АПРИЛки коледен подарък имат вече - те знаят пола на малкото човече! - 13

• 24 162
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Момичета изследването за гестационен диабет прави ли се в БГ newsm78.
Знам, че в чужбина го правят, но тук май не.На мен никой не ми е споменавал досега за него.
Хубав сайт с именни дни, имена и тяхното значение имате ли newsm78

Аз го правих с първите изследвания по ЗК. На по-късен етап не сме повтаряли, а и аз не се натискам. Мразя да ме бодат!

На мен никой не ми е казвал да го правя.Правих глюкоза в кръвта заедно с ПКК, но това май е друго newsm78.
Изследването за гестационен диабет май е по различно и преди него се пие много сладка напитка.Чака се и тогава се взема кръв.Не е май само да те боднат.По специфично е.

# 571
Здравейте,мили4ки  Hug  моята гостенка си отиде и аз реших да ви навистя  Hug
Аsita5 i Moli B  ,и аз съм като вас,моми4ета!През цялата си бременност все треперя и се моля всеки един ден да мине добре и вси4ко да е нормално с нашето беб4е!  Praynig   Praynig    Praynig  Ние също доста късно казахме на познати и приятели за бременността ми,да не казвам,4е има и сега такива ,които не знаят,..като не сме си в Бг и не можем със вси4ки да се 4уваме...И  аз благородно завиждам на вси4ки,които не разбират даже 4е са бременни-карат я леко и безпроблемно,но какво да направя ,не съм и аз от тези,които имат този късмет!...И все пак,вси4ко ще издържа,само бебка да е добре и да ни се роди жива и здрава,когато и дойде времето,да не бърза!  Praynig   Praynig   Praynig
така,4е на вси4ки нас ,моми4ета,които сме с пове4е проблеми,пожелавам да устискаме колкото можем пове4е и да се радваме на нашите така дългоо4аквани и желани бебоци!   Hug  А на вси4ки останали мами-да се наслаждават на лекото си бременеене  Hug
Вяраа  ,избягвам да си правя снимки сега като съм бременна!не ме разбирайте по грешно..,просто така съм си решила,поне за сега...
лека ве4ер на вси4ки ви,мили4ки  Hug

# 572
Хъни-бъни,winnie the  pooh  беше правила такова изследване  в Щатите..На мен също засега не са ми казвали за него  newsm78  незнам,то явно в тези седмици се прави,но и тук сигурно не е задължително...

# 573
Здравейте здравейте здравейте мамички сладки...напоследък не бях ви чела много поради липса на време и днес се опитах да наваксам ама нещо ми се стори множко материала :') ooooh! Joy
За коластрата и аз имам вече от около месец, даже мъжа ми вече се страхува да ме барне за гърдите  #Crazy
за името в крайна сметка се спряхме на Денис и така го наричаме вече малкия футболист, големи удари прави в корема чак на моменти подскачам, отначало ми беше странно с това чувство но вече се свиква :')
избрах си количка най- после yuppi yuppy ieeeeeeeeeee премаман уно се казва на цена 700 лв, решихме че повече няма смисал да даваме :')
другата седмица сам на контролен преглед и сте водя мъжа ми с мен за втори път :') та решихме да питаме докторката докага ще можем да правим секс, защото той е убеден че като вляза в седмия трябва да спрем  #Shocked smile3515 smile3511 уфффффффф вие знаете ли нещо по въпроса като изключим общите твърдения че ако няма кръвотечения и не ни боли до самия край...????

# 574
anni2002 Разбирам за снимките -съжалявам че повдигнах въпроса.
За обичаите -никой нищо не казва, ама понякога пиша пиша и си остава незабелязано  Cry

# 575
Вяраа ,няма проблем !  Hug 
а за оби4ите-аз не знам нищо 4естно казано...и затова не съм отговорила ..Ама си мисля да се родят живи и здрави,пък те по4ерпките лесно се правят и все ще се намери някой да ти каже  Hug

# 576
По принцип е така -живи и здрави да са а другото лесно, но просто ми стана интересно, предполагам мамите, които чакат второ ис повече опит ще споделят  Hug

# 577
  • София
Момичета изследването за гестационен диабет прави ли се в БГ newsm78.
Знам, че в чужбина го правят, но тук май не.На мен никой не ми е споменавал досега за него.
Хубав сайт с именни дни, имена и тяхното значение имате ли newsm78

Аз го правих с първите изследвания по ЗК. На по-късен етап не сме повтаряли, а и аз не се натискам. Мразя да ме бодат!

На мен никой не ми е казвал да го правя.Правих глюкоза в кръвта заедно с ПКК, но това май е друго newsm78.
Изследването за гестационен диабет май е по различно и преди него се пие много сладка напитка.Чака се и тогава се взема кръв.Не е май само да те боднат.По специфично е.

Ами казаха, че е за гестационен диабет - взимаха ми 3 пъти кръв през определено време, като ми казваха кога и какво да ям в промеждутъците.  Thinking 

# 578
Вяра, за обичаите аз ще ти кажа, аз какво съм правила първите месеци след като се роди дъщеря ми.
На следващия ден след раждането майка ми отиде до църквата и там и осветиха специална вода за родилки, от нея е хубаво до 40 ден да пие майката и да се намазва бебенцето.
На 40 ден на малката и четоха чиста молитва в църквата, а след това правихме погача.
На четвъртия месец след раждането кръстихме малката в църква.
Този път мисля горе-долу по същия начин да процедираме, това е съвсем накратко.

# 579
  • София
Хай банда !
Днес съм на пълен релакс - децата ходиха на кино с баща си. Дойдоха си супер превъзбудени ни натъпкани с пуканки. Мама и тя е в градска - купих им билети за театър да ходят с една приятелка. Сега даже чакам да звънне да каже дали е доволна.  Grinning

За секса - мойто док каза, че може до последно, ако няма противопоказания и болки при жената. С близначките го правихме докрай и сега е същото. Няко беше писал, че след 28 г.с. трябвало с презерватив, че да не се получавали контракции от семенната течност, ама от доктор не съм го чула.  Rolling Eyes Само позите са поограничени.  Crazy
За гестационния диабет - разбира се, че се прави в и БГ, но не е задължително. Само ако има показания - висока кр. захар при ПКК или захар в урината, правят се и разни профили с натоварване. Ако някой се притеснява, че не му е правено - по-добре да не му се налага. Praynig
За обичаите - ние сме правили питка/погача до 40-тия ден и чиста молитва на 40-тия. За близначките - 2 погачи. Кумата ги омеси, че аз нали съм с ръцете в дирника. канят се само жени. Мъжът ми води мъжовете на бира.  Crazy Слагат една кърпа върху главата на майката и една мома с живи родители я разчупва на две (питката) над тази кърпа. Трябвало да се чупи нагоре, че да им върви в живота. После се отчупва по 1 малко парченце от погачата и се вързва в кърпа на възел (това защо ги правихме не зная ). Нашите къде изчезнаха един бог знае.  Rolling Eyes Върху питката и кърпата гостите оставят кой каквоте е донесъл (естествено питатас е остова на масата, а не върху главата на майката  Joy ) - дрешки , подаръци, парички. После парите ги вързахме в таз кърпа и ги качихме на 1 шкаф. Аме възелът хем да е стегнат, че да не харчат, хем пък не много, че да не са циции Mr. Green Mr. Green Mr. Green и хем да не нависоко сложена кърпата, хем пък не много пак поради тез причини. Дрън, дрън бабини трънкини - на другия ден опуках парите за едни комплектчета на Kanz  - яке с чувал за количка.   То колкото хора , толкова мнения ще чуеш. На други погачи, аз като започна да се бъркам за парички и тогава другите се бъркат, явно не навсякъде е обичай, ама аз нали съм вироглаво все като ми питат какво да купят- викам пари дайте, че съм претенциозна.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 20:44 от bibi

# 580
Вяраа  - за обичаите ще ти кажа до колкото знам и си спомням от каката ни. Незнам до колко е вярно, но така съм чувала Rolling Eyes.
Обикновенно до 40 дни не трябва да ти влиза чужд човек в къщата. Най - вече ако е жена и ако е в цикъл, не трябва да се доближава до бебето, защото на малкото се появявали пъпчици.
Трябвало да се сложи стоманена пръчка на прага на входната врата, за да не хваща очи (уроки) бебчо от гостите.
На 40-то дни се прави питка и се канят бабите, дядовците, братя и сестри за да видят бебока. Майката гушка малкото, а таткото взима питката и я разчупва над главите на двете, като после раздава по едно пърче на всеки от гостите, като се започне от най-малкия в семейството Wink.
За "чисти молитви" не съм чувала. Ако се сетя за още нещо ще ти пиша.
Знам че като се тръгва за родилното, не трябва на никой да се казва, най-вече на майката на родилката, за да можело да се роди по-лесно бебето Wink. Едно сурово яйце се спуска постепенно по тялото на родилката от главата до петите с думите "Както лесно се  спуска яйцето, така лесно да се спусне бебето."- 3 пъти. Това поне съм го изпитала и мога да кажа че на мен ми подейства първия път и родих мноооого лесно Party.

poliville - по отнашение на секса -  не е проблем дори и в деветия месец ако се чувстваш добре, но само при определени пози. Анатомично погледнато, няма никаква опастност да ударите или да нараните бебчо, което се намира на 35-40 см. дълбочина. Това го бях чела някъде, но неможах да намеря линка да ти го пратя Confused. Мен страшно ме гони хормона и имам много голямо желание Embarassed. Мъжа ми се чуди вече какво да ме прави Blush, каза че щял да ми намери любовник, защото не можел повече да ми насмогне Crazy  Mr. Green.

# 581
  • София
Пфу Цветлена ми натисна ентър-а. За чистата молитва- майка ми беше записала час в църква. Отидохме двете с децата, отчето прочете молитвата, поръси ни със светена води и това баше. Пак бяхме купили питка и сладки неща да почерпим хората в църквата. После баба ми ни озя, че не се връщало директно в къщи след този ритуал, но тя принципно има странен прочит на религията ( обикновено според ситуацията  Mr. Green)
За ритниците - нашето чаве е главично разположено, но и аз усещам мърдане много ниско долу. Изобщо новсякъде - като октопод е , но когото съм седнала са предимно долу. Нещо ме наболява леко вече срамната кост, като си спомня миналия пък как ме болше, хем натискаха с дупетата, ако таз девойка е твардоглава като майка си, бая зор ще видя.  Mr. Green  

п.с "хипермаркет" Мечо пух на Горубляне е отврат. Не ходете. То е едно квартално магазинче, около 80-100 кв.м. Няма избор. Застоели дрехи с полуизбелели етикети. Количка не можеш да поръчаш по каталог .... докато не продадат наличинте.  Rolling Eyes и е скъпо - комплект чаршафи, български с 10 лв отгоре, от цената в един друг магазин. На цена от 16 -26 лв си е почти двойно.

# 582
  • последна надежда
Да допълня Биби за погачата. Прави се между 30 и 40 ден, зависи кога се пада почивен  Twisted Evil. Канят се само жени и да не са в цикъл (незнам защо). Поднасят се само сладки неща на масата: сладки, торта, ликьори и задължително трябва да има и мед. Това по наблюдения от погачите на които съм ходила. Аз не съм правила погача преди и сега няма да правя.

Вяра сещам се и за още един ритуал...  При прибиране в къщи с бебето в къщата трябва да чака някой, който да посрешне родилката с питка и мед на прага.
А като падне пъпа се слага на някое тематично място. И детето придобива такива интереси. Аз не вярвах, но случайно бях открила пъпа на мъжът ми в един шкаф във кухнята. а той обича да готви и похапва - нещо като хоби му е  Laughing. После се сетих че съм прибрала пъпа на синът ми в един кашон с мои неща от университета. Тогава учех Математика. На детето му се отдава и вече решава доста сложни неща за възрастта му. Питах една приятелка къде е пъпат на щерка и, а тя каза че го е прибрала в тоалетката. Малката кокона (тогава на 4г) имаше повече лакове и червила от майка си.

За тежката бременност... и аз съм в кюпа плюс някои други екстри, но това е друга тема.
 Изследване за ГД се прави само ако има показания, не е от задължителните. Правят го и в Цибалаб. Купува се глюкоза на прах от аптеката и се носи в лабораторията. Там ти я разтварят в чаша вода и пиеш. Взимат ти кръв три пъти на определени интервали след поглъщането на глюкозата.

# 583
То не че аз знам, но за обичаите, както и Звездичка е писала, ако сте православни християни в църквите ще ви кажат какво се прави. Има и много бабини деветини в разните краища на страната които се правят. Отделно пък ако имате близки или познати с малки деца, също могат да ви споделят опита си. Ще се ослушате, ще се огледате пък вие ще си прецените какво ще правите. Живот и здраве да е само.

Данче, сигурно вече ти е досадно да се обръща внимание на проблема с името, но ми хрумна да намериш в нета и пуснеш на мъжа ти един документален филм за бременността и раждането, та да види през какво минава жената и да се замисли малко повече кой има повече право, ти или близки и роднини... да му се не види, все да се съобразяваш с другите. Да, отстрани е лесно да се дават съвети, но не пречи да се опита някое или друго средство с цел изтрезняване. Преди всичко се опитай да си спокойна, защото здравето ти и това на бебето са най-важни.

Момичета, да ви питам, някой знае ли къде мога да намеря музикални играчки на Sterntaler. Такава последно купихме от Виталиса и страшно много ми хареса. Ако някой ги е засичал по други магазини, ще се радвам да сподели.  Simple Smile

п.с. bibi, страшно описание за обичаите си направила, искрено ме разсмя с това как добре си оползотворила паричките..  newsm10

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 21:15 от don biberone

# 584
  • Варна
Имам въпрос към настоящите майчета: столчетата за кола 0-13 кг. долу горе до колко месечна възраст на бебето се ползват, т.е. кога достигат 13 кг ?
Сега разгледах един списък за новородено бебе - абе наистина ли тези всичките чудесии ще ни трябват? Повечето неща ми се виждат ужасно излишни, като например гребенче и четка  newsm78 Всъщност вече май се обсъждаше тази тема, ще се върна да чета.
От няколко дена 2-3 пъти усетих да ми се вие свят, а кръвното ми не е мръднало. Чудя се от какво ли е?
За гестационният диабет - акушерката ми каза следващия път като отида на ЖК да съм гладна и жадна, за да ми направят изследване за глюкоза или нещо подобно. Попитах я дали има някакъв проблем в изследванията ми, които си правих скоро и тя каза, че няма - просто рутинно изследване. Незнам дали за същото става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт