Сядане на детето

• 14 768
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Цитат на: boyana
Зная, че най-добре за едно бебе е да се слага седнало към 6-тия месец. Малката ми дъщеря обаче непрекъснато се напъва и надига и иска да стои седнала. Понякога дори се навежда надолу, за да си хване крачетата. какво да правя, мога ли да я сложа в количката на второто ниво, въпреки че то ми се струва доста високо /ние сме с "Чиполино - Орхидея"?

Извън темата, понеже съм със същата количка - аз се чудя полулегналото положение къде трябва да се пада главата на бебчо? Че като се сложи на това положение и прави една много подозрителна чупка, ти как мислиш?

# 16
То си е почти седнало на второто ниво. Трябвало е да го направят малко по надолу.

# 17
Confused:  Confused:  Confused: Колко трябва да е голямо бебето,  за да се слага седнало бебето?
 Confused:  Confused:  Confused: А в количката от кога?
Ако имате някакви статии или инфо моля постнете тук, за да се информирам. Wink

# 18
  • Букурещ
предполагам, че количката ти има степени, нива - от 3 мес на 45 градуса
при навършени 6 месеца може да я слагаш да сяда.

Това по съвет на ортопеда при когото аз водя Ади.

# 19
Аз сложих Ради седнала на 5 навършени месеца и докторката ни се скара, но слава Богу нямахме други проблеми (освен карането на докторката)  Laughing  Laughing  Laughing Седнали - когато навършат 6 м. за да не им се изкриви гръбначният стълб  Sign Exclamation

# 20
Ерик се надига да стои седнал от 4тия месец,гледах да не го държа седнал много,много,помалко.Но от 5 тия месец е все седнал,иначе се сърди.

# 21
  • София
sled navar6en 4etvarti mesec malko polulegnal v koli4kata
pri navar6eni 6 meseca zapo4vat slaganiq da sqda na dupeto  Laughing

# 22
След навършен 5 месец. Не по-рано. Но трябва да се слага седнало постепенно , с опори от големи възглавници и за кратко време. Самостоятелно ще може да седи като навърши 6 мес. и то не веднага- след 1-2 седмици.
Мисля, че можеш да се довериш на думите ми, имам голяма дъщеря, пък и съм ги учила тия неща.

# 23
  • До хладилника, който обичам
След 3 месец под 30-45 градуса. Иначе нито съм я слагала седнала, нито съм я подпирала със възглавници "да заяквали мускулите". В скута си съм я придържала полуседнала след 5-6 месец. Оставих я сама да започне да седи, когато се почувства готова. Самостоятелно започна да сяда на 7 месеца - по времето, когато и другите бебета, подпирани с възглавници могат да седнат сами. Така че не бързай. Детето ти и само ще успее да направи всичко, не му давай зор.

# 24
Това са препоръките на ортопеда при когото водих Йоан ,а той е един от най-добрите във Варна,да не кажа най-добрия  Wink

*редовни редресиращи гимнастики на двете тазобедрени стави
*слагане по корем,носене на хълбок или кенгуру след 3-ти месец
*самостоятелен седящ стоеж след 5-ти месец

# 25
Слагах сина ми полулегнал от 4-ия месец,а самостоятелен седеж след 6-тия.Сега дъщеря ми е на 2м и вече я слагам полулегнала в количката Wink

# 26
Няма проблем детето да се слага и от по-рано седнало,разбира се за малко и като се подпира с възглавници.Спокойно,няма да се изкриви,все пак то не е от памук,нали?

# 27
  • София
На нас ортопедът в Горна Баня ни каза - когато е готово детето - ще седи. В смисъл, ако не било готово ще започне да се свлича и да не го мъчим.

Моята девойка още като беше на 2 месеца и половина започна да прави опити да седи. Научи се даже да се хваща за крачолите на панталона и се дърпа и точи шия - много смешна. Лекарката ни каза да я слагаме за не повече от 10 мин. Сега е на 5 месеца и още не седи стабилно. Но се опитва:-)

# 28
До 5-тия месец трябва да е полу-легнало, а след това лека полека го подпирай с възглавници, но като постепенно увеличаваш времето. Не го насилвай да седи. Имах позната нейната дъщеря беше на 7 месеца и я мързеше да седи , а на друга майка дъшеря й седна без никой да й помага още в 5-тия месец. Така че всяко дете си е индивидуално.
 Grinning  Grinning  Grinning

# 29
За момченца - не по-рано от 5 навършени месеца.
За момиченца - не по-рано от навършени 6 месеца, става въпрос за истинското сядане, когато цялата тежест е върху тазобедрената става.
НО помни, че всичко е индивидуално!
Зависи от физическото развитие на детенце...

Общи условия

Активация на акаунт