АПРИЛки коледен подарък имат вече - те знаят пола на малкото човече! - 13

• 24 134
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте момичета! Flutter

Вчера ми излязоха новите изследвания на кръв и урина и излезе, че имам кетони в урината. Четох за тях- че се срещали при 1/3 от бременните, че не било опасно, че се получават при обезводняване на организма и при диети. Аз си хапвам доста добре и пия течности постоянно, та не е това. Лекарката ми каза да не се притеснявам, че много често се случвало когато пробата е престояла повече от 2 часа и пак ще пускам урина на ЖК другата седмица.
На някой случвало ли му се е? Някой да има повече инфо какво представляват тия кетони?
А хемоглобина от 110 се е качил на 114 за един месец. ooooh! Направо все едно нищо не пия. Ама, че ми е сдухано днес... Оплаках ви се. Tired

danisport, стискам палци всичко да е наред. Ще задържиш, разбира се, не се притеснявай. Мисли позитиво, въпреки страха! Praynig
cveta80, този новия доктор голям симпатяга-непукист. Laughing
tansu, почивай си повече, ако можеш. И аз получавам контракции след шофиране задължително, но не повече от една засега и е безболезнена. Иначе пия магнезий, но по 1 на ден. И аз те съветвам да се ориентираш към работа вкъщи или болнични. Peace

Успешна седмица на всички! Hug

# 631
cveta80 Явно съм пропуснала твоя случай с раздялата но явно сме сходни ситуации - и ние ще сме разделени и моя смята около Велик ден да си дойде и да поседи колкото твоя. Много ми е мъчно да сме разделени ама няма начин, а и така ще е поне до края на юни.

# 632
  • Варна
Tabu, и аз това си мисля, дали има смисъл да се изхвърлям със столчето за кола, ако ще го сменям след няколко месеца. Но една година ползване е приемливо.
Днес минавах покрай един бебешки магазин, но не на някоя марка. Продаваха страхотно дървено креватче, заедно със шкаф  за повиване с чекмеджета и матрак - общо за 413 лв. Направо паднах - три пъти накарах да повторят дали всичко влиза в цената  Shocked Креватчето става и на юношеско легло, а има и опция матрака да се вдига на 3 нива. Само, че беше огромно - ширината му беше 90 см. и цвета не ми пасваше на стаята. Каквото съм разглеждала досега всичко се въртеше около 700 лв (легло, шкаф и матрак). Нещо не ми се изхвърля с тези мебели - живеем на квартира и бебето няма да си има стая и ми е тъпо.
Danisport, това е много неприятно, което разказваш. Стискам палци всичко да мине добре.
Мен пък ме гони някаква параноя да не ми изтекат водите по никое време. Попаднах на няколко подобни истории и неможе да ми излезе това от главата. Май човек като е невеж е най-щастлив.

# 633
каат и при мен се получава така - в гадния софийски трафик и претоварване, а да не говорим за гадното седене на бюро. така ми се иска да си полегна  Cry
благодаря ви момичета  - май наистина ще поискам да си остана вкъщи. най-лошото е, че ме е хванала някаква мания за чистене и само това правя. даже се скарахме с мъжа ми, защото аз не се спирам и само викам по него да не прави боклук. мисля след 1-2 седмици да преподредя шкафовете и гардеробите, за да ми е наред всичко за бебето.

сега прочетох поста на даниспорт  - много е неприатно това, което ти се случва. стискам палци да издържиш още няколко седмици и да извадят здраво бебчето  Praynig.

# 634
Здравейте момичета. Много кураж от мен на danisport и на всички момичета с по-висок риск.  Живот и здраве да е само, малко остана да се устиска до срещата с бебчетата.  Flowers Four Leaf Clover

Да ви споделя, че след днешното излизане сама и то към центъра се уверих, че навън има много откачени хора (опасни за мен в това ми състояние). И преди съм го забелязвала, но сега съм с изострено внимание. Какво се случи: срещу мен идва бабичка с куче на каишка (на около 1.50 м от нея), и аз се паднах по средата на нея и кучето. Изчаквам я на място да се разминем, понеже щях да се оплета в каишката, а имаше и други хора между нас и нито имаше видимост нито време за реагиране, пък и аз не съм вече от бързо маневриращите. И какво чувам, когато тази ме задминава: "... че, ще те ударя в корема!". Това измърморено само го дочувам - втрещих се! Явно е трябвало да подхвръкна във въздуха за да може това смахнато бабе да мине с кучето си.

Все повече се радвам, че се спрях от работата. Тази злоба и егоизъм сред хората ме изумява и плаши. Това ми е вторият инцидент и то все с бабички. Вече се плаша някой да не вземе и да посегне. Решила съм вече ако излизам сама, ще е само в квартала ми, а за по-далеч само с мъжа ми.

Да споделя и нещо по-приятно. Тъй като много ми допаднаха едни немски музикални играчки, бях ги споменала в по-преден пост, и като се поразрових в нета къде мога да ги открия, изскочи и тази верига магазини - Unique, в която също ги предлагат. Днес се отбих в един от бебешките им магазини, на "Стамболийски" срещу Мола. В момента имат и намаление. Нещата, които предлагат не са от най-евтините, но не са и ужасно скъпи. Харесаха ми като материя, разнообразие и качество. Споделям го най-вече за момичетата, които събират информация за магазините. В нета имат сайт, може да се ориентирате какво предлагат. Simple Smile

Скоро смятам да посетя и Бейби Мола, да видя там как стоят нещата. Ние вече сме се снабдили с почти всичко необходимо, но много ми е приятно да посещавам такива магазини. Голяма емоция е.  Simple Smile

# 635
Galia_5 и мен ме гони същата параноя, но наред с четеното на подобни истории, на леля ми се е случило и имаха  честа чак да ми го разкажат сега покрай празниците  ooooh! . Права си, че невежия е най-щастлив  Whistling.
Аз да ви кажа имам дискомфорт в стомаха горе, не е точно болка на спазни ми сякаш натиск някъв и пак си наболява поносимо и лекичко, за първи път ми е, чудя се дали от това че матката се вдига нагоре или бебка е заела някоя поза и ме натиска - ама ми е доста неприятно  Confused
 За пазаруването - искам да пообиколим 2-3 магазина и да напазаруваме всичко , помогнете и кажете в кои 2-3 си струва да отидем:
Джъмбо, Чиполино, Вис Виталис, Пигис хаус, Хиполенд, Бейби мола, Бейби планет, Малечко ?
Може и други да има ама тези намерих като големи магазини, в които очаквам да има разнообразие и много избор.Чух добри отзиви за Пигис хаус и вече съм го набелязала  Mr. Green

# 636
Danispot ,стискам палци да устискаш колкото можеш пове4е!   Praynig
Ти си силна жена,ще успееш!  Hug  А колкото до пробиотиците-не бях го писала аз,но и не мога да се сетя то4но!Знам 4е много ги беше похвалила тая мацка и явно са добри!  Praynig
Nefer,за съжаление не знам нищо за кетони в урината,но е мн хубаво пак да си я изследваш ,4е понякога наистина стават грешки..не се притеснявай,когато вси4ко е под лекарски контрол,нещата са по-леки и бързо поправими  Hug
Тansu ,по4ивай мила!то домакинската работа край няма !Сега си наложи 4е трябва да лежиш пове4е!Ако можеш избягвай излизанията ,поне временно!
Don Biberone.ужас!!!!каква е тази злоба у хората!!!!как може така да злобее тази старица! #Crazy   то бива,бива....,ама .....  Н е го приемай ли4но,мила!всякакви отка4алки има на тоя свят!!!!  Hug  от мен

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 15:12 от anni2002

# 637
Вяраа, за магазините, всеки ще изкаже личното си предположение и не знам вие до колко ще се ориентирате, освен да заложите на повечето плюсове за съответния магазин. На нас с мъжа ни лично Пигис хаус въобще не ни хареса, но тук пък има момичета, на които много им е допаднал. Тъй че, отсейте според вас. Всичките които си изброила са големи магазини с богато разнообразие, стига да ви хареса.  Simple Smile

anni2002, не знам и аз откъде толкова лошотия се е насъбрала сред хората, но е факт, а е и плашещо. Само преди няколко дена една такава бабичка ме беше разтреперела. Трябваха ми няколко дена да се успокоя. Все си повтарях, че малчо е най-важен, да не го тревожа, но като ти се опънат нервите и то в такъв период трудно се успокоява човек.

# 638
don biberone Направо съм изумена  #Crazy как може от жена такова отношение, ее нищо не оправдава подобно изперкване дори и старостта и като се помъкнат с тия кучетааа ,в сички път трябва да им прави.
За магазините -няма наша преценка  - нито ги знам нито съм влизала, нито имам време като се прибера да обикалям всички  Grinning За това разчитам на вас и на разни приятелки в скайп. Занм че е според зависии всеки си има погледа , но все пак аз нямам дори база за сравнение, така че, всяко ваше мнение ще ми е от полза  Hug

# 639
  • София
Здравейте, мили бъдещи мами,

не мога да ви изчета .... в промеждутъците между работа си чета ли, чета от сутринта Simple Smile

Стискам ви палци на всички вас момичета с проблеми и притеснения. Искрено се надявам всичко да е наред и да сте много, много щастливи мами!

Биби, ама ти си шампионка по пазаруване Simple Smile А може би и Дон Бибероне, ама тя още не е споделила снимки с нас. Аз ще се постарая тия дин да ви покажа какво съм си купила за бебока, не че е много....

Вяра, настина това са големите магазини, в които е доста удобно да се пазарува, може всяко нещо да го пипнеш, а и имат широка гама неща. Бих споменала и Комсед. Не съм с много впечатления от всички тия магазини, че ходя все с половинката.... и от него не ми остава време да гледам детайлно, но ще ти напиша бързи, неточни, лични впечатления от тези, в които съм ходила.
Джъмбо - има и хубави и кофти дрешки, колички, столчета кошарки - беден асортимент, играчки не съм гледала.
Чиполино - все пак е фирмен магазин. Гледахме основно колички. Управителката много ми хареса. Обърна ни страшно внимание, даде ми полезни съвети и ми показа и недостатъци на количките. Консултантките са различни... като внимание и компетентност. Имаше и намалени дрешки на половин цена..., но като че ли изчерпани цветове.
Вис Виталис - аз лично си харесах дрешки там. Цените ми се видяха прилични. Хареса ми и, че е и прилично подреден. Високи обаче са цените на втория етаж - например при количките видях цени със 100лв повече от фирмените... не казвам при всички..., но на количка с цена 300лв, 100лв разлика е огромна.
Пигис хаус - аз май не съм му фен на тоя магазин....
Хиполенд - много натъпкани... поне този в Скай Сити и този на Сливница. Като цяло повечето консултанти ти обръщат подобаващо внимание.
Бейби мол - дрешките ми се видяха скъпи.
В другите 2 не съм ходила.
Штъркел - ходих да гледам количките MAG. Препоръчаха ми ги мои приятели...., но те ми се сториха ужасно тежки..... Ваничките и стойките там са най-евтините, които видях до сега.
Това е засега.

# 640
кажете в кои 2-3 си струва да отидем:
Джъмбо, Чиполино, Вис Виталис, Пигис хаус, Хиполенд, Бейби мола, Бейби планет, Малечко ?
Може и други да има ама тези намерих като големи магазини, в които очаквам да има разнообразие и много избор.Чух добри отзиви за Пигис хаус и вече съм го набелязала  Mr. Green
Моите наблюдения: Джъмбо дрешки не разчитай да напазаруваш от там. Но си заслужава да отидете, защото има доста други неща на добри цени. Аз купих от там комплект чаршафчета, хавлия, страхотни детски кърпи, две непромокаеми пелени, пелени, одеалце. Видях хубави ванички, голям избор на шезлонги и др. Видях люлката, която искам на Fisher price на очуващо ниска цена. Само да вметна, че дървен пъзел, който бях купила на сина ми от центъра за 14 лв, там беше 4!
Чиполино за последно преди повече от година, но имаше хубави дрешки. Мисля обаче, че е магазин, който ако не ти остане време можеш да пропуснеш. Хиполенд преди половин година за последно, купих от там матраче на сина ми за леглото при едната баба. Има какво да се види, но не го обичам този магазин и това си е Laughing. Обаче основателна причина не мога да ти дам... Вит виталис много го хвалят, аз не съм ходила. Пигис Хаус и Бейби мола ще бъде удоволствие да разгледаш. Малечко безумни цени, поне преди година.
Моят мъж също иска да ме прати в България за раждането. Ама аз съм се заинатила. И не се давам Laughing Като знам, че не може да вземе нито ден отпуска и ще си откараме повече от два месеца разделени....
Дани спорт стискам палци! Пиши по-често, има кой да те изчита Simple Smile

# 641
Здравейте тумбачета сладки !!!! Hug Party  preggo

Гледам че обсъждате подготовката за погачата и прощъпулника  newsm78 . Аз знам ,че погачата се прави на 40-тия ден на бебето .Канят се само жени ,прави се погача от жена чиито родители са живи. На масатаа се слагат сладки и солени неща за да е разнообразен живота на малкото бебче (естествено повече сладки неща )  Wink  Майката гушка бебето и над главата им две от жените разгъват бяла кърпа или платно или пелена и разчупват погачата наг главите им . Раздава се на жените по парче и после в платното се събират подаръците .Аз знам че се носи и подарък и пари се дават.

За прощъпулника не съм мн наясно  ooooh!

Аз сега искам да ви питам какво да си приготвя в сакчето за болницата  newsm78
Купих си 4 ношници от илиенци по 14лв.  2 за кърмачки и 2 с копчета . Мисля да взема по една от всеки вид .
Освен документите
1. 2 ношници
2. четка за зъби и за коса
3.джапанки
4.пантофи
5.дамски превръзки
6.гащи и чорапи
7.прибори за хранене
8.кремче за зърната
9.помпата за кърма
10. мин.вода
11. телефон и зарядно
12.тефтерче и химикалка
13.халат
14.две хавлиени кърпи
15.кърпички за зърната ми и за бебето
16.Сутиен и подплънки за гърдите
17. дребни пари и монети за машината

за бебето
1.памперси
2.мокри кърпички
3.боди ,ританки ,ръкавички и чорапки

На първото посещение сестрите ще ми кажат вече какво им трябва .
Ако съм пропуснала нещо моля добавчите  Hug

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 17:44 от Excellent

# 642
  • София
мами помагайте с болно гърло съм , нямам Т но обадя ли се на доки винаги ми предписва антибиотик ,а на мен не ми се ще ж това положение кажете лек ако знаете  Praynig - знам че имаше тема по напред и обсъждахме ,но не я намирам  Tired прегръдки от нас
 Hug

# 643
  • София
Здравейте тумбачета сладки !!!! Hug Party  preggo...............................
Аз сега искам да ви питам какво да си приготвя в сакчето за болницата

и това ще търся после ама... Confusedако някои има как да ги слага тези неща на първа страница да ни е по лесно на такива като мен където не могат да изчитат всичко  Blush
  bouquet

# 644
мами помагайте с болно гърло съм , нямам Т но обадя ли се на доки винаги ми предписва антибиотик ,а на мен не ми се ще ж това положение кажете лек ако знаете  Praynig - знам че имаше тема по напред и обсъждахме ,но не я намирам  Tired прегръдки от нас
 Hug

Аз ползвам хексорал спрей . Може да се използва при бременност . За температура знам само че парацетамол може и в краен случай фервекс.

Общи условия

Активация на акаунт