Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 143 014
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 7 575
Така си е.  Парно 125 + ток 35= 160. Отоплението си е скъпо.  Разликата е, че като се отоплява с парно цялата сграда е по-топла, и  на ток само сме били (в по-малък ап.), ами зимата 180 не ни мърдаха.

а освен парното, няма ли и топла вода?
Тя сметката за парно и топла вода не е ли една? Аз и да искам не мога да разбера кое колко струва по отделно  Crazy

# 7 576
  • София
Ми де да знам, ние от 7 години не сме получавали такова нещо, но преди ми се струва, че бяха отделни, но може и да  не помня...може и просто да са били отчетливо разделени, но помня, че за водата бяха безумни, за парното не толкова. (при нас де, не по принцип, т.е. били са ясно разграничени).
Или сметката за водата се дели на топла и студена по  показания на водомерите?

# 7 577
Ми де да знам, ние от 7 години не сме получавали такова нещо, но преди ми се струва, че бяха отделни, но може и да  не помня...може и просто да са били отчетливо разделени, но помня, че за водата бяха безумни, за парното не толкова. (при нас де, не по принцип, т.е. били са ясно разграничени)
Ние сефте се топлим с ТЕЦ този сезон и трепетно очаквам на пролет изравняването  Laughing

# 7 578
Във фактурата за парно влиза и цената за подгряване на водата. Иначе отново се плаща като кубици студена вода във фактурата за вода.
Примерно ние имаме 3 кубика топла вода = 15 лв за подгряване ( цената варира, имали сме 5-15 лв за подгряване), това във фактурата за парно.
Във фактурата за вода тези 3 кубика се плащат като изразходена студена вода.

# 7 579
  • София
ясно мерси за разясненията Simple Smile Сериозно ли само 3 кубика ви е топлата?

# 7 580
Във фактурата за парно влиза и цената за подгряване на водата. Иначе отново се плаща като кубици студена вода във фактурата за вода.
Примерно ние имаме 3 кубика топла вода = 15 лв за подгряване ( цената варира, имали сме 5-15 лв за подгряване), това във фактурата за парно.
Във фактурата за вода тези 3 кубика се плащат като изразходена студена вода.

Ние имаме по 10 кубика топла  Embarassed реално  Crazy

# 7 581
М дам, не се къпем вкъщи  Mr. Green
Скрит текст:
Шекичка...
3-4-5 наааааай-много.
Но не пера и не мия НИЩО на ръка. Ама абсолютно нищо. Ползвам и слагам в миялната. Не заради друго, ами защото преместихме кухнята в бившия хол и през зимата докато дойте топла вода ми писва да чакам.
Освен това има значение и колко е температурата на топлата вода. При нас особено тази зима е много топла.

# 7 582
Леле какви са тези сметки от 40-50 лв?! Споделете на какво се дължи това?

Гледам, че сте от Ямбол. МОже би там ви е по-скъп тока. При майка ми в Казанлък нощната електроенергия е колкото тук дневната, а тук нощната е почти на половината на дневната.

Не ми се рови, но не вярвам да има такива разлики в цените на трите дружества!
[/quote]

дневна-0,098, а нощната - 0,042 и има разлика между дружествата в Казанлък дневната е 0,102, нощната е 0,094

# 7 583
  • София
shhhh.... Не четеш какво съм писала и явно си ядосана.  Peace  Да, тока ми е 40 лв.  за декември, което направо си е малко и съм много учудена при положение, че фурната и котлоните работеха почти денонощно този месец около празниците. Но, парното ми е 250 лв., студената вода ми е 40 лв.  и тока като го прибавя = 330 лв.  за месец. Това не е малко и така ще бъде до края на отоплителния сезон.   Peace Само едно не ми е ясно, от къде дойде 40 лв. студена вода  newsm78 та аз басейн не пълня, ...винаги месечно съм плащала около 20 лв. Двама човека сме.
 Според мен много дърпат климатиците, защото преди да ни пуснат отоплението, ТЕЦ-а,  работеше само вечер климатика за няколко часа и накрая на месеца имах сметка от 100 лв.  Това е.

