Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 143 784
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 6 975
То това захранване да не работи нон-стоп на макс бе, стига  Laughing

# 6 976
чак пък 30-40 лв да харчи...
Моят мъж казва, че от това са ни сметките - 70/80 лв - нямаме бойлер, готвим на газ, сушилня нямаме... но под това сметките не падат - а компютър и лаптоп не се изключват 24/7.

Кое да я прави тая сметка  Tired - стандартно пералня по 4-5 седмично, миялна 1-3 седмично, фризер и хладилник иии печка 2-3 пъти месечно за по час. Осветлението 80% е енергоспестяващи.
Аз чета при такава консумация сметки 20-30 лв тук.. а пък при нас са тройни - та освен от компютрите просто не виждам вкъщи друг консуматор, който да прави това.

# 6 977
  • Пловдив
Ама хора - зависи КАКВИ са ви захранванията на компютрите. Има захранване и захранване, че то може да е фортрон на 1,5 киловата и като го товариш си дърпа. Зависи дали компютърът е активен, с какви настройки за приспиване е. Може компа да ви е 20-30лв на месец съвсем спокойно.

# 6 978
Компютър със захранване от 400W, който работи нон- стоп с изключен монитор сме го замервали 2007г.  (със специален уред) и сметката му беше 30 лв. на месец  Peace

Кое да я прави тая сметка  Tired - стандартно пералня по 4-5 седмично, миялна 1-3 седмично, фризер и хладилник иии печка 2-3 пъти месечно за по час. Осветлението 80% е енергоспестяващи.
Аз чета при такава консумация сметки 20-30 лв тук.. а пък при нас са тройни - та освен от компютрите просто не виждам вкъщи друг консуматор, който да прави това.

Хладилник, фризер, телевизор, компютър и ето ги 70 лв.

# 6 979
Ама хора - зависи КАКВИ са ви захранванията на компютрите. Има захранване и захранване, че то може да е фортрон на 1,5 киловата и като го товариш си дърпа. Зависи дали компютърът е активен, с какви настройки за приспиване е. Може компа да ви е 20-30лв на месец съвсем спокойно.
Да де, това казвам Simple Smile Че не е учудващо да е толкова, а и след като няма от какво друго - явно е това Simple Smile
нашето е 500 вата... тамън толкова Simple Smile

# 6 980
  • Пловдив
Да де, това казвам Simple Smile Че не е учудващо да е толкова, а и след като няма от какво друго - явно е това Simple Smile
нашето е 500 вата... тамън толкова Simple Smile
Моето е киловат, не казвам, че работи постоянно на 100%, ама си цъка....

# 6 981
  • София
Това със захранванията и миналата година го коментирахме.
Това, което пише на захранването е колко би могло + запас, ако работи нон стоп на 100% всеки компонент в него. Реалния харч е  средно 150-300W на компа, не на монитор и т.н.

# 6 982
Това със захранванията и миналата година го коментирахме.
Това, което пише на захранването е колко би могло + запас, ако работи нон стоп на 100% всеки компонент в него. Реалния харч е  средно 150-300W на компа, не на монитор и т.н.
Да де - точно толкова Wink
300 вата (реално) по 24 часа за 1 месец е 216 кв. - по 0,20 лв - 43 лв Simple Smile - тамън 30-40 лв/месец. (долната граница ако все пак се ползва по-малко и заспива понякога Simple Smile )

# 6 983
  • София
300 вата  не, че е без пари компа... но ние с компютъра, бойлер, готвене на ток, сушилни, перални, не икономичен хладилник, печка, постоянно пъхнати зарядни по контакти, на които и все нещо виси да се зарежда и т.н.  и т.н. без отоплението имаме колкото вас ток... вярно компа е спрян 5-6-7 часа в денонощието Simple Smile вие 24 часа играете игри ли на този компютър?

