Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 141 757
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 270
този месец е 207 лв. отопляваме се на ток.

# 271
  • до една звездичка
Повече от очакваната ,но се оказа че е надписана  сметката.Трябва да подаваме жалба защото такъв бил реда и не сме били единствени го добавиха за успокоение.

Аз пък се чудя, как си лягат спокойни и как не ги е срам да го казват това!

# 272
Не съм обърнала внимание кога точно е пусната темата, но анкетата доста трябва да се промени. )
Сметка от 80лв плащаме лятото, зимата абсурд. )
Сметката ни за януари (днес излезе) е 309лв. Отопляваме се на ток - 2климатика, 2конвектора (1в кухнята, 1 в банята) бойлер, готварска печка, телевизори, компютър.

# 273
а какво е конвектор? newsm78

# 274
Привет!
Ние се топлим на ток,така че просто сметките ни са "чудни"!
Сега трябва да платим 170.32лв.,два климатика работят,бойлер,машина за вода постоянно,а пералнята е през вечер.Не мога да си  помисля да е студено,малкият човек си ходи където си поиска,а и как да му се обясни стой тук,а тук не ходи,з-то е зима и тази  стая е студена и навсякъде е топло и тока ни е от 110 да към 170/180лв. на месец.

# 275
  • Варна
Повече от очакваната ,но се оказа че е надписана  сметката.Трябва да подаваме жалба защото такъв бил реда и не сме били единствени го добавиха за успокоение.
A как разбрахте , че е надписана? Те засичат каквото си искат от ЕОН по електромерите, до които ние достъп нямаме...
Питам ,защото и нашата сметка е много голяма и бих искала да проверя все пак дали е реална? newsm78

# 276
  • Winterfell
500лв  #CrazyОтопляваме се наток-имаме 2 конвектора,но не работят на макс..Бойлера се включва почти всеки ден по 1 път.Пералня се пуска на 2-3 дни.Имаме 1 тв.1 компютър(които се изкл.вечер)Готварската печка също е на ток,но пъкготвя по 1 път на ден.Вода на малкия преварявам 2 пъти.От къде тая сметка?

# 277

ето една от доста известните фирми за конвекторни радиатори
http://www.bergbg.com/adax.php

# 278
Конвекторът е наистина много удобен уред, но указа се, никак не е икономичен.

# 279
Конвекторът е наистина много удобен уред, но указа се, никак не е икономичен.

Не мога да преценя доколко е икономичен, както казах имаме един в банята, който е 750KW и един в кухнята на 2200KW, като този в кухнята не го изключваме.
Но и сметката ни си е сериозна. )))

# 280
Между 40 - 45 лв. Парно и бойлер на дърва.

# 281
  • град-държава
Конвектора е икономичен,когато мощността му надхвърля с минимум 15%  възмоноста за отопление спрямо квадратурата и кубатурата...при нас единия конвектор е 3 киловата , и както вече споменах сметките ни тази зима са почти наполовина спрямо миналата...не можеш да сложиш на 20 квадрата киловат и половина конвектор(та дори и 2 киловата,ако говорим за такава квадратура) и да очкавш да е икономичен...в нашия случай 3 киловатовия е в пъти по-икономичен от по-малко мощния... Peace

# 282
Ние плащахме до преди 2месеца 90лв,но този месец 150лв
В детската стая климатика на сме го спирали от 3месеца,а в хола сме на дърва  Peace
И по цял ден бойлера е включен

# 283
  • София
към 85 лв на месец, но сме на ТЕЦ

# 284
  • София
Около 120лв, през зимата. Но отделно от това и около 300 лева парно... ooooh!

И аз съм от зиморничaвите. На 26 градуса ми е ок, под това - стууууд. Около 30 ми е есктра. Обожавам жегите, лятото вирея най-добре. Под 35-40 градуса дори не почвам да се потя. Mr. Green

Майка ми - обратното. Лятото почти припада от жега, през зимата на хладно й е добре. Даже отваря прозорци и балконски врати преди да си ляга, и става такъв клинч. #Crazy Цял живот се опитваме да се превъзпитаме една друга, главно тя мен де. Резултатът от опитите за каляване бяха, че като малка бях нонстоп настинала. Tired

Общи условия

Активация на акаунт