Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 122 458
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 11 340
Каква е тази помпа? Явно тя харчи доста.
Пералнята, ютията и прахосмукачката не са еднакви за всички. Някои перат, гладят и прахосмучат всеки ден, други - не.
На мен пък 70 лв. за ток лятно време, без бойлер и постоянен климатик ми се виждат много.

# 11 341
птица, по-горе писах, че е помпа на локално парно, като лятото без нея сметката пада с 6лв.
Също така обърнете внимание, че пералня там няма, а жената със сметка 26 лв сигурно има, та дори и да не глади като НСЧ едва ли ютията на майка ми гори повече от една пералня , пък после да не се сравнявали консуматори

# 11 342
Joy Дааааааа поддържа си възрастната ми майка частна гладачница и ютията е енергиен клас Ф, та затова толкова / Добреее
Не, тя е само част от консуматорите.
Но е съвсем редовно това хората да нямат реална представа от консуматорите си Peace затова препоръчвам контролните електромери, дават много ясна представа и след това няма как да кажат - ЕВН, ЧЕЗ или там другите ни цакат  Peace

М/у другото тв-то е най-честата изненада, обикновено хората въобще не го броят  Simple Smile

# 11 343
Да, много са честни тези дружества и никога на никой не са надписвали, дори и с мъничко сметчица, затова имаше 2013 година протести за тока, които точно от Варна тръгнаха. Хич да не е 30 000 излязоха ако не се лъжа.
И не не тръгнаха заради цените, а за завишените декемврийски сметки на 2012 г.
Същият този електромер, където са моите родители декември месец ги нямаше 3 седмици от къщата, а сметката само на него беше към 80-90 лв, тогава.

Първо ще направя сметката по формулата споделена по-назад от един потребител, само да намеря време, да извърша процедурата

# 11 344
Не се поддавайте на подобни манипулации, имаше промяна в периодите тогава и се събра сметка не за 1 месец, а за доста повече.
3 от имотите, които управляваме са точно във Варна. Абсолютно никакво разминаване нямаше с контролните електромери...

# 11 345
  • София
Нека не забравяме, че наличието на някакъв уред, не означава, че той се ползва усилено.

В нашата сграда има сходни като размер апартаменти с нашия, но сметките им са далеч по-ниски. Ами в разговор с една съседка разбрах, че те се къпят два пъти седмично. У нас бойлерът е 150 литра, работи почти само на нощна тарифа, но пък се източва ежедневно.

Тези неща си личат и по сметките за вода. Ние имаме 40 кубика, други семейства със същия брой хора за същия период имат под 20 кубика.

# 11 346
Именно.
И вкъщи наблюдавам, дъщерята ми се къпе 30+ мин., колкото ние с мъжа ми общо. Е, няма как да се сравнят двама като нас и двама като нея. Разликата е пъти.
Като я няма нея сметката за тока е 7-8 лв. по-ниска, и това идва само от телевизора, ние почти не гледаме.
И т.н.

# 11 347
  • Пловдив
68.16лв.

# 11 348
126 лв ток , повече от доволна  Mr. Green

Коментира ли сте летните сметки , плащах 80 лв , даже единия месец беше 90 лв ток  Mr. Green мислех си , че е от климатиците , защото тази година ги сложихме , но май ще да е от друго  Mr. Green най-ниската ми сметка за цялата година е 70 лв.
Иначе след съдомиялната (взехме я миналата Коледа)водата ми падна с 5 кб.от 15 кб. сега плащам за 10кб.
Змия какви са тези 40кб.  Shocked ти да не захранваш някой басейн.сериозно , аз  като кажа ,че имам 10-12 кб. всеки ми вика "ааа ние имам 5-6" и си викам тия хора къпят ли се , перат ли , па ти ме удари у земята

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 11:39 от Fifty Shades

# 11 349
Вкъщи миялната изобщо не оказа влияние върху потреблението на вода, все същото е. Явно сме си миели чиниите по икономичен начин.
Имаме месечно около 10 кубика вода при ежедневно къпане на 4 човека и ежедневни пералня и миялна. Бързи сме с къпането обаче. Малкият няма нужда от подканяне да излиза, но на баткото му чукам на вратата да се изнася, щото и ние чакаме за ред. Ако всеки от тях ми се мотка по половин час в банята, нашият ред ще дойде по нощите.

# 11 350
ноември-163 лв.
Без отопление на ток.
Дааа, хич не крадат .....     Joy
Сметка от 20-30 лева съм имала преди 10-на години, ама електромера се оказа развален....     Mr. Green     Интересно, тогава бързо-бързо се усетиха и го смениха, а сега никой не бърза в обратната посока.      Joy

И не, 26 лв за 4 човека, с пране, готвене, и всичко останало Не е реална сметка.
Или е отчетен по-кратък период, или електромерът "работи в тяхна полза"....машини са, развалят се.

# 11 351
Знаят, че много готвиш Laughing

Много е 163 и според мен, освен ако не точите по 3 бойлера, не готвиш нон стоп и работят по цял ден телевизори.
Причина има, но трябва вие да си я откриете, за съжаление който е заинтересован, той си я търси, няма друг начин...

# 11 352
Чакам всеки момент да излезе новата сметка, залагам около 120 лв., но може и къмто 140 де отиде Mr. Green Предната беше 93 лв.някъде. А да видим ще позная ли Whistling

# 11 353
ноември-163 лв.
И не, 26 лв за 4 човека, с пране, готвене, и всичко останало Не е реална сметка.
Или е отчетен по-кратък период, или електромерът "работи в тяхна полза"....машини са, развалят се.
Не съм се скъсала да готвя през летните месеци, с всичко друго освен бойлер не съм имала такава сметка за двама души. Два телевизора, лаптоп, хладилник нов.

# 11 354
Нашата лятна беше 19-20 лв. И със сигурност си ни е ок електромерът, защото през другите месеци си отчита също реално.

Общи условия

Активация на акаунт