На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 840
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
тогава са изтичат днес

пиши и питай защо нямаш превод още

# 346
  • на Земята
Редактирам се-сега са ми изпратили отговор:

В РУСО-Варна е представено на 22.12.2011 год. Заявление-декларация по чл.53 от КСО  за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на дете до 2 год. с дата на отпускане 17.11.2011 год. В Регистъра на осигурените лица е подадена некоректна информация за м.ноември от Вашия осигурител  с дни във временна неработоспособност, вместо с дни в отглеждане на дете. Изпратили сме задължителни предписания на 06.01.2012 год. с подробни указания за  коригиране на информацията.

Значи грешката е при работодателя Tired
Сега кога ще ми преведат ,не се знае.

# 347
  • на Земята
Има ли срок ,в който работодателя трябва да коригира информацията по декларацията,или при следващото внасяне на осигуровките става това? И ако има,кога след това изплащат обезщетението?

# 348
  • на Земята
Пак да попитам Embarassed
Сега влязох в представени документи и ми излиза статус -по случая са започнали плащания,а нямам ведомост за днес.Значи ли ,че ако не днес,то във вторник да очаквам превод?
Извинявайте ,че ви занимавам постоянно,но наистина не ми е ясно.

# 349
Здравейте!Как изплаща майчинството след изтичане на третия болничен, от 1 до 5 число да текущия месец или за предходния. От декември месец ми е третия болничен, който все още не представен в НОИ. Заплатите ги плащат до 10 число на следващия месец за предходния. Ако ми го занесе тези дни заедно с декларацията от 135 до 410 ден , това означава ли че към средата на февруари получа три майчинства накуп - за декември, януари и февруари? Thinking

# 350
  • Пловдив
това означава ли че към средата на февруари получа три майчинства накуп - за декември, януари и февруари? Thinking

както се казва Хапсурд  Joy

никой не изплаща пари предварително,нали така?обезщетението се получава месец за месец.като това за периода 135-410 дни до 5 то число на месеца.като само първия месец ще имаш забавяне докато ти представят декларацията
ако тези дни представи болничния за декември,пари за него ще имаш февруари.законовият срок е до 15 работни дни от представянето на документите.ако декларацията 135 дни ти започав януари,ще я представят през март.

ТеоDora,какво стана?щом пише,че са започнали плащания трябва да си включена във ведомостта

# 351
  • на Земята
Нямам ведомост Rolling Eyes

# 352
  • София-Младост
Има ли срок ,в който работодателя трябва да коригира информацията по декларацията,или при следващото внасяне на осигуровките става това? И ако има,кога след това изплащат обезщетението?
Ако нещо е върнато от НОИ за корекция, тя трябва да се извърши в 7 дневен срок. След това отново 15 работни дни предполагам и изплащат.
Следи си информацията, плащат обикновенно вторник и четвъртък.

# 353
  • Mostly in my mind
на 9-ти февруари ми изтича 410 обезщетение за бременност и майчинство. предполагам в началото на март ще получа парите до 9-ти февруари, а остатъка от месеца кога да го чакам ?  newsm78

# 354
  • София-Младост
на 9-ти февруари ми изтича 410 обезщетение за бременност и майчинство. предполагам в началото на март ще получа парите до 9-ти февруари, а остатъка от месеца кога да го чакам ?  newsm78
Пак през март, но след като се подадат декларациите за м.02 и твоите документи за втората година...15 работни дни е срокът за плащане.

# 355
Здравейте,искам да ви попитам някой знае ли кога се плащат осигуровките за м.декември2011г.,защото още нямам май4инство за декември,а от НОИ ми казаха,4е като се платят,става въпрос за втората година май4инство?

# 356
  • София-Младост
Здравейте,искам да ви попитам някой знае ли кога се плащат осигуровките за м.декември2011г.,защото още нямам май4инство за декември,а от НОИ ми казаха,4е като се платят,става въпрос за втората година май4инство?
Принципно през януари, когато се изплатят заплатите.

# 357
И моето майчинство още го няма. Изплащаха ми го горе-долу към 20-22-ро число, в зависимост вторник или четвъртък се пада. А вече сме 30-ти !!!
Проблемът ми е , че не мога да проверя нищо в сайта на НОИ (имам си ПИК) защото няма добавена година 2012-та в колонката, там където трябва да се избере годината. ??? Аз ли греша някъде?

# 358
  • Пловдив
И моето майчинство още го няма. Изплащаха ми го горе-долу към 20-22-ро число, в зависимост вторник или четвъртък се пада. А вече сме 30-ти !!!
Проблемът ми е , че не мога да проверя нищо в сайта на НОИ (имам си ПИК) защото няма добавена година 2012-та в колонката, там където трябва да се избере годината. ??? Аз ли греша някъде?

Защо ти е колона 2012 г?
Ти чакаш превод за декември 2011
Явно вашите закъсняват с осигуровките този месец в сравнение с предходните
Чакаш

# 359
Защо ти е колона 2012 г?
Ти чакаш превод за декември 2011
Ами не е така!
Последният ми превод е от дата 22.12.2011г. А преведените пари са за 11-ти месец .
Значи декемврийските ми пари трябваше да ги преведат към 22.01.2012 (а вече сме 30-ти!)
Значи колоната 2012 ми е нужна,нали?

Общи условия

Активация на акаунт