На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 234
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Младост
до мин. година майчинството се изплащаше чак след като работодателя подаде декл.1...та дали всички са ги подавали в първите дни на месеца, едва ли...

Това бързо се забрави,да.Майките стояха с месеци без пари и нищо не можеше да се направи.Сега ще има редовно преводи,всеки месец,което преди беше лукс и пак няма доволство

Момичета,легитимирайте се,че сте от форума.С Ала-Бала ще бъдем по-любезни  Laughing

Винаги съм ви била благодарна за информацията и помощта за въпросите, които съм задавал, предполагам много от майките тук също, но с това изказване направо....

Какво значи "бързо се забрави" - не е било правилно, направено е подобрение, това не значи, че трябва да се примирявам с всички останали нередности нали? И не смятам изплащането на майчинските за "лукс" - това са пари платени от осигуровките ми от мен, от семейството ми и т.н., не е нещо което ми се подарява даром. И няма как да има доволство, когато простичко можеше да се пусне едно съобщение на сайта на НОИ - така и така еди какво си, или ако простичко служителите отговарящи на телефоните бяха информирани и отговаряха адекватно /защото аз прочетох 3-4 различни отговора, които са получени/.

k a t r i n  Peace Абсолютно вярно. Всичко можеше да е съвсем просто, ако имаше информация.
Не оспорвам мнението на никой тук, просто явно нямат информация и понеже се звъни нон-стоп еуфорията ескалира... това не оправдава НОИ и държавната администрация, но и да ги стреляме по форумите... 
Въпросът е, че в Наредбата за изплащане и изчисляване... аз не виждам срок (може и аз да бъркам) упоменат за изплащане на обезщетението за отгл. на дете до 2г. възраст. В КСО пък още по-малко. Това което виждам е в срок от 15 работни дни от подаване на документите по чл. еди си кой...Обаче за майчинство документите се подават еднократно, прил.3 и после...никой не е написал кога. За болничните е ясно, работодателя го подава до 15-то число, изплащане 15-30.

# 676
Galactic voyager, на 100% съм съгласна с теб! Не може човек да е доволен, когато нещата не са както трябва! Не може повече от половин месец да оставят семейството ти без ТВОИТЕ си пари и после да ти кажат: "Ама не помните ли как беше?"  Ми не, не помня, а и не мисля, че съм длъжна! Когато едно нещо не е достатъчно добре направено, обществото трябва да се стреми да го подобри, а не да се задоволяваме с положението към момента!
Нищо лично нямам към никого и не искам да се заяждам, но все отнякъде трябва да се започне!

# 677
  • Beyond the Frontiers
Ала - Бала, аз по никого не стрелям. Но съм сигурна, че ако имаше информация нито по телефоните щеше да има терор, нито тук такава драма. За мое щастие не завися от тези 200 лв, но има семейства, които зависят и за тях това забавяне е много сериозен проблем. Ако имаше информация много хора щяха да планират разходите си по-друг начин.

Лично аз се дразня от липсата на информация. Не мога да разбера, каква е тази тайнственост, какво толкова ще стане ако се каже, кога ще се плащат парите.

# 678
  • София
Ala Bala, Elfi, кажете паролата, да я казваме.

katrin, тов аи аз споделих точно ореди два коментара. Най-много се ядосах, че няма информация, а не че толкова са се забавили.

# 679
  • Варна
Срокове, наистина няма изрично упоменати. Обаче,  при положение че от септември 2012 имам само два превода на 11-то число и всички останали са преди тази дата, смятам, че е нормално да очаквам и април да получа най-късно на 11-ти.

# 680
i kvo sega i utreli niama da ima prevod tova na ni6to ne preli4a nikva informacia ot nikade pobarkaha ni ve4e
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 681
  • Варна
Здравейте!
Започвам да се замислям дали да не измислим някакъв кратък текст и да го разпространим из медиите. Никоя медия не е отразила забавянето на майчинските. Най-малкото аз като дължа някъде винаги ми се трупат лихви, а те си правят каквото искат /след 9-то число до края на месеца си е доста обширно понятие/. Че те могат да решат към края на месеца да ги преведат.  Трябва да има фиксирана дата. И нищо да не постигнем, поне ще вдигнем шум да им покажем, че майките не сме овце /колкото и да ни тъпчат, и да се подиграват с децата ни/.

# 682
Здравейте!
Започвам да се замислям дали да не измислим някакъв кратък текст и да го разпространим из медиите. Никоя медия не е отразила забавянето на майчинските. Най-малкото аз като дължа някъде винаги ми се трупат лихви, а те си правят каквото искат /след 9-то число до края на месеца си е доста обширно понятие/. Че те могат да решат към края на месеца да ги преведат.  Трябва да има фиксирана дата. И нищо да не постигнем, поне ще вдигнем шум да им покажем, че майките не сме овце /колкото и да ни тъпчат, и да се подиграват с децата ни/.

Съгласна съм с теб, но едва ли  ще се постигне нещо.Колко пъти майките стачкувахме, било то за увеличение на детски или пък за майчинството - излизат си хората и отрязват - пари няма.От 1 насам що съобщения се изпратиха до медиите - лично аз писах имейл на Нова - ни вопъл , ни стон, във Фейса има страшно много призиви към Бтв и отново тишина, има майки , които директно звъняха и ТВ и пак нищо.Незнам какво трябва да стане за да се обърне внимание.Сега главна тема е кой ще вземе изборите, всичко друго е на заден план.Това е да си с късмета да си роден в България  Confused

# 683
  • София-Младост
Не може повече от половин месец да оставят семейството ти без ТВОИТЕ си пари и после да ти кажат: "Ама не помните ли как беше?"  Ми не, не помня, а и не мисля, че съм длъжна! Когато едно нещо не е достатъчно добре направено, обществото трябва да се стреми да го подобри, а не да се задоволяваме с положението към момента!
Нищо лично нямам към никого и не искам да се заяждам, но все отнякъде трябва да се започне!
Това с "не помните ли " излезе от  мен и от Елфита, а не от НОИ Simple Smile
Както и да е, надявам се скоро поне да има яснота за изплащането. Хубав ден на всички!

# 684
  • Варна
yasemin , уважавам труда на всяка от вас, която се е опитала да направи нещо по-добро за нашите деца!   bouquet

Предлагам да им задръстим пощите от писма!  Blush

# 685
това е от сайта на НОИ:

Националният осигурителен институт съобщава, че паричните обезщетения за отглеждане на малко дете за м. март ще бъдат преведени по банковите сметки на правоимащите лица на 12 април 2013 г.

Срокът за плащане е съобразен с нормативните срокове за деклариране на промяна в обстоятелствата, свързани с изплащането на парични обезщетения, който осигурените лица и осигурителите са длъжни да спазват.
Изплащането на паричното обезщетение за отглеждане на малко дете до 2-годишна възраст се извършва текущо след изтичане на месеца, за който се отнася обезщетението. НОИ превежда сумите на всички майки в първите дни на следващия месец, за които са постъпили данни по декларация №1. За тези майки, за които данни в НАП се подават до 25-то число на следващия месец, превеждането на сумите се извършва съобразно сроковете за деклариране на промяна в обстоятелствата за отглеждане на детето /настаняване на детето в детско заведение, прекратяване на трудовия договор, прехвърляне на отпуска за отглеждане на дете от друг член от семейството, прекратяване на отпуска поради връщане на работа и др./ В бъдеще обезщетенията ще бъдат изплащани до 10-то число на следващия месец.

# 686
Дано е вярно всичко това........
Току що проверих-нямам инфо за превод утре,все още... Thinking

# 687
Tova zna4i li 4e samo tozi mesec 6te e tova zabavqne i utre 6te ima pari i ot drugia mesec vsu4ki do 10 ti 6te sme s prevedeni mai4instva do 10ti.Po tova razbiram 4e otpada tova tvurdenie SLED 9tia raboten den ma meseca taka li e

# 688
Твърдението за след деветият работен ден ми го казаха устно при поредното телефонно позвъняване, докато горенаписаното е копирано от сайта на НОИ. Аз считам, че информацията, подадена в писмен вид, е по-достоверна/ или поне така се надявам/.

ето връзка към статията в НОИ:
http://www.noi.bg/newsbg/2049-plashtane12april

# 689
Това за "след деветия работен ден" може и да се го казали,за да си спестят следващия месец толкова телефонни обаждания от разярени майки Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт