АПРИЛки коледен подарък имат вече - те знаят пола на малкото човече! - 13

• 24 144
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
момичета да не сте променили парола на албумчето newsm78 дава ми невалиден потребител или парола

# 601

А за цистит-съм 4увала  4е ме4ото грозде помага,но пък за бременността не знам дали не пре4и...питай ако искаш лекар..    
на мен ми изписаха Неуренал - на билкова основа са, но не са мечо грозде ами с нещо друго ама какво беше.
Пият се около един месец ама аз пак ги съкратих и с повече вода стана работата - много вода Peace
Питай твоят АГ дали са приложими при теб.Успех Peace
Аз пък вече с това течение ще откача.Имам МБ и всичко е наред, но много се притеснявам да не е от водите.
При януарки четох и тях ги е тресяла яко параноята за това Rolling Eyes
И не различавам много болки в кръста от контракции.То и май няма да ги различа и като тръгна да раждам при положение, че все имам всевъзможни болки още от началото ooooh!.
Ха върви разбери кое от какво е Rolling Eyes

# 602
Cveta_80  ,сега се поразрових малко за цистита при бременност,но май не препоръ4ват ме4ото грозде... така,4е си връщам съвета  назад...Гледай да си лежиш ппве4е,но ако не мине просто ей така,по-добре се консултирай с лекар..
Хъни-Бъни,много е неприятно това те4ение,по4ти вси4ки го имаме,ту се засилва,ту намаля...,и  ежедневни превръзки слагам понякога...но не се трвожи щом микробиологията ти е добре.  Peace  всеки път казвам на лекарката си за те4ението,и тя ми казва 4е е нормално в тези месеци,а водите предполагам са те4ни много и  би трябвало да са пове4е....

# 603
  • последна надежда
Хъни - Бъни Течението е напълно нормално и аз го имам, въпреки че микробиологията ми е чиста. Водите са по голямо количество и много рязко, а и те са напълно прозрачни, като вода. Няма начин да ги сбъркаш като изтекът. Ако имаш съмнения може да ти направят тест в АГ кабинет.
Аз почти постоянно имам болки и/или контракции. До разкритие и раждане водят тези които са ниско долу  и са болезнени. Трябва и да са регулярни. Продължат повече време без да спират и стават все по-болезнени, продължителни и на малки интервали.

За мечото грозде знам че не бива да се пие при бременност.

Имам свободен час за ФМ при Марков за четвъртък 14.01 от 18ч ако някой го иска да ми пише на ЛС

# 604
  • София
Някой ни изтегли една голяма сума пари от сметката през банкомат....аз пък от вчера съм с едни циститни болки...и така .
хм, чного кофти, а банката какво казва ??? нали уж, ако е над 300 евро накуп би следвало да ги възстановят ?
За цистита - мечо грозде определено не може. Моето педи бише казало за децата - липов чай в промишлени количества и Уринал хот дринк (за второто пак ще трябва да питаш лекар).
За носталгията ти съчувствам най-много -  Hug Cry Heart Eyes, но въпреки всичко сте взели правилното решение и един ден ще си наваксате пропуснатото, вярвай ми !  Peace
Менса ми захлъхнали и двете уши и нищо не чувам, баси-и и работата в понеделник пак съм на преглед .Миналата сряда д-рката вика май ще сменяваме антибиотика с по-силен, напрово не зная  какво да правя.  Confused
Erika, не сме само слабииииии - не смееее. Embarassed Ама аз го усещам силно, май има значение и къде се е закачило на предната или на задната стена на матката - моето е отпред, по десен кант (каквото и да значи това)
Аайде стига за днес, че тая седмица докато бях в къщи станах досадна, ама такава съм - приказлива !  Embarassed

# 605
Леле cveta80 голяма съм патка кво четох  одеве  -кво писах  ooooh!. Много кофти това с банкомата  Confused наистина от банката с нищо ли не могат да помогнат. За циситита лоша работа и не мога да помогна със съвет.
Erika_ Ок и аз мислех,ч е е от килиграмите но познавам жени, които са по-едри от мен и повече килограми и усещат силно бебето от 22 г.с.  Rolling Eyes  не е от това. В моята книга пише, че всяка жена има различни усещания за ритниците на бебето и това опредлено няма точно обяснение. Моето бебе го усещам от 19 седмица, до сега е стигнало до кило и нагоре и усещанията ми не са се променили особено много  newsm78 #Crazy луда работа
J_M_M няма промяна в паролата на албума  Peace
С това течение и аз се шашкам, защото нямах и изведнъж се появи но не мога да си открия лекаря тук тези дни да идем на преглед както и да си пусна МБ.
Момичета вие бихте ли желали бащата да присъства на раждането?
Питам от любопитство, моя няма желания ама да ви кажа и аз нямам и дори си мисля, че и аз не бих присъствала за да гледам -  може и да си променя мнението 1-во раждане ми е

# 606
Cveta_80, от къде ти дойде на главата този цистит Sad Съчувствам ти, защото когато аз имам цистит се побърквам и място не мога да си намеря, толкова ми е гадно. Аз потвърждавам, че е добре да се пие много вода, по възможност минерална, но слабо минерализирана, че за бременни съм чувала, че не е много полезна.

# 607
Вяра, моят съпруг ще присъства, ако всичко мине така, както се надяваме. Сега аз искам той да е с мен когато постъпя в болницата. Нямам идея обаче как ще се чувствам тогава и дали все още ще съм на това мнение Simple Smile Но пък ако в даден момент предпочитам той да не е в залата, просто ще го помоля да излезе. Обратното - да го няма и да почувствам нужда да е с мен - няма как да променим, не вярвам някои от израждащия екип да обърне внимание на "Моля, повикайте съпруга ми" Wink
Доста от жените, с които съм коментирала темата обаче са категорични, че не са искали бащата да присъства на раждането и не са съжалявали за решението си. Същевременно има и няколко мами, които са споделили момента със съпруга си и това ги е карало да се чувстват по-сигурни и спокойни. 

# 608
kaat Повдигнах въпроса защото срещнах много мнения на жени твърдо ЗА присъствието на бащата, ние с мъжа ми явно не сме узрели още до това мислене, защото и двамата сме на мнение, че е по-добре да не си правим експерименти. Незнам, но и за миг не съм си и помисляла да ми е до главата  Laughing Някой жени се чувстват спокойни, аз мисля, че ще е обратното защото постоянно ще го мисля как се чувства. Аз държа да имам пълно доверие на лекаря и на акушерките ако щеш, защото очаквам помощ от тях. Дай Боже като родя и вече знам за какво говоря ще споделя дали съм променила мнението си. Ти праавилно си направила, така се подсигуряваш,в случай че наистина почувстваш нужда от него - браво  Hug

# 609
Вяраа, не мисля, че е въпрос на "узряване". Всеки реагира различно в различни ситуации, така че вие правилно преценявате за себе си, познавайки се най-добре Simple Smile

# 610
Цвета80, стискам палци цистита да мине бързо и да е било временно усещането! За паритеее - много кофти, не вярвам да възстановят от банката. А пин кода?
Вяра, таткото присъства на първото ми равдане и мога да кажа, че ми беше голяма подкрепа. Е, увиквах го постоянно, но определено ми беше по-добре така мисля. Сега незнам в коя болница ще раждам, ще има ли възможност... ooooh! Много ми е неопределено още. А и сигурно ще трябва да е с Криси...

# 611
За присъствието на бащата нашия татко иска ама.....майката нещо се чуди newsm78.
Той не може да търпи нещо да ме боли мене.Да се порежа и тича.Представям си какво ще е там ooooh!.та общо взето жал ми е да го мъкна.Него пък го е жал сама да ме остави.
Такива ми ти дилеми.
До там да стигнем.....ще го измислим Praynig
За минералната вода кой ви каза, че не можем да пием newsm78.Аз все такава пия.Слабо минерализирана дето уж е и за бебета Rolling Eyes

# 612
Да успях да погледна снимките
bibi    много е сладко комплекчето,и аз съм си харесала едно в жълто но е с по - малко части.
относно раждането не съм искала нито предния път ,нито сега искам мъжа ми да присъства  не зная но ми беше спокойно сама,не мисля че неговото присъствие би ми действало успокояващо,по скоро би ме притеснил ,но аз съм си такава,винаги ми е по спокойно сама да приемам трудностите.

# 613
  • София
Добър вечер, момичета!

Добре сте си поприказвали през уикенда - трябваше ми време, докато прочета това, което съм пропуснала за последните два дни. Но колкото и труден процес да е това при мен, успях да се справя....  Grinning

Добре дошла на Tanya в отбора на априлските мами!
Надявам се да се чувстваш добре сред нас и да сме ти от полза с каквото можем.

Cveta_80, съжалявам за лошия старт на Новата година, но можеш да бъдеш уверена, че това ще е за кратко и обрат в добра посока ще има със сигурност. Относно цистита бих ти препоръчала да му обърнеш по-сериозно внимание и да направиш консултация със специалист. По принцип възпаленията и инфекциите по пикочо-половите пътища (към които спада и циститът) не са за пренебрегване при една бременност и ако не се лекуват своевременно могат да доведат до определи усложнения, вкл. спонтанен аборт или преждевременно раждане. В никакъв случай не искам с това свое изказване да всявам излишна паника или да те травмирам, просто бих искала да ти обърна внимание за някои възможни рискове, за да бъдат избегнати и да може да си спокойна и в добра кондиция до края на бременността ти.

Хъни-Бъни, по принцип едно по-засилено течение през бременността  не е нещо необичайно, даже го приемат за нормално, особено когато е направена МБ и тя е чиста. Аз самата също го имам, наистина е много неприятно, много изкъсо го следя, точно от страх да не пропусна момента, в който бих могла да го сбъркам с околоплодни води. Казвам го, защото предходната ми бременност завърши злополучно в 19 г.с. с изтичане на околоплодните води.
Мога обаче да те уверя от собствен опит, че може да се направи разлика между едното и другото. Течението по принцип е "по-гъсто",
 "по-плътно", обикновено на цвят от бяло към жълтеникаво и колкото и обилно да е, не може да намокри бельото толкова много, както това се случва при изтичането на водите. Околоплодните води са по-бистри и по-"редки", изтичането, дори и в малко количество в началото е като усещане все едно се изпускаш по малка нужда. Иначе като цяло може да стане изведнъж и да е много обилно, така че цялото ти бельо, а и не само то да е доволно добре намокрено.
Все пак ако имаш съмнения, които те тревожат, накарай гинеколога ти да направи един тест - той е много лесен и елементарен. Използва се един индикатор - бром тимол (ако не се лъжа така се казва и изписва). Няколко капки от него се слагат най-добре върху дамската превръзка, където е попила съмнителната течност и при определено оцветяване, може да се каже със сигурност, дали това околоплодна течност или не.

# 614
Момичета вие бихте ли желали бащата да присъства на раждането?

Аз съм ЗА присъствието на бащата Peace. Тук ще ме гледат странно ако отида сама да раждам Crazy, просто от край време си е прието мъжа да присъства, а и не само той. Който иска може да присъства -приятелки,родители,деца. Раждането се приема много естествено.
Първия път мъжът ми беше до мене през цялото време. В стаята си има легло за бащата. Помагаше ми много, разтриваше ме, а и си бяхме самички, защото всичко се следеше на монитор, който изпраща информация при сестрите отвън. Демек ние почти през цялото време си бяхме двамата, като отвреме на време идваше по някой да следи докъде е разкритието. Накрая дойде докторката, напъвах там няколко минути, излезе бебето, таткото преряза пъпната връв и готово. После ни преместиха тримата в друга стая да си почиваме и така си бяхме самички пак Grinning.Това изживяване беше неповторимо и за двамата Heart Eyes
Всяка от вас сама си знае как ще се чувства по-спокойна! Това си е избор на жената Peace.

Общи условия

Активация на акаунт