На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 378
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Едва днес имам изчислените суми на обезщетение по майчинство, но превод - НЕ, статус- още се обработва. Декларацията беше представена в НОИ на 28.12. Сега получавам за ноември и декември наведнъж... Голямо чакане Shocked

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 17:07 от petinka5

# 571
Едва днес имам изчислените суми на обезщетение по майчинство, но превод - НЕ, статус- още се обработва. Декларацията беше представена в НОИ на 28.12. Сега получавам за ноември и декември наведнъж... Голямо чакане Shocked
Все пак срока по наредба е 15 раб. дни. От 28.12.12 представени на 22.01.13 изтича този срок.

# 572
Наясно съм със срока... Но не е никак приятно 2 месеца без превод - бяха празници "на кредит". Кофти късмет имах - точно по празниците да чакам да ми внесат Декл. 50,51 и да тръгнат нещата...
А и ми се е случвало от грешки да си чакам пак 2 + месеца - за първия болничен бяха объркали банковата сметка, а бях почти в Родилното като разбрах Laughing

# 573
a възможно ли да приключват миналата година и да преведът два пъти за един месец.Преведоха ги на една моя на 17 и сега и пише за 12 месец че се обработва същото пише и на мен има ли шанс др седмица да ни ги преведът.На някой друг пише ли му така  bouquet

# 574
В болничен съм 45 преди раждане от 27.12. За декември утре трябва да имам превод според сайта на нои, искам да попитам паричките за януари според новата наредба кога да ги очаквам? 15 дена след като ми внесат осигуровките или?

# 575
В болничен съм 45 преди раждане от 27.12. За декември утре трябва да имам превод според сайта на нои, искам да попитам паричките за януари според новата наредба кога да ги очаквам? 15 дена след като ми внесат осигуровките или?
Няма нова наредба все още. Има промяна в КСО за срока на внасяне на документите в НОИ. Може би в началото на февруари.

# 576
Здравейте мами,може ли някоя от вас да ми отговори,кога превеждат майчиснтвото от 1 година
на 28.12.12 е подадена молбата от счетоводителите,а на 07.01.13 е подадена в нои кога се очаква превод.
Благодаря на тези които ще отговорят

# 577
  • през девет планини в десета
Здравейте мами,може ли някоя от вас да ми отговори,кога превеждат майчиснтвото от 1 година
на 28.12.12 е подадена молбата от счетоводителите,а на 07.01.13 е подадена в нои кога се очаква превод.
Благодаря на тези които ще отговорят
Мисля , че ще имаш превод на 05. 02.2013 г. По принцип първата год. превеждат майчинството от 01-05 първия вторник или четвъртък от месеца според зависи как се падне . В случая се пада първия вторник на 5 февруари. Дано ме разбрахте , че май го обясних объркано.

# 578
Диди много благодаря,разбрах те Simple Smile

# 579
Здравейте мами,

не съм сигурна че въпросът ми е за тук, но някоя от вас може да има представа какво да направя. Детенцето се роди в София септември 2012, аз и таткото сме с постоянни адреси извън София. Изплащането на еднократната помощ за раждане на дете обвързана ли е с някакви срокове и къде се подават документи за това...По моя адрес, по този на таткото или към общината в София, където е регистрирано детето?

Благодаря предварително!

# 580
  • Пловдив
Здравейте мами,

не съм сигурна че въпросът ми е за тук, но някоя от вас може да има представа какво да направя. Детенцето се роди в София септември 2012, аз и таткото сме с постоянни адреси извън София. Изплащането на еднократната помощ за раждане на дете обвързана ли е с някакви срокове и къде се подават документи за това...По моя адрес, по този на таткото или към общината в София, където е регистрирано детето?

Благодаря предварително!

Документи за еднократната за раждане подаваш в социалната служба по твоя адрес по лична карта,до 3 години от раждането

# 581
здравейте мами Simple Smile чета тук, че си проверявате в сайта на НОИ  дали са пуснати парите, как става тази проверката и защо след като съм в болничен за 45 дни от 14.12.12г. все още нямам нищо по картата....... а вече ми издадоха и втория болничен след раждането, кога мога да очаквам някакъв превод?

# 582
  • Пловдив
здравейте мами Simple Smile чета тук, че си проверявате в сайта на НОИ  дали са пуснати парите, как става тази проверката и защо след като съм в болничен за 45 дни от 14.12.12г. все още нямам нищо по картата....... а вече ми издадоха и втория болничен след раждането, кога мога да очаквам някакъв превод?

С пик код,който трябва да вземеш от НОИ.Не е ненормално,че още нямаш пари за декември

# 583
Благодаря, бях объркана към кого да се обърна за въпрос и кой ги изплаща тези помощи...

# 584
До колкото разбрах дните за превеждане на парите за 2рата година от маичинството зависят кога работодателя носи данните в НОИ.Въпроса ми е:моя работоател ги носи към10то число.Та колко дни са нужни за обработка и кога ще ги превеждат??  Благодая предварително за отговора ви

Общи условия

Активация на акаунт