Колко Ви е сметката за ток на месец?

• 1 131 781
  • 13 566
  •   1
Отговори
# 13 305
Да ви кажа в панелка живея.  Пералните са в кухните или в коридора. Всички под, над и отстрани знам , че перат и пускат миални на нощна, вкл и аз. Никога нищо не съм чула нощем и никой не се е оплакал. Това за протичането е тралала. Денем все едно я вардя пералнята. Или пък бойлера да не пускаме на нощна, че да не гръмне.

Пък относно икономията, не е само тя, а и удобството. Като се събудиш сутринта, Пенка тъкмо е изпрала, простираш и съхне денем. Аз като работя до 6 и де прибирам в 7, абсурд да насмогна с пране вечер или събота и неделя.

# 13 306
  • оттам, откъдето започва България
Това за протичането със сигурност не е тра-ла-ла. Не е казано, че ще е всеки път, но се случва.
В никакъв случай не искам да налагам мнение. Вярно, че бойлерът ни всяка вечер е включен, но за пералнята не правя компромис - да си пере, когато съм будна и си върша нещо у дома.
А че чувам пералнята на комшиите, когато центрофугира, е факт. Възможно е и те да чуват моята, но това са шумове през деня, които не създават дискомфорт.

# 13 307
  • София /Абсурдистан
Пералня на нощна не включвам, че като навсякъде е тихо и шумът ме дразни. Освен това, като приключи прането, започва да свири и пищи до някое време, което ме вбесява просто. Ако някой може да развали нещо, че да се спре с пищенето, да ми пише ЛС. Звуковия сигнал на сушилнята го изключих с копче, но на пералнята такова няма.

# 13 308
На пералнята може да е с комбинация от копчета. При мен е с еднократно едновременно натискане на две копчета. Погледни си в упътването.

# 13 309
Да ви кажа в панелка живея.  Пералните са в кухните или в коридора. Всички под, над и отстрани знам , че перат и пускат миални на нощна, вкл и аз. Никога нищо не съм чула нощем и никой не се е оплакал. Това за протичането е тралала. Денем все едно я вардя пералнята. Или пък бойлера да не пускаме на нощна, че да не гръмне.

Пък относно икономията, не е само тя, а и удобството. Като се събудиш сутринта, Пенка тъкмо е изпрала, простираш и съхне денем. Аз като работя до 6 и де прибирам в 7, абсурд да насмогна с пране вечер или събота и неделя.

Чакай, в панелка или в такава кооперация, където на абсолютно всеки апартамент всичко отвътре е разпределено по еднакъв начин да, навярно няма да има проблем. Проблемът се явява при некадърното НС, пример при мен, защото аз се оплаквах от пералня вечер - ами така се пада, че на съседът кухнята му е точно над моята спалня. И тръбите минават някъде точно в стената зад главата ми. И той, ако до сега винаги си е живял в панелка (наемател в нашия блок е) може да не се е замислил, че реално с тази пералня вечер може да пречи на някого.

# 13 310

Чакай, в панелка или в такава кооперация, където на абсолютно всеки апартамент всичко отвътре е разпределено по еднакъв начин да, навярно няма да има проблем. Проблемът се явява при некадърното НС, пример при мен, защото аз се оплаквах от пералня вечер - ами така се пада, че на съседът кухнята му е точно над моята спалня. И тръбите минават някъде точно в стената зад главата ми. И той, ако до сега винаги си е живял в панелка (наемател в нашия блок е) може да не се е замислил, че реално с тази пералня вечер може да пречи на някого.
Ами излиза, че не е виновен комшията ами алчния строител. То и в майка ми като се къпят в съседния ап. все едно у тях Ниагара се сипе, ама като се върне човекът от работа в 23 да не се къпе ли?

# 13 311
  • София

Говори със съседа, може да влезе в положение...

# 13 312
  • Варна
Или му плащай по 5 лв месечно или колко там спестява като пере на нощна.
Трудно може да се забрани такова нещо. И аз искам като изляза на терасата да подишам чист въздух, обаче комшията решил пък тогава да пуши, което ме дразни. Прибирам се в стаята, после излизам...не мога да му забраня, нали?

# 13 313
Или му плащай по 5 лв месечно или колко там спестява като пере на нощна.
Трудно може да се забрани такова нещо. И аз искам като изляза на терасата да подишам чист въздух, обаче комшията решил пък тогава да пуши, което ме дразни. Прибирам се в стаята, после излизам...не мога да му забраня, нали?

Как да не може да се забрани? Забранено е вдигането на шум в жилищни сгради след 22 часа, включително и шумни уреди. По твоята логика пък мога да си извършвам ремонтни дейности по всяко време на денонощието. Това е, че българите не сме свикнали да си търсим правата. Ми като ти пречи комшията дето си пуши на тераса, може да му направиш забележка. Между другото даже на обществени места (например спирка на градски транспорт) е забранено пушенето, нищо че е на открито. Но никой не го спазва естествено, никой и не прави забележка.

# 13 314
  • Варна
А, да си дойдем на думата. Докато няма нормални закони и стриктното им спазване, нищо няма да се промени.
И на спирката пушат, идеше ми да направя на един забележка, ама не съм сигурна няма ли да изям ако не псувня, то един ритник.
Пералнята чак толкова силен шум не вдига, само когато центрофугира. И аз пера на нощна, така ми е по-удобно. На мен не ми пречи, затварям плътно вратата на банята. Детето спи в стаята до това помещение, казва, че не я чува. Съседите не са се оплакали. Joy

# 13 315
  • на Мелмак
Ох, бе момичета, днес съм врътнала 5 перални, едната на нощна беше. Но съм убедена, че комшийката долу не я чува, иначе веднага щях да съм уведомена за това, не се съмнявам, но пък аз чувам пералнята отгоре, сега като се замисля, добре, че не я пуска на нощна, че си е бая шумничка.

# 13 316
Поне са чистници Joy
Аз чувам от детската как баба Гица отгоре се плацика във ваната...Satisfied

# 13 317
  • Варна

Как да не може да се забрани? Забранено е вдигането на шум в жилищни сгради след 22 часа, включително и шумни уреди.

Забранено е да, но до определени децибели. Извикай да ти ги измерят, за да видиш дали влизат в законовите норми Simple Smile

# 13 318
Малко не по темата ,но на моята второкласничка раздали вчера книжки Иви и Енчо (EVN)  Mr. Green
https://www.evn.bg/Otgovornost/Ivi_Encho.aspx
Но полезни неща има , да научат децата нещичко.

# 13 319
  • София
104 лв е този месец. Всичко ни е на ток- ама пак много ми се вижда, уж на работа сме по цял ден, климатик сега не пускаме, защото няма нужда...

Общи условия

Активация на акаунт