На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 230
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Безобразие просто!
Дотогава децата нека да карат на въздух ако може, ако не, да се спасяват.И без това като гледам целта е геноцид...
Толкова хора разчитаме не на подаянието майчинство, а всъщност на обезщетение, което сме заслужили чрез работа и заплащане на всякакви осигуровки.

# 661
palno bezobrazie tova moje samo v na6ata mila darjava da stava a iskat da ima rajdaemost ve4e se podigravat da 4aka6 vseki den dali 6te ima prevod ili ne 

# 662
Здравейте мами сега отново звънях в НОИ бясна съм това е кошмар пари ще има др четвъртък а до тогава децата на диетааааа........скапана държава скапана управа #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Crazy newsm11 newsm11

# 663
скапана държава скапана управа #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Crazy newsm11 newsm11
Много точно си обобщила! ....за наше съжаление ...

# 664
  • София
Че и нагли бе! Отвратително се държаха. Значи, аз разбирам, че сигурно 100 човека им звънят, но аз бях любезна. Пак звънях. След вторник ми казаха на мен.... Каквото и да значи това  #Crazy

# 665
  • София-Младост
Че и нагли бе! Отвратително се държаха. Значи, аз разбирам, че сигурно 100 човека им звънят, но аз бях любезна. Пак звънях. След вторник ми казаха на мен.... Каквото и да значи това  #Crazy
Ами и на тях им писва, освен това звъните на служител на НОИ, от когото едва ли зависи да премести датата на плащане.
Не оспорвам факта, че има забавяне, макар че до мин. година майчинството се изплащаше чак след като работодателя подаде декл.1...та дали всички са ги подавали в първите дни на месеца, едва ли...
Просто така или иначе явно ще трябва да се изчака другата седмица. До тогава явно темата ще заприлича на бойно поле.

# 666
Ako zavisi ot men I pred NOI 6te zaprili4a na boino pole....tova sa na6te deca i na6te pari kogato trqbva da se oddurjat osigurovkite ni nqma zabavqne nali......nqma i promeni v datite.....

# 667
  • Beyond the Frontiers
Ами и на тях им писва, освен това звъните на служител на НОИ, от когото едва ли зависи да премести датата на плащане.
Не оспорвам факта, че има забавяне, макар че до мин. година майчинството се изплащаше чак след като работодателя подаде декл.1...та дали всички са ги подавали в първите дни на месеца, едва ли...
Просто така или иначе явно ще трябва да се изчака другата седмица. До тогава явно темата ще заприлича на бойно поле.

До някъде и вие сте права, но пък този служител е там освен за останалото и да подава информация на гражданите. В края на краищата парите не ги взимаме от неговия джоб. А е елементарно служителите да се поинтересуват и информират, кога ще се плаща, особено като виждат, че хората звънят, а не да се правят на дръж ми шапката. Основната дейност на администрацията е да обслужва гражданите - и информационно.

# 668
Как така чак четвъртък!Нали уж на 16-ти беше newsm78То така могат да си отлагат и до другия месец #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 669
Novoto sled 9tiq raboten den ot meseca..taka 4e zanapred 6te si gi bavqt vseki mesec........ooooof pisna mi...  Sad

# 670
  • Пловдив
до мин. година майчинството се изплащаше чак след като работодателя подаде декл.1...та дали всички са ги подавали в първите дни на месеца, едва ли...

Това бързо се забрави,да.Майките стояха с месеци без пари и нищо не можеше да се направи.Сега ще има редовно преводи,всеки месец,което преди беше лукс и пак няма доволство

Момичета,легитимирайте се,че сте от форума.С Ала-Бала ще бъдем по-любезни  Laughing

# 671
Novoto sled 9tiq raboten den ot meseca..taka 4e zanapred 6te si gi bavqt vseki mesec........ooooof pisna mi...  Sad

Е нали деветия раб.ден е 11-ти т.е. би трябвало на 16-ти поне да има превод,но не би.........
Както казах-за другия месец от сега се подготвяйте психически-21.05.,не по-рано Mr. Green

Добре,че ми остават само два месеца да получавам......(то не,че е много добре,ама....)

Даааам,лукс е да си майка в днешно време,че и да получаваш майчинство Mr. Green Wink

# 672
  • София
Ама аз разбирам, че им писва. Така го и написах. Обаче никъде не съм казвала - нито на тях, нито тук, че зависи нещо от тях. Просто попитах за информация, защото всеки път и на всеки казват различно.
Освен всичко пък останало, тези телефони са посочени и те трябва да отговарят на тях. Какво значи да ми вика по телефона и да ми затваря телефона, при положение че съм била любезна и мила.

# 673
  • Варна
Аз пък звъня на контактния център, чието единствено задължение е да отговарят на въпроси на граждани и пак се държат троснато. Те не получавали информация кога ще бъдат извършени плащанията, да съм си следяла във ведомостта с ПИК, сякаш това не си го знам. Ако и те не получават информация, кой тогава да е информиран. Не можах да разбера обаче защо, при положение че промените в КСО са в сила от 01.01.2013,  февруари и март превеждаха парите още първите работни дни? Според мен, проблема е, че не бяхме информирани по никакъв начин за тази промяна. Ако го бяха обявили по новините например, или поне в сайта на НОИ, щяхме да си направим сметката и да не очакваме напразно. Аз имам и ПИК и Интернет банкиране, но много майки нямат. Представете си как се чувстват те, като всеки вторник и четвъртък се разхождат до банката или банкомата напразно.

# 674
  • Beyond the Frontiers
до мин. година майчинството се изплащаше чак след като работодателя подаде декл.1...та дали всички са ги подавали в първите дни на месеца, едва ли...

Това бързо се забрави,да.Майките стояха с месеци без пари и нищо не можеше да се направи.Сега ще има редовно преводи,всеки месец,което преди беше лукс и пак няма доволство

Момичета,легитимирайте се,че сте от форума.С Ала-Бала ще бъдем по-любезни  Laughing

Винаги съм ви била благодарна за информацията и помощта за въпросите, които съм задавал, предполагам много от майките тук също, но с това изказване направо....

Какво значи "бързо се забрави" - не е било правилно, направено е подобрение, това не значи, че трябва да се примирявам с всички останали нередности нали? И не смятам изплащането на майчинските за "лукс" - това са пари платени от осигуровките ми от мен, от семейството ми и т.н., не е нещо което ми се подарява даром. И няма как да има доволство, когато простичко можеше да се пусне едно съобщение на сайта на НОИ - така и така еди какво си, или ако простичко служителите отговарящи на телефоните бяха информирани и отговаряха адекватно /защото аз прочетох 3-4 различни отговора, които са получени/.

k a t r i n  Peace Абсолютно вярно. Всичко можеше да е съвсем просто, ако имаше информация.

Общи условия

Активация на акаунт