На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 384
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Много добре знам. Казах го като твърдение, че е вторник или четвъртък, а не някой от другите дни от седмицата. И после подчертах, че остава за другата седмица, което така или иначе е доста време. Както и да е... На някои хора парите им трябват и гледат да си правят сметката до следващия превод... а едно забавяне понякога е кофти!

# 556
  • Пловдив
Много добре знам. Казах го като твърдение, че е вторник или четвъртък, а не някой от другите дни от седмицата. И после подчертах, че остава за другата седмица, което така или иначе е доста време. Както и да е... На някои хора парите им трябват и гледат да си правят сметката до следващия превод...

Пари им трябват на всички хора.След като единия възможен ден е бил почивен е напълно нормално да се забавя малко превода този месец.Като цяло се събраха и много почивни дни,и преди това.

# 557
Както и да е...

# 558
Четох наредбата, четох кодекса и не мога да намеря сроковете за изплащане на обезщетения къде са ги записали  newsm78 Става въпрос за обезщетението за отглеждане на малко дете, преди ясно беше написано в какъв срок се изплаща, сега не го откривам, на друго място ли да търся?

# 559
Четох наредбата, четох кодекса и не мога да намеря сроковете за изплащане на обезщетения къде са ги записали  newsm78 Става въпрос за обезщетението за отглеждане на малко дете, преди ясно беше написано в какъв срок се изплаща, сега не го откривам, на друго място ли да търся?
Наредба за изчисляване и изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО: "Чл. 23. (Отменен като незаконосъобразен в частта относно думите "в 30-дневен срок от представянето на документите по чл. 3 - 8, 12 и 15" с Решение № 9943/2007 г. на ВАС - ДВ, бр. 1 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 80 от 2012 г., в сила от 01.08.2012 г.) Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица - осигурените лица, самоосигуряващите се лица, лицата по чл. 4, ал. 9 КСО и лицата по чл. 13, в срок 15 работни дни от представянето в съответното ТП на НОИ на документите по чл. 3 - 8, 12 и 15 по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки въз основа на данните от декларациите по чл. 8."

# 560
Наредба за изчисляване и изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО: "Чл. 23. (Отменен като незаконосъобразен в частта относно думите "в 30-дневен срок от представянето на документите по чл. 3 - 8, 12 и 15" с Решение № 9943/2007 г. на ВАС - ДВ, бр. 1 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 80 от 2012 г., в сила от 01.08.2012 г.) Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица - осигурените лица, самоосигуряващите се лица, лицата по чл. 4, ал. 9 КСО и лицата по чл. 13, в срок 15 работни дни от представянето в съответното ТП на НОИ на документите по чл. 3 - 8, 12 и 15 по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки въз основа на данните от декларациите по чл. 8."
това го прочетох  Peace
обаче за обезщетението за отглеждане на дете до 2 години (и други обезщетения) документите се представят веднъж, а плащанията са всеки месец и миналата година беше изрично записано, че точно това обезщетение се изплаща след като работодателят плати осигуровки и подаде съответните декларации
сега този текст не го намирам, нито намирам нещо по-конкретно, което да ме насочи тази година на коя дата да си чакам превода от нои
скоро ще стане ясно ако имам превод другата седмица или чак след 3, но все пак ако някой знае, моля да сподели   bouquet

# 561
От репортажа по новините преди 2-3 дни, ми стана ясно, че болничните вече няма да са обвързани с осигуровките, но все още не съм проверила дали има публикувана новата наредба.
Знаете ли дали след 1ви Януари, вече ще почнат да превеждат майчинството след 410тия ден, независимо от декларация 1?
Да, от 01.01.2013 работодателя е длъжен да представи болничният до 15-то число на месеца, следващ получаването му, независимо дали са платени заплати или осигуровки. Изплащането пък ще е до края на месеца.

Супер  newsm10
До края на януари за целия януари ли?? така ли да го разбирам

# 562
От репортажа по новините преди 2-3 дни, ми стана ясно, че болничните вече няма да са обвързани с осигуровките, но все още не съм проверила дали има публикувана новата наредба.
Знаете ли дали след 1ви Януари, вече ще почнат да превеждат майчинството след 410тия ден, независимо от декларация 1?
Да, от 01.01.2013 работодателя е длъжен да представи болничният до 15-то число на месеца, следващ получаването му, независимо дали са платени заплати или осигуровки. Изплащането пък ще е до края на месеца.

Супер  newsm10
До 15.02. за болнични представени във фирмата през януари.

# 563

Супер  newsm10
До 15.02. за болнични представени във фирмата през януари.

Да мерси, пак е по-добре от преди:)
аз моя го дадох на 27.12, да видим кога ще има движение по него, но сякаш новата наредба е добра, както никога:)

# 564
Здравейте,искам да ви попитам дали имате представа кога мога да очаквам първото ми майчинство.Последният ми болничен изтече на 09.11.2012.Взех парите от 1-9.11 на 4.12 и от тогава няма никакъв превод на пари. Мои приятелки ми се похвалиха ,че в четвъртък имат преведени пари и се чудех - аз за другият месец ли чак да се надявам за остатъка от ноември и за декември? Благодаря предварително за помощта Simple Smile

# 565
  • Пловдив
Здравейте,искам да ви попитам дали имате представа кога мога да очаквам първото ми майчинство.Последният ми болничен изтече на 09.11.2012.Взех парите от 1-9.11 на 4.12 и от тогава няма никакъв превод на пари. Мои приятелки ми се похвалиха ,че в четвъртък имат преведени пари и се чудех - аз за другият месец ли чак да се надявам за остатъка от ноември и за декември? Благодаря предварително за помощта Simple Smile

Ноември-щом през декември не са ти превели,вашите са внесли документите в последния момент на декември и ще имаш превод януари.За целия декември също януари.Принципа на парите за периода 135-410 дни е да се превеждат до 5 то число.Само първия месец има забавяне.Не е изключено в началото на януари да получиш пари за ноември и декември

# 566

Първо,най-горе в графата за представени документи и обещетения пише дата на последно представяне .Второ,в самата графика като имаш подаден болничен в графата Вх. № и дата на представяне на документа в НОИ след наклонената черта (/) има дата-това е датата на представяне в НОИ.

# 567
Последно представяне на банкова сметка пише 04.01.2013,а отдолу в графата пише 20.12.2012,тогава е представена декл. по чл.53 от КСО.

# 568
d05, имаш ли превод към днешна дата?
Моя случай е сходен на твоя, и по дати също Wink
Звънях в НОИ, знам че си имат 15 дневен срок, но едва ли всичко за накрая остават. Притеснявах се да не би нещо нередно с документите да има. А от там грубо ми отговориха, че не им е много работно след Нова година, какво съм си въобразявала и да чакам поне 18.01  newsm78

# 569
в началото на януари получих остатъка от майчинството от първата година. днес сме 15 януари и няма все още нищо от многооооото 240лв. искам да попитам ако някой знае кога ще ми ги преведат? благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт