На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 247
  • 769
  •   2
Отговори
# 630
Да, но не съм кандидатствала за детски и съответно не взимам

# 631
  • Пловдив
Да, но не съм кандидатствала за детски и съответно не взимам

Предполагам,че ще се подават документи в социалните за тези,които не взимат детски.Та ще трябва да подадеш.
Ще има яснота за начина на кандидатстване.Трябва да се изчака

# 632
ако някой знае със сигурност кога ще има превод моля да каже..на 9 ли на 11 ли?писна ми да чакам и нотносно тич 50 лева как стоят неящата,аз полуавам детски?какво да очаквам сега.....егати управията в  тая държаша думи нямам... #Cussing out   #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 633
beb4e_87 ,попрочетох предните страници и това,което разбрах е,че ще има превод след 9-ти т.е. на 11-ти,а за тази еднократна помощ от 50 лв.:

Еднократна помощ за майки с деца между 1 и 2 години

Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години в периода от 1 януари 2013 г. до влизане в сила на приетото днес постановление на Министерския съвет.

Еднократната помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г.

Това пише в сайта  на Социалното подпомагане.

Хубаво ще е наистина,който получава детски да не подава документи,но като знам какви са.....

# 634
Хайде и аз с мнение за тия прословути 50 лв дето ще ни оправят.... Според мен трябва да се подават допълнително документи, защото има хора които отговарят на критерия 350 лв доход, но не са подали документи за детски по една или друга причина и не получават такива. Да не говорим, че на мен лично не ми стана много ясно тия 350 лв на член от семейството за какъв осреднен период ще се изчисляват. Аааа и да не забравя не всички, които получават детски отговарят и на трите критерия за вездесъщите 50 лв.

# 635
Аз днес от тук научавам за тия 50лв.Няма да ни оправят,но като имаме право защо пък да не ги получим!?
Според мен пък би трябвало документи да подават само тези,които не получават детски,но имат това право....
От предната страница чета друго....:
Доколкото разбрах( така пишат в ФБ) тази добавка ще се изплати с детските - и всъщност има логика: щом взимаш детски, значи имаш право и на тези 50 лв

tigywigy ,защо всички,които получават детски да не отговарят и на трите критерия за тези прословути 50лв.От горния цитат,който постнах(и с който съм съгласна) излиза обратното....

# 636
Защото, доколкото си спомням за получаването на детски не е задължително условие да си плащал социални осигуровки (моля, поправете ме ако греша).

# 637
По новините казаха ,че:
50лв заедно с детските през април ще получат родителите на деца с увреждания (ТЕЛК);
50лв заедно с детските ,но през май ще получат всички останали

а относно майчинството за втората година...след 9ти т.е.  на 11.04 четвъртък,ако не стане чудо и не го пуснат във вторник.И отсега на татък всеки месец ще е след 9 то число

# 638
  • Пловдив

tigywigy ,защо всички,които получават детски да не отговарят и на трите критерия за тези прословути 50лв.От горния цитат,който постнах(и с който съм съгласна) излиза обратното....

Не отговарят всички разбира се.Дали всички,които взимат детски са във втората година на майчинството???

Защото, доколкото си спомням за получаването на детски не е задължително условие да си плащал социални осигуровки (моля, поправете ме ако греша).

да,социалните осигуровки не са задължителни,за да получаваш детски

за 50 те лв се гледа дохода 12 м назад.като при детските

# 639

Не отговарят всички разбира се.Дали всички,които взимат детски са във втората година на майчинството???

Под "всички" имам предвид всички,които са във втората година от майчинството PeaceНали за това говорим,не визирам хората,които взимат детски,а децата им са на 4-5-6год.

# 640
  • Пловдив
Под "всички" имам предвид всички,които са във втората година от майчинството PeaceНали за това говорим,не визирам хората,които взимат детски,а децата им са на 4-5-6год.

След уточнението ти за "всички" се разбира,но иначе не.
tigywigy,пише,че не всички,които взимат детски ще имат право на 50 те лв,което си е абсолютно така

# 641
Не забравяйте и социалните осигуровки, които са различни от здравните - това е условието, което уж трявба да отсее тези, които живеят само от помощи (да се изразя тактично  Whistling). Не знам при тях обаче гледа ли се някакъв период от време  Thinking

# 642
  • Пловдив
Не забравяйте и социалните осигуровки, които са различни от здравните - това е условието

Мислиш,че наличието на социални или здравни осигуровки е едно от условията за получавате на детски?

# 643
Доколкото прочетох условието е да са социално осигурени. И по новините така казаха.

# 644

Такава помощ ще получат само майки, които отговарят едновременно на три критерия - плащали са осигуровки за общо заболяване и майчинство; имат доход до 350 лв. на член от семейството; отглеждат дете на възраст между 1 и 2 години.
А как ще става тепърва ще кажат Simple Smile
[/quote]

Явно не само аз съм го чула  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт