общовалиден ред в приоритетността на  "харченето" и издава типичната ни национална черта- завистничеството.Впрочем, предпалагам така е и при други народи.

Общи условия

Активация на акаунт