Коледа идва! - 4

• 60 277
  • 565
  •   1
Отговори
# 405
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Хайде момичета,не оставяйте темата да замира,казавайте какво ще творите за Нова година.У нас се изядоха всички сладки,така че трябва да запрятам ръкави наново,че ще се събираме вкъщи,не може да се излагаме  Mr. Green
Засега мисля да повторя ванилените кравайчета,че моят мъж ги е поръчал и една баклава(аржентинска или с локум,не съм решила още каква).

# 406
Радост, хич и не мисля да правя повече каквото и да било скоро Crossing Arms. Последните дни бяха простооооо ooooh! яко освинване. Чак не ми се мисли за НГ-нощ като за празник Confused. Не ща и да готвя дори. Имам и ядене, и сладкиши, вчера и торта правих, и спирам до тук.
За фаворити при сладките - нямам. Догодина ще пробвам нови рецепти.

# 407
  • София
аз мисля да спретна за Нова година една баклава с домашно точени кори и шам фъстък. Wink

# 408
  • под тепетата
didi_im , 1 ч.ч. = 240мл. В моята готварска книга е дадено, че 1.ч.ч неразтопено масло е =210гр, разтопено =220гр.
 У нас фаворити си остават меденките на джули и сладките с джинджифил. За Нова година имам поръчка за покрива на Наталина.

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 10:22 от bilqna_69

# 409
Моите фаворити определено са ванилените рохлички. 4 дози извъртях от тях последните седмици.
И линцеровите също. Меденките са си ясни, те винаги са вкусни.
Шоколадовите бисквити Трюфел ми бяха малко сухи, но пък на всикчи останали много им харесаха.
Джинджифиловите също са много ароматни, но малко ми налютваха  Crazy

За НГ, само с една торта ще запълня въглехидратната ниша. Нищо друго вече не ми се прави  Grinning

# 410
   За Нова Година и аз ще направя само една торта, понеже съм и рожденика. Мислех да правя и баклава , но май ще я пропусна...Може би вместо това само една доза от бонбоните Рафаело , с които да почерпя Naughty

# 411
  • Сливен
Аз също не мисля да правя нищо сладко имам доста от жълъдчетата,калийте,меденки въпреки,че подарих на приятели и роднини от тях и половината ми торта стой непокътната .Сега ще се съсредоточа върху карвинга на зеленчуците нещо май ми стана хоби толкова красиви стават ястията с тези цветя от различни зеленчуци,ако искате погледнете това са първите ми опити без инструменти направени само с ножче.
http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izkusheniya.454755.16558797

# 412
andjela 09 поздравления, много сполучливо!  bouquet

За НГ смятам само торта да направя, баница, салати и капама. А за Василоьвден- медальон с гъби. Нещо и на мене сладки не ми се приготвят.

# 413
Благодарение на вас, момичета тази година избих рибата на Коледа-то не бяха сладки, то не беше чудо... На всичко отгоре имах такова вдъхновение, че дори не усетих умора, а приготвих всичко за един ден-джинджифилови, линцови, меденки, кравайчета плюс всички постни манджи, ябълков щрудел и тиквеник. Още не мога да си повярвам на издръжливоста. И станаха супер вкусни-мисля, че чрез вас открих и се влюбих за цял живот в коледните сладкиши. Днес донесох и в службата-всичко се изяде... Намам търпение да се захвана с капамите и другите вкуснотии за НГ.

# 414
Благодарение на вас, момичета тази година избих рибата на Коледа-то не бяха сладки, то не беше чудо... На всичко отгоре имах такова вдъхновение, че дори не усетих умора, а приготвих всичко за един ден-джинджифилови, линцови, меденки, кравайчета плюс всички постни манджи, ябълков щрудел и тиквеник. Още не мога да си повярвам на издръжливоста. И станаха супер вкусни-мисля, че чрез вас открих и се влюбих за цял живот в коледните сладкиши. Днес донесох и в службата-всичко се изяде... Намам търпение да се захвана с капамите и другите вкуснотии за НГ.

Shocked Това си е жив героизъм! От къде толкова сили?

# 415
аз обмислям какъв десерт да приготвя за Нова година  Thinking

# 416
Привет момичета! Аз тази година направих ванилените кравайчета, меденките на Джули, звездите с капучино и бонбоните Рафаело. Фаворит у нас са ванилените кравайчета. От меденките на Джули правих 2 пъти и определено първата доза, в която меденките първоначално бяха доста твърди, повече ми хареса в последствие. Вторите станаха едни много меки и подобни на купешките. Звездичките с капучино също не са лоши, но ми се видяха доста трудоемки и едва ли ще ги повторя. Някой по-напред питаше, та да кажа, ако вече не е много късно, че моето тесто също беше доста лепкаво и аз добавих още малко брашно, но не чак до гладко тесто, защото все пак в хладилника стяга. Бонбоните Рафаело са хубави, но кокоса ми дойде малко и това определено се усещаше. Смятам тези дни пак да ги направя, но този път ще се запася с достатъчно стърготини. Да кажа, че правих и греяно вино по рецептата на Казабланка и смятам, че тази рецепта ще е на голяма почит до края на зимата.

# 417
Моите в къщи искат Гараш торта , за мен това е тежък десерт,след толкова много манджи. Grinning,но обещах няма как.Бих спретнала един чийз кейк,но ако нямам време да го направя ще купя готов.Днес взехме от Пени и беше много сполучлив-лек и не толкова натрапчиво сладък.

# 418
с известно закъснение и моите творения за коледата  Flutter

меденките са от тестото от влака  Grinning. В рецептата пишеше, че трябва 2 дози тесто за влака и ще остнае малко, но аз влака май го разточих много тънко и от 1 доза стана и влак и меденки  newsm78

# 419
krikri, няма сладкарница с такъв асортимент и качество! newsm03

Общи условия

Активация на акаунт