На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 706
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Eлфи, мерси, мерси, аз като съм разбрала-недоразбрала като нищо щях да дам в полза на милата ми държава полагащите ми се пари  #Cussing out
 Hug

# 76
Elfita благодаря за бързият отговор.   bouquet Извинявам се за можеби тъпия въпрос,но не съм на ясно.За да им пиша на мейла трябва да намеря примерно писмо или какво по-точно да им пиша?  Blush

# 77
  • Пловдив
Elfita благодаря за бързият отговор.   bouquet Извинявам се за можеби тъпия въпрос,но не съм на ясно.За да им пиша на мейла трябва да намеря примерно писмо или какво по-точно да им пиша?  Blush

пишеш на мейла за твоя град /ако фирмата е регистрирана в друг град,пишеш на града,в който е регистрирана/,който е посочен на сайта им в отдел контакти www.nssi.bg

пишеш трите си имена,егн и че от 19 май си в отпуск за отглеждане на дете до 2 г,но не си получила нищо до момента

# 78
Elfita благодаря  Hug страхотна си   bouquet

# 79
  • София
Аз пак с едн тъп въпрос. Ако фирмата не си плаща осигорвите могат ли заради това да нямам преводи. (последния е от средата на април)

# 80
  • Пловдив
Аз пак с едн тъп въпрос. Ако фирмата не си плаща осигорвите могат ли заради това да нямам преводи. (последния е от средата на април)

може да не ги плащат,не е проблем
важното е да ги заявяват с образец 1

с пик код провери на социално осигуряване,ако ти излизат данни досега всичко е наред

за преводите-пиши мейл на НОИ
другото е-кога ти изтича болничния от педиатър-да не би да не си подала декларациянта

# 81
zdr Elfita semeinite mi gi prevedaha 4ak na 12 toq mesec i ne sa mi kato predi 270lv,a 240lvblagodarq ti vse pak za inf.

# 82
Здравей Elfita!Надявам се да можеш и мен да ориентираш в следната ситуация:Моите 410 дни изтекоха на 12.05.10 и от този ден аз започнах работа,като работодателя ми предостави пълен комплект документи  които да попълня и той да подаде в НОИ-седалището на фирмата е в друг град.На 08.06.10 получих превод само от 40 лв. Rolling Eyes.Това за кой период може да е,нали след навършване на 1год. при положение ,че съм започнала работа имам право да получавам 120лв newsm78.Работното ми време не позволява да си извадя ПИК от НОИ Cry

# 83
  • Пловдив
mamadesita ,тези 40 лв са ти за май месец от 13 до  31 май.Да,имаш право на 120 лв месечно,което се пада 6 лв на работен ден

# 84
Elfita,от НОИ ми казаха,че тези 40 лв са за периода 01.05.-09.05.10.Оказа се ,че работодателя не е подал документите/които са попълнени и стоят при него от 01.05/ чак на 17.06,което е закъснение повече от месец Shocked.Зная,че законовия срок е 3 работни дни в противен случай има глоба.В случая кой ще я "отнесе"-аз или работодателя?

# 85
  • Пловдив
mamadesita ,срока е 3 дни само за прил 12,което ти не си подавала.Документите ти за отпуска за гледане на дете е трябвало да се подадат най-късно на 12 юни.Глоба няма да има за никой.Ако слагат глоба-разбира се,че на работодателят.Ти нямаш вина

# 86
Elfita много ти благодаря за информацията!  bouquet

# 87
От 19 април 2010 дъщеря ми направи 1 годинка.В началото на мй месец получих обезщетението за датите 1-19 април.От тогава нищо не съм получавала.Днес са ми превели 240 лв,което според мен е обезщетението за месец май.За периода 19-30 април нищо ли няма да получа?Очаквах обезщетението за този период да е включено към това за месец май,но явно не е.Колко лева горе-долу трябва да получа за тези 10 дни и изобщо трябва ли да получа нещо за тези дни?

# 88
  • Пловдив
от 20 до 30 април трябва да получиш 108 лв и трябвало да ги получиш края на май
обади се /пиши на НОИ
ако имаш ПИК,разгледай преводите от НОИ-ако нямаш си извади ПИК-става за пет минути в НОИ отиваш

# 89
Благодаря за отговора.Още утре ще  отида до НОИ за да разбера какво става и да си извадя ПИК.Лека вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт