Коледа идва! - 4

• 60 295
  • 565
  •   1
Отговори
# 390
  • В лудницата на 2-рия етаж.
krikri  браво на теб,ти цяла сладкарница си направила. Mr. Green

Нашите сладки се изядоха,останаха няколко меденки,за Нова година ще трябва да правя други.
Аз бях направила 4 дози ванилени кравайчета,меденките на Джема,меденки с ядка,шоколадови бисквити Трюфел,шоколадови бисквити с фъстъчено масло и соленките от парено тесто.
Снимала съм само меденките.Ето ги,в украсата се включи даже и мъжът ми. http://radostena.snimka.bg/cooking/kulinaren.34604.16568322

С малката пък направихме тази елха от бонбони http://radostena.snimka.bg/cooking/kulinaren.34604.16568312

# 391
  • София
момичета, кои сладки най-много ви харесаха? Аз определено догодина пак ще правя шоколадовите звездички с капучино, бисквитите с парченца шоколад, Трюфел сладките, меденките ма Джули и евентуално джинджифиловите сладки. Разбира се и щолените пак.  Grinning Ще пробвам и нещо ново, но сусамените сигурно няма да ги повторя.

# 392
  • Варна
Честита Коледа, момичета.
Аз тази година се развихрих, вдъхновена от тази тема Simple Smile Благодаря и за темата, и за рецептитие.
У дома най-много се харесаха рохлите, после меденките (Джули). Джинджифиловите май предимно аз ги хапвам.

И един бърз въпрос: понеже реших да се възползвам от празниците и дъжда навън Simple Smile,  се захванах със звездите с капучино. Тестото ми стана много лепкаво. Така ли трябва да е? Следвала съм точно пропорциите. Оставих го в хладилника, но не знам като точа после дали няма да се наложи да добавя брашно и да доомеся. Моля за съвети! 
И благодаря предварително.

# 393
Петя, готин въпрос!  Hug

На мен най ми харесаха ваниловите рохлички (както и на всички, които ги опитаха), частта от меденките на Джули, която наблъсках с парчета сушени плодове и орехи, шоколадовите шишарки и забравените сладки.

В интерес на истината най не ми харесаха шоколадовите бисквити трюфел. На мъжа ми пък много му харесаха.  Whistling

Отсега започвам да избирам сладки за догодина  smile3508

# 394
  • София
Хайде и аз най-сетне да се отчета :о)

Содената ми питка. За първи път правих и стана страхотна :о))

Коледната ми къщичка. Също за първи път я правих :о)

Английски кекс... за втора година го правя и тази година май стана още по-хубав :о)

Бастунчета:

Мъфини:

Сладките:

# 395
  • Бургас

ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ ПРАЗНИЦИ!

Честита Коледа и щастлива Нова година!

Здраве и късмет!
С пожелания за една по-добра и успешна Нова 2010 година, топъл и уютен дом, верни и грижовни приятели, повече красиви моменти в личния живот!

Благодаря на всички Вас, за прекрасните рецепти и идеи, които споделихте и направихте празника ни у дома - по-красив и ароматен!   bouquet
Моят фаворит за коледни сладкиши за тази година е всичко, което е направено от медено тесто.   chef

http://www.vbox7.com/card:078997a2

До нови срещи!

# 396
Стархотни сте момичета! Моите сладки като цяло си седят.  Само ги слагам на масата, всички ахкат и охкат и от преяждане, най-много по една да се пробва и после хайде пак всичко по кутийте. Ще имаме за дълго време  Laughing

ilinayоr, къщичката ти е приказна

# 397
wenzdy
може ли рецептата за английския кекс?  bouquet

# 398
Страхотни сте момичета! Моите сладки като цяло си седят.  Само ги слагам на масата, всички ахкат и охкат и от преяждане, най-много по една да се пробва и после хайде пак всичко по кутиите. Ще имаме за дълго време  Laughing

ilinayоr, къщичката ти е приказна
bonni- и при мен е така  Laughing
wenzdy- по коя рецепта прави содената питка? Страхотна е !
Петя- аз писах по- нагоре за това кои сладки са се харесали най- много , но пак- меденките на Джема с шоколад, Коледните бонбони на Йоли, Линцеровите сладки на Наталина и Бонбоните Рафаело на Гелева бяха най- харесани...
Догодина не бих направила Райските кокосови сладки- малко са сухи за нашия вкус и определено бонбоните Рафаело са достатъчни като кокосови сладки... Шоколадовите бонбони трюфел бяха страхотни  докато бяха съвсем пресни , но после нямаха толкова наситен вкус и Ванилените кравайчета на Наталина на мен ми са любими, но не знам защо по- малко внимание им обърнаха Crazy

# 399
wenzdy
може ли рецептата за английския кекс?  bouquet

Ima q na 1 stranica, izvinete za latinicata Sad

# 400
  • София
desiniko рецептичката за Английския кекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.msg2612172#msg2612172

bonni рецептичката за содената питка е:

1 кг. брашно
2 супени лъжици олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1 п. баклувер
1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко

Като съм я била 100 пъти, седя на парното около 15 мин. и съм я намазала с жълтък само самата питка... без отгоре формичките. И разбира се с паричка вътре :о) Първо се прави кръста и след това останалите формички.

bouquet

# 401
Да си кажа и аз...При нас се харесаха общо взето и 3те вида които направих - меденки на Джемма в различни разновидности(за мен на първо място),линцеровите сладки(стоят ми някак твърди,но красиви Grinning) и бисквитите трюфел.Та тези които няма да повторя са трюфелите,разляха ми се,иначе на вкус ги бива ама много тежки и шоколадови.

wenzdy,питката ти изглежда супер,но не става за Бъдни вечер поне според традициите Wink

# 402
  • София
Принципно да, защото има кислело мляко, ама другата година ще я направя без него :о)

# 403
  • при принцесите
Момичета, може ли да ми кажете на какъв грамаж горе долу се равнява 1 ч.ч. маслото от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg9558011#msg9558011 Blush

# 404
Момичета, може ли да ми кажете на какъв грамаж горе долу се равнява 1 ч.ч. маслото от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg9558011#msg9558011 Blush

Ако не се лъжа, 1ч.ч. има вместимост 250 милилитра.

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 10:17 от corset

Общи условия

Активация на акаунт