# 7 584
  • до най-прекрасния мъж
След 77-те лева от 19.11 до 15.12 сега очаквам около 125 лв. новогодишна. Сменили са ни електромерите на 16.01, та гледам в протокола какво са писали като отчетено при свалянето. Писна ми вече от тези смени - последно го сменяха ноември, преди това през февруари, сега пак. Тоя път вече са сложили електронни. Е, а дано кандисат вече. Иначе 125 лв новогодишна ме устройва. Почти половината месец съм си вкъщи, а вече сме и с човек, който е по цял ден у дома и електричество си върви - климатик, готвене, ТВ по цял ден. Зимата има и повечко пране - дрехите са по-дебели и ми пълнят по-бързо пералнята, а и са повече като количество. 

# 7 585
...Само едно не ми е ясно, от къде дойде 40 лв. студена вода  newsm78 та аз басейн не пълня, ...винаги месечно съм плащала около 20 лв. Двама човека сме...

При нас на тримесечи пляскат по едни общи части, които предполагам за някакви загуби. И колкото повече си харчил, толкова повече ти пишат. Пускахме жалби, разправяхме се и нищо не става. Начисляват се само и единствено на хората с водомери. При тези на база не. А според нас точно от тях идва разликата. За последното тримесечия пак са ни сложили 10 кубика. Може и при вас да е нещо подобно или да е изравняване, следете си водомера, за да видите от кое идва.
При нас лошото е, че сме 2 входа заедно и за нашия вход знам, че няма никой на база, но от другия никой не ги познава и не е наясно точно какво правят. Обаче като сметна какви суми се разпределят, просто умът ми не го побира. Иначе цялата инсталация и на двата входа е подменена, няма течове, което значи, че някой си ги дърпа.

# 7 586
  • Sofia
Те май навсякъде начисляват така вода. И при нас е така...

# 7 587
  • София
Човече, нещо правят със студената вода.  newsm78 години наред сметката ни беше м/у 18-20 лв. Добре. Винаги сме били с водомери, а и цялата ни кооперация. Ние сме готини хора. Но от няколко месеца сумите ми са двойни. Ходих, направих забележка и веднага имаше промяна. Сега пак отново , двойни.  Нещо не е както трябва.  #Cussing out И те лъжат!!!!

# 7 588
А ти засичала ли си цифрите от водомера?
Освен тях има и др., така ли?
При нас са си в отделна графа  Crazy

Те май навсякъде начисляват така вода. И при нас е така...

Даже точка си имат в условията, с нея ми се оправдаха на жалбата. По принцип съм обективна и с/у много неща, които са само на приказки, без доказателства, не виждам смисъл да се вика, но в този случай направо си е черно на бяло писане на чужди кубици и то по много. Явно трябва някой, който има време да се занимава да седна да го осъди и тогава ще спрат. Защото не е просто мрънкане с/у нещо неясно, а съвсем очевадно.

# 7 589
  • Варна
в старата квартира цяла зима - 200лв не ни мърдаха на месец за 4човека

в новата сме само двамата с милото, пролетта се нанесохме и 1вата сметка беше 25 лв - кеф!   jumpuu
цяло лято после бяха по 40 лв...
като започна отоплителния сезон 1вата сметка беше 60 лв (нормално, казах си) втората - 83, много ми се видя. Този месец е баси жегата навън - 15 градуса, цял ден седим по къс ръкав и на отворено  Joy и не е пускано отопление, освен вечерта на нова година, че се размотавах 100 часа по рокля без ръкави и с гол гръб докато излезем  Mr. Green  До няколко дена очаквам да излезе сметката и целта ми е под 50 лв, стискайте палци!  Mr. Green

Стая и кухня, хладилничето и бойлера не се изключват никога, пералня 2 пъти в седмица само на нощна, готвя на котлона или на фурна през ден. иначе... микровълнова, крушки обикновени, старо LCD, рутер, тонколони, лаптоп, сешоар и преса на 3 дена веднъж.
Бяхме взели един стар маслен радиатор - наборче  Mr. Green уж делонги, италиански, ала бала, ама 2 kw и само себе си топли, краката ми - лед, спрях го от употреба и си взехме една малка кварцова печка за 20 лв, 800 вата, дано има полза, още не сме я ползвали почти,  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт