АПРИЛки коледен подарък имат вече - те знаят пола на малкото човече! - 13

• 24 146
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Galia_5 синът ми е почти на 2г. и сега е някъде около 13кг.  Peace Наистина в тези списъци има доста излишни неща, но аз например гребенчето го ползвах да махам появилите се крусти по главата на малкия(това са корички който се появяват по темето ,не при всички бебчета обаче) Peace Виене то на свят може да е от умора или от рязко ставане например.
Вяраа момичетата доста подробно са описали обичайте ,но аз така и нищо не спазих със сина ми  и сега мисля пак да е така ,тези неща не са ми по вкуса. Peace
Аsita5 , Moli B , anni 2002 всичко с бебоците ще е наред убедена съм, наслаждавайте се колкото е възможно на бременността си. Hug
Момичета вашите бебчета почнаха ли да хълцата?Моето сега хълца , и ми е много готино.

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 22:54 от zlatоmira

# 586
Данче, много е гадно това. Искрено ти съчувствам, защото и аз съм в същото положение.  Hug Hug Hug
За коластрата - имам.
За секса - ние си го правим, макар че не съм питала доки. Пусти му хормони!!! Чак не се понасям понякога.
А кръста си ме боли стабилно.

# 587
Обичаите аз не ги спазих стриктно, но всичко, за което знам, че се прави го направих.

През тази бременност се чувствам доста по-уморено, по-трудно ми е, а да не говорим и че вече доста ми тежи. Миналата въобще не беше така. Сега забелязвам, че трудно издържам да седя права повече от 10 минути, а преди правех дълги разходки заради по-лесното раждане. Корема ми е доста по-голям от преди, а килограмите ми са горе-долу същите, май сега съм с два повече от предната бременност. Обаче сега още в 7-ми месец ми е таман панталона, с който преди година и девет месеца отидох да раждам. Какво ще нося до девети месец въобще не знам. Не ми се дават пари за нови дрехи.

# 588
Много интересни неща сте написали относно обичаите за питата и молитвата.Беше ми от полза тази информация ,постарах се да запомня всичко.Много ми е интересно защо в българския фолклор жената в цикъл се приема за "мръсна" и не бива да ходи на църква ,да се доближава до бебе и т.н.В университета имахме един семестър фолклор,но някъде съм бляла аз Joy
Гледам много секс правите ,като ви чета и се чувствам кубче лед направо.Аз сигурно съм единствения случай в историята на нашата тема,не съм правила секс от зачеването Laughing Laughing Laughing Не мога да обясня защо,но е факт ,че първите 4 месеца си изповръщах червата,после пък дойде времето на голямото спане ,след това няакъв инстинкт за съхранение на бебето се появи и не давам да ме докосне даже...сигурна съм ,че звучи странно ,но изобщо не ми се прави секс и не ми липсва сексът като цяло.

# 589
Здравейте!  Hug
От обичайте - ние сме правили погачата /на 40-я ден/ и прощъпулника /като проходи/. В общи линии правилото при мен е да правя тези обичаи, които ми харесват, а не неща от суеверие. И за двата повода поръчах питките от Биллата и бяха страхотни.
На погачата правихме каквото е описала Биби - само жени, сладки работи на масата, разчупване над главата на майката и бебето и пожелания на хубави неща за бебето. След разчупването се откъсва малка хапка, потапя се в мед и се поднася към бебето /не му се дава Simple Smile/, после се дава пак хапка в мед на майката. До църквата за чиста молитва така и не успяхме да отидем.  Peace
За секса - аз бях писала след 28 г.с. - с презерватив, каза ми го д-р Славкова от Фемина.  Peace
За името - струва ми се ужасно да си кръстиш детето както не ти харесва, дано на никой не се налага.  Peace

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 23:24 от tini-mini

# 590
  • София
Здрасти и от мен! Много интересни неща обсъждате Hug
За помощта след раждане- наистина трябва да се види как ще тръгнат нещата. Аз имам възможност за доста помощници, но най-много ми помага таткото все пак. По-скоро бих ползвала бабите за каката. Първия път се редуваха да ми помагат майка ми и свекърва ми и добре че бяха те, за да поспивам през деня иначе щях да се побъркам от недоспиване.
За коластрата - и аз нямам, и преди нямах до раждането.
Моli B, АSITA5, anni2002 стискам палци всичко да е наред при вас момичета. Не се страхувайте, опитайте да сте спокойни! Всичко ще е наред с бебчетата! Те вече са големи и рисковете са значително по-малки. Вярвайте, че всичко ще е наред! Praynig
И аз изследване за гестационен диабет не съм правила, само глюкозата с кръвните изследвания. Иначе се прави кръвно-захарен профил и евентуално натоварване с глюкоза. Не е задължително тук в Бг, за разлика от много други страни.
За обичаите- ние на 40 ден направихме само питата. Беше отврат време и не отидохме на очистващата молитва. По нататък кой както иска си действа.
За секса- кой докогато иска и може. стига да няма проблеми от това.
Galia 5, понякога виенето на свят е от нисък хемоглобин.

Аз усещам бебето предимно горе до ребрата и много рядко долу. Последния път на ехографа се беше разположило напречно цялото горе, но явно се мести щом и долу го усещам отвреме-навреме. Ниско долу усещането е много неприятно.

Лека ви вечер! Laughing

# 591
Здравейте, всички!
Записвам се за темата - моят термин е на 12 април 2010. Чакам второ бебче - синът ми Марк е роден на 1 юни 2005. Този път вероятно ще е мома, но не се знае със сигурност:-)
Хайде със здраве засега, ще се включвам по-често по-нататък.
 Hug

# 592
  • Shumen, Bulgaria
Здравейте, майчета  bouquet мнооооооого отдавна не съм писала че все не остава време, ама се старая редовно да чета.
Данче, не знам дали ще помогне,ама да ти разкажа как близка приятелка реши проблема с името ( ситуацията беше то при теб)-
  и там  не баха сълзи ,скандали, заплахи ,детето трябвало да носи името на нам си кой дядо, защото той  приживе бил мнооого свестен човек и т.нннн , какво щели да кажат хората и все глупости от сорта ... ( ама бива ли да си кръстиш детето Динко?????  Sick )
Та събужда се един прекрасен ден моята приятелка  преди обяд много притеснене се обажда на свекърва си и вика:" Мамо, сънувах дядо Динко,идва при мене и ми се кара- Булкааааа, първо чедо на умрял не се нарича! После изчезна някъде , връща се и ми подава едно бебе.Ето, вика ми, водя ти Петър (на приятелката ми и това не и беше най-любимото име, но решихме , че е традиционно име-компромисен вариант и роднините и ще го приемат).....
Та сега синът и се казва Петър

# 593
Добро утро мамета, изчетох всичко за обичайте и ми бяхте много полезни -благодаря ви  Hug Hug Hug
За секса - нямам особен мерак, свъщност на моменти имам, ма нещо това подобие на секс не ми допада  Rolling Eyes нямам пъна совобода и ми става смешно на моменти  Laughing , практикуваме ама рядко, заради мъж ми повечче, иначе имам мераци ама ... точа се за някой ден като се роди бебка  Mr. Green
Аз незнам дали ви казах, ама за името решихме съвсем друго от тези, с които си блъскахме главата до сега, дано до края да не си променя мнението,ч е откачам - никое име не ми харесва  Crazy
Tanya Добре дошла, леки месеци до края  Hug
Nelia_ice много интересна история  Mr. Green

# 594
Здравейте,моми4ета !  Hug
Привет и на Таня !лелее,как си издържала толкова време да не ни пишеш  Hug
Аз днес ве4е си 4акам мъжа  Hug  по4нах да приготвям нещо за хапване  Hug 
За секса-на нас ни е забранен ,а мераците ги имам доста,но за бебка вси4ко ще издържим  Hug
Много интересни неща сте писали за оби4аите наистина  Hug  Хубаво е някои неща да се знаят ,пък всеки сам ще си решава какво ще спазва и какво не  Hug
Cveta _80 ми се губи нещо  newsm78  Цвети,пиши,когато можеш  Hug
Целувки,мили4ки !   Hug

# 595
  • София
Добър ден !
Днес ходихме до Бейби Мол в Люлин. Хареса ми и продавачките готини - компетентни, без да са досадни. Вече 100% реших за количката - Chicco CT 0.2 - 590 лв с кошницата за кола и зимно чувалче. Едни приятели ще ми дадат и т.нар зимен кош към нея, макар че не вярвам да ми трябва - просто за по-голям комфорт на бебе. Сега остава въпросът кой ще я купи - ние или шефът ми.   Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Купих един готин комплект за изписване ( не съм по конфекцията, ама много ми хареса и е изгоден) за 47 лв - пелена памучна, боди с къс ръкав, боди без ръкав, ританки, горно, ръкавички, камизолка (това последното май няма да се ползва), шапка, лигавник, гащи  Mr. Green, кърпичка. + космонавта от Ла Редут и сме готови за изписването. Живо, здраво да се роди само. Praynig Praynig Praynig
Качих снимки в албума с покупките :
http://aprilki2010.snimka.bg/maternity/p-rvi-pokupki.447896.16857859 (има го и в синьо) за сравнение бях нарамила почти същите неща на Чико и излизаха тройно. Майка ми ( будната ми съвест) вика, айде по-скромно 3 деца ще имаш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Та и каките намазаха по един комплект потник и гащи да ги подновя малко за ски училището и по едно ... пюре на Нестле си взеха дъртите му магарици  Grinning. Легълцата на Micuna са убийствени и много добра изработка, ама легълце 140*70 и шкаф за повиване широк 50-60 см с чекмедженца 1900 и кусур лв май е множко, дори и да се трансформира после в юношеско. И кошара харесах, ама още се триумя за цвета.
Таня - добре си дошла ! Hug
Приятен ден, аз отивам малко да се опъна. Whistling

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:02 от bibi

# 596
Здравейте момичета,

Напоследък само ви чета.Не започнахме годината добре и това е.Някой ни изтегли една голяма сума пари от сметката през банкомат....аз пък от вчера съм с едни циститни болки...и така .
Гледам да съм позитивно настроена.Дано ми се размине с чайчета и течности... Praynig

Мъчно ми е  много и за мойто си момче....макар всеки ден да си говорим по скайп.
Иначе с пазаруването започнах вече.Поръчах си и някои неща от www.next.co.uk  и си ги чакам с нетърпение.
anni2002 Hug Hug Hug много миличко ми става,че си се сетила за мен
Данчето кураж мила и дано нещата поемат в друга насока,на повече толерантност и подкрепа към теб самата  Hug
Вяра аз мисля да ходя в края на този или началото на следващия месец на преглед при Бързашки.Ще се уговорим за март да се видим  Wink
 Целувки на всички!Бъдете позитивни!Все по-малко остава до срещата с нашите прекрасни бебоци.Аз усещам на моменти как само за това мисля...... Simple Smile

# 597
Ani много хубаво, че мъжът се прибира пиле  Mr. Green
bibi Много е хубав комплекта както и космонафта - браво. Аз ще имам нужда от вашите съвети като наближи края на февурари, в кои големи магазини си заслужава да ида , имам приятелки ми казаха, ама аз забравих то един и два ли са  Crazy
cveta80 Ще се радвам март да се видим , живот и здраве  Grinning

# 598
Здравейте и от мен!
Само се разписвам накратко - добре съм, бебето го усещам, но доста лекичко. Питах доктора защо така и той каза "Да ти кажа ли честно" и аз казах "Заради килограмите е, нали" и той каза "Да, коремната ти стена е по-дебела"... така че това за сведение на другите /няколко/ девойки с моя проблем. Щот тука във форума сте се събрали едни мъникенки сичките, та само ме комплексирате  Wink
Иначе нищо не пазарувам все още, от суеверие, ама съвсем нищичко. Шопинг-липсата на бебешки неща я замествам с шопинг на работи за новия дом, в който скоро ще се нанесем живот и здраве  thumbsup
Толкова от мен. Бъдете здрави и до нови срещи!  Hug

# 599
cveta_80 , Hug  радвам се ,4е писа .Наистина гадно ви е запо4нала годината ..Дано не е голяма сумата! А и каквото и да е-на материалните неща ,пак ще кажем "майната им"!На нас миналата година ,на 2 януари ни откраднаха българските номера на колата тук в Англия...Много разправии имахме и докато ни отрегистрират в Бг,плащахме половин година  ей-така на вятъра...уж за добро я бяхме регистрирали в бг,за по-евтино  всъщност,а то ни излезе мнооого по-скъпо!...сега сме си с английските номера !
А за цистит-съм 4увала  4е ме4ото грозде помага,но пък за бременността не знам дали не пре4и...питай ако искаш лекар..     Peace , за всеки слу4ай ,4е налинякои билки пре4ат...Дано се оправяш по-бързо!
Еrika,не сме вси4ките фиданки !  Hug и аз съм от малко по закръгленките  Hug  а и аз като тебе ,нищи4ко не съм пазарувала още за бебка!нека мине още малко време,пък ще вземем по-основните нещица!  Hug

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 14:37 от anni2002

Общи условия

Активация на акаунт