На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 240
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Мислиш,че наличието на социални или здравни осигуровки е едно от условията за получавате на детски?

Явно говориш за 50 те лв,а не за детските

# 646
За 50те лв става въпрос, да. Тъй като се коментираше, че всички получаващи детски с деца между 1 и 2 години ще получат 50те лв. Но и това не би трябвало да е така, имено заради условието да са социално осигурени.

# 647
dano gi pusnat naistina do 11 04 ve4e se podigravat

# 648
А знае ли се каква е причината да забавят толкова много майчинските? Гледах в сайта на НОИ и там не намерих никаква нова информация. Вчера пред банкомата се бяхме събрали цяла опашка от майки и никой нищо не знаеше!   Rolling Eyes

# 649
emi mai ve4e 6te gi prevejdat sled 9 4islo na meseca praviat si kakvoto iskat prosto golemite pari a i gi baviat

# 650
А другия месец какво ще е?Същото!9-ти се пада четвъртък след дългата поредица почивни дни-едва ли тогава ще има....Най-вероятно чак на 14.05. ooooh!Не се знае де!Ние тези още не сме взели,но аз се подготвям психически Mr. Green

# 651
Няма никакъв нов закон. Промяната в КСО е в сила от 01.01.2013, но никъде не се упоменава дата. Обезщетението за отглеждане на дете до 2 год. /от 411 ден до 2 години - чл. 53 от КСО/ ще се изплаща към 9то число на следващия месец. Имат някакво технологично време на обработка.
Добавката от 50 лв. няма нищо общо.

Едно е "към" съвсем друго е "след".Защото ако е "към" по - логично е да е вторника или четвъртъка преди 9, не след 9 и ние да гадаем вторник ли ще е , четвъртък ли ще е .Е....си това си е вече подигравка.Честно мн. се ядосвам.Следващият месец 9 се пада в четвъртък, значи пари ще има чак на 14.... средата на месеца #Crazy

Яни сега прочетох , писала съм същото като теб(аз първо писах, пък после се върнах назад да чета)

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 23:38 от yasemin

# 652
 Tired Обадих се НОИ. На въпроса ми "Кога ще има майчинство?", отговора беше следният: "Най-вероятно на 16-и." Били въвели нов начин на изплащане на парите, на база на който майчинство щяло да има след 9-ят работен ден на месеца.

# 653
ААААААААА  #2gunfire
Не можах да се стърпя  Embarassed

# 654
И аз  #Cussing out Не е честно това, дори и да не са милиони, всички разчитаме на тези пари!

# 655
  • София
Tired Обадих се НОИ. На въпроса ми "Кога ще има майчинство?", отговора беше следният: "Най-вероятно на 16-и." Били въвели нов начин на изплащане на парите, на база на който майчинство щяло да има след 9-ят работен ден на месеца.

На мен пък ми казаха, че започват да ги изплащат днес, за да достигнат до 11ти април, когато е деветия работен ден от месеца.

Ходи ги разбери, значи...

Не ме е яд за самото забавяне, а за липсата на информация. Не може да ни държат в неведение и да трябва всички да звъним, за да се информираме какво става. И дори когато звъннем да се получава различна информация.

# 656

На мен пък ми казаха, че започват да ги изплащат днес, за да достигнат до 11ти април, когато е деветия работен ден от месеца.

Ходи ги разбери, значи...

Не ме е яд за самото забавяне, а за липсата на информация. Не може да ни държат в неведение и да трябва всички да звъним, за да се информираме какво става. И дори когато звъннем да се получава различна информация.

Когато аз се обадих, бях пред компютъра и цъкнах на календара, за да видя кога е деветият работен ден от месеца. Когато цитирах това, че деветия ден е в четвъртък, лицето отсреща натърти думата "след"  Tired Но иначе си оставали дните вторник и четвъртък за изплащане на парите.
Иначе служителите там си противоречат на 100%. Вчера пак им звънях, /нали съм от нахалните/  ми казаха, че днес щяло да има пари.

Карат ни като просяци да си търсим полагаемото. Нали за това сме плащали осигуровки? Защо циганките не ги мотаят по този начин? Един ден виждам пред социалните спира чисто нов Мерцедес Вито и от вътре се изсипват две от най-нелицеприятните жени с целогодишен тен, влезнаха си вътре, свършиха работа и на излизане си палнаха по една вносна цигара за успокоение от добре свършената работа.

# 657
Току-що и аз звъннах и ми казаха същото-след 9-тия работен ден на месеца. Казаха, че е законно, тъй като след първата година на майчинството много майки пращали децата си на ясли и те давали пари, които после трябвало да се връщат и това ги забавяло. Казаха, че до края на другата седмица-т.е. до 19.04. трябва да са преведени.  Sick   Sick  Sick
 #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  ГЪБАРКАТ СЕ С НАС!!!

# 658
I  az Sega zvanqh(sujalqvam 4e pi6a na lat no tel mi ne poddurja kirilica)na men mi kazaha 4e nqmat predstava koga 6te ima pari.Mnogo molq ako nqkoi znae ne6to sas sigurnost molq kajete dnes ili v 4etvuruk 6te e ....molq za otgovor ...ne se izdyrja ve4e.. #2gunfire #Crazy

# 659
Че то по тая логика другия месец(съжалявам,че пак го споменавам другия месец) деветия работен ден е 20.05. т.е. на 21.05. ще превеждат......това е направо  #2gunfire
А за тоя месец какво да кажа!Докато не си изтеглим паричките има да се ядосваме......Дано наистина до 16-ти най-късно си ги получим ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт