На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 627
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
и аз още нямам. Тайно се надявам да е в четвъртък, или по някое време утре.  Аз трябва да взема за първата седмица на октомври, защото о 8ми тръгна на ясла. Thinking newsm78
Чакаш 1/2 от обезщетението нали така, тогава 15 работни дни след като работодателя подаде д.1 за м.10, така че не ги чакай днес или утре...малко вероятно е.

ами не е половината, защото за октомври се подавало края на ноември. Така ми казаха от НОИ. Чакам за датите от първи до 8ми октомври, когато все още се водех майчински.
От 1 до 8-ми си била в отпуск за бременост и раждане, така ли? Последните от 410- те дни? Или са част от отпуска за отглеждане на дете до 2г. възраст? Ако е първото трябва да ги получиш в началото на месеца.

В отпуска за гледане на дете от 1 до 2 години.

# 496
  • София-Младост
и аз още нямам. Тайно се надявам да е в четвъртък, или по някое време утре.  Аз трябва да взема за първата седмица на октомври, защото о 8ми тръгна на ясла. Thinking newsm78
Чакаш 1/2 от обезщетението нали така, тогава 15 работни дни след като работодателя подаде д.1 за м.10, така че не ги чакай днес или утре...малко вероятно е.

ами не е половината, защото за октомври се подавало края на ноември. Така ми казаха от НОИ. Чакам за датите от първи до 8ми октомври, когато все още се водех майчински.
От 1 до 8-ми си била в отпуск за бременост и раждане, така ли? Последните от 410- те дни? Или са част от отпуска за отглеждане на дете до 2г. възраст? Ако е първото трябва да ги получиш в началото на месеца.

Тогава чакаш...да подадат д.1, 15 работни дни...подала си прил.12 и прил.4 за 1/2 обезщетение нали, от датата на която детето е тръгнало на ясла? И ти си се върнала на работа нали?

# 497

Тогава чакаш...да подадат д.1, 15 работни дни...подала си прил.12 и прил.4 за 1/2 обезщетение нали, от датата на която детето е тръгнало на ясла? И ти си се върнала на работа нали?

А тая декларация 1 за какво е? И двете съм ги подала, а  за половината обезщетение ми казаха от нои, че приложението което е за половината се подава в края на тоя месец, защото е за октомври.  към нои е подадено това, че детето е на ясла. А аз в момента съм в болничен 45 дена преди раждането на второто. И не съм ходила на работа, защото всичко се сля

# 498
  • София-Младост
maminka_yoan
В декларация 1 е с данни за осигуреното лице.
Прил.3 ще бъде подадено даже чак м.11, до 2 работни дни след плащане на заплатите.

# 499
Здравейте
Откакто синът ми навърши годинка винаги си получавам майчинството на 13 или 16-то число на месеца,които винаги се падат вторник или четвъртък.До днешна дата нямам все още превод нито информация,че утре ще има-та въпроса ми е каква може да е причината?Невнесени все още осигуровки за октомври месец или друго?

# 500
  • Пловдив
Невнесени все още осигуровки за октомври месец ?

Може би,да.Или са внесени и тези дни ще ти излезе.Проверявай си

# 501
Невнесени все още осигуровки за октомври месец ?

Може би,да.Или са внесени и тези дни ще ти излезе.Проверявай си
Благодаря ти,♥Elfita♥   bouquetАко правилно съм проверила с ПИК-а си-внесени са...А има ли някаква вероятност просто да не са въвели инфо и да имам,а просто на сайта им да не пише?Картата не съм проверявала.....

# 502
  • Пловдив
.А има ли някаква вероятност просто да не са въвели инфо и да имам,а просто на сайта им да не пише?

Не
Щом социалните ти излизат за октомври,ще ти преведат майчинството

# 503
  • Някъде по Дунава
Преди да родя бях доста време болнични, сега съм по майчинство, но получавам превод все около 4-то число (първия вторник или четвъртък на месеца).

# 504
  • Пловдив
получавам превод все около 4-то число (първия вторник или четвъртък на месеца).

Така е за всички майки в периода на обезщетение за бременност и раждане-135-410 дни
И не си по майчинство,а в период на обезщетение  Wink

# 505
  • София
И аз още чакам ли чакам. А даже не знам дали са 240 лв или по-малко.
Приключих си отношенията с фирмата на 12.10.
Документи са подадени на 16.11.
А още няма нищо...

# 506
  • Пловдив
А още няма нищо...

Какво точно чакаш.Майчинството за дните от 1 ви до 12 ти октомври ли?
След като си безработна след 12 ти октомври няма да ти превеждат майчинство

# 507
  • София
А още няма нищо...

Да,чакам парите от 1ви до 12ти.

# 508
А още няма нищо...

Срока е 15 раб. дни от датата на представяне в НОИ така, че има още време.

# 509
  • Пловдив

ако документите са подадени на 16 ти,до 7 ми декември трябва да ти ги изплатят
т.е бързаш

Общи условия

Активация на акаунт