# 6 984
300 вата  не, че е без пари компа... но ние с компютъра, бойлер, готвене на ток, сушилни, перални, не икономичен хладилник, печка, постоянно пъхнати зарядни по контакти, на които и все нещо виси да се зарежда и т.н.  и т.н. без отоплението имаме колкото вас ток... вярно компа е спрян 5-6-7 часа в денонощието Simple Smile вие 24 часа играете игри ли на този компютър?
Никой не играе игри Simple Smile Цъкам в нета и малко фотошоп Simple Smile - 24 часа не, но около 20. Не се спира никога, рестартирам веднъж на 2-3 седмици  Blush

И аз все питам от де са тези сметки нашите ама на ... никой не казва Sad Електромерите ги сменят напоследък през година-две и след всяка смяна сметката се качва с 20%  Laughing

# 6 985
  • София
за нет и фотошоп такава сметка само от компа надали, то зависи и какъв монитор имаш и той колко дърпа, , но сметката ми се струва висока за това, което описваш.

# 6 986
за нет и фотошоп такава сметка само от компа надали, то зависи и какъв монитор имаш итой колко дърпа де, в смисъл и той може да прибавя, но сметката ми се струва висока за това, което описваш.
Не висока, ми много висока.. Ей на последната е 75 лв, предната 90... Без никакви климатици, никакво отопление, няма бойлер... нищо, ама наистина нищо Simple Smile Преди 2-3 години сме плащали 40-50 лв макс. Даже лятото 20-30. Пак същите консуматори. Зимата 100 лв са били сметките най-високите с 2 работещи климатика нонстоп. А сега почти толкова без тях..
Монитора е ЛСД 19' нищо особено - той 6-7 годишен - и ниските сметки си бяха с него пак Simple Smile. И тонколони нямам (които примерно яко да цепят и многода дърпат  Joy).
Даже имахме 3 телевизора, сега е само 1  Crazy - и той се пуска за час вечер от 9 до 10 само и толкова.

Затова си мисля, че си е съвсем целенасочено от електромерите Sad За какво ги сменят всяка година  Outta Joint Не е вързан и никой към таблото - мъжа ми наскоро си пускаше кабел към мазето - че няма контакт там - а съседите мрънкат, ако не ти е от твоя електромер - нормално де - та тогава разглежда цялото табло - няма никакви съмнителни кабели или каквото и да е).

Както и да е. Ходи доказвай, че нямаш сестра  Laughing

# 6 987
duhi_puhi, родителите ми имаха един фризер, който им дърпаше към 40 лв. месечно Смениха го и сметките паднаха. Може и от него да е.
Компютърът и да не е 30, може да стигне 15 лв., колко са компютрите?

# 6 988
duhi_puhi, родителите ми имаха един фризер, който им дърпаше към 40 лв. месечно Смениха го и сметките паднаха. Може и от него да е.
Компютърът и да не е 30, може да стигне 15 лв., колко са компютрите?
Ама той фризерът си го имаше и сметката като беше 30 лв Simple Smile Simple Smile
Както и да е - сменихме го де  Laughing - не заради тока, ами ММ искаше но-фрост, а и тоз ни беше малък.

1 компютър и 1 лаптоп
Компютърът е 24/7
Лаптопът е 12/7

# 6 989
Ама той фризерът си го имаше и сметката като беше 30 лв  Simple Smile Simple Smile

Да, ама с времето харчи повече. Може и да е имал някакъв дефект, нещо при амортизацията на уплътненията и т.н. Преди време в офиса временно взехме едно малко старо хладилниче, е, направо направи електромерчето на вентилаторче  Joy а там няма никакви консуматори, освен 2 компютъра и сметката винаги е смешно малка.

Лаптопът харчи по-малко.
За компютрите се сетих, че имаме един в стаята на детето, но не го ползва от няколко месеца, защото мина на таблет и сметката ни падна с около 3-4 лв. Пускаше го за 7-8 часа. Ако за 8 часа е 4 лв., за 24 е към 16 лв. Това е приблизително, разбира се.

А моята сметка все така не излиза. Един месец да искам да я видя и те да я бавят  Joy

Общи условия

Активация на акаунт