На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 799
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
По-скоро я е подала на 30 ти април и ще има да почакаш още
15 работни дни имат НОИ време да реагират от датата на подаване

# 406
Ако е подадена в края на март до сега трябваше да е платена поне частта за март. Да не би по-късно или още да не е представена в НОИ?

Така ми каза счетоводителката. Беше голям зор да отида преди края на март, защото тя ходи до НОИ веднъж месечно, към 30-ти.
Другият варянт е да я е занесла края на април, но няма начин, да не е подадена още  Thinking
[/quote]
Като се има предвид, че 30 април бе почивен ден може и още да не е занесена. Пиши на noi@nssi.bg

# 407
Благодаря ви за отговорите, момичета   bouquet
Пратих e-mail до НОИ, дано ми отговорят Simple Smile

# 408
От НОИ най-вероятно няма да ми отговорят на e-mail. На телефоните, които са дадени в сайта (за справки за обезщетения) никой не отговаря... Пари няма. Някой може ли да ми каже, дали има някаква определена дата за превод за тези пари? И ако мине тази дата, това означава ли,че ще чакам до юни за превод?
Извинявам се за досадните въпроси, но наистина нищо не ми е ясно, а съм доста притесена. Благодаря

# 409
  • София-Младост
От НОИ най-вероятно няма да ми отговорят на e-mail. На телефоните, които са дадени в сайта (за справки за обезщетения) никой не отговаря... Пари няма. Някой може ли да ми каже, дали има някаква определена дата за превод за тези пари? И ако мине тази дата, това означава ли,че ще чакам до юни за превод?
Извинявам се за досадните въпроси, но наистина нищо не ми е ясно, а съм доста притесена. Благодаря
15 работни дни от подаване на болничният, ако всичко по него е без забележки. Ако имаш персонален код следи си там датите. Преводите са вторник и четвъртък, а не веднъж месечно. Когато го обратотят го плащат.

# 410
Благодаря, но аз питах за обезщетението за 410-те дни. Понеже имам някакъв спомен, с първото, че ги превеждаха към 1-2ри някъде. За това попитах. Мерси все пак   bouquet

# 411
  • София-Младост
Благодаря, но аз питах за обезщетението за 410-те дни. Понеже имам някакъв спомен, с първото, че ги превеждаха към 1-2ри някъде. За това попитах. Мерси все пак   bouquet
Така е, но тъй като в началото има три болнични, не ги изплашат преди декл.1 да е подадаена и самите болнични разбира се. След това вече всеки месец в началото.

# 412
Здравейте, понеже и аз не съм наясно с цялата тази работа да попитам, та последния ми болничен от педиатъра е за периода от 09.03 до 22.04.2012г. , но имало проблем с него понеже женицата не си написала УИН-а и го върнали. Счетоводителката каза че тези дни ще го занесе. А въпроса ми е от него зависи ли кога ще почнат да ми изплащат до 410 дни? Или първо ще ми изплатят него и след това ще започне изплащането на останалите?Благодаря предваритело:)

# 413
Здравейте, понеже и аз не съм наясно с цялата тази работа да попитам, та последния ми болничен от педиатъра е за периода от 09.03 до 22.04.2012г. , но имало проблем с него понеже женицата не си написала УИН-а и го върнали. Счетоводителката каза че тези дни ще го занесе. А въпроса ми е от него зависи ли кога ще почнат да ми изплащат до 410 дни? Или първо ще ми изплатят него и след това ще започне изплащането на останалите?Благодаря предваритело:)
Първо ще изплатят болничния и след това по декларация по чл. 50,51 от КСО.

# 414
Здравейте.Не знам дали тук трябва да пиша,но ще попитам вас Simple Smile Дъщеря ми е приета на ясла от септември месец,но записванията са сега до 18 май.Та въпроса ми е на мен сега ли ще ми спрат майчинството или на есен ? Благодаря

# 415
  • Пловдив
Здравейте.Не знам дали тук трябва да пиша,но ще попитам вас Simple Smile Дъщеря ми е приета на ясла от септември месец,но записванията са сега до 18 май.Та въпроса ми е на мен сега ли ще ми спрат майчинството или на есен ? Благодаря

като тръгне на ясла на есен ще се върнеш на работа и ще подадеш декларация за промяна на обстоятелствата и за 120 те лв в работата
автоматично никой няма да ти го спре

# 416
  • София близо до Витоша
Да трябва да подадеш инфо, че е вече на детска ясла, но това чак септември.

# 417
Искам да попитам как ви превеждат майчинството за втората година-месец за месец или за предходния месец.Счетоводителката не ми беше подала на време декларацията за втората година(трябваше след 5 март,а се оказа ,че ми е подала на10 май,естествено като и вдигнахме скандал) и сега ми преведоха за март и април.Интересуваме за май кога трябва да ги получа,защото много се обърках от всички тези бъркотии.Моя приятелка каза ,че месец за месец се изплащат,но искам да попитам дали наистина така се изплащат.

# 418
  • Пловдив
Искам да попитам как ви превеждат майчинството за втората година-месец за месец или за предходния месец.Счетоводителката не ми беше подала на време декларацията за втората година(трябваше след 5 март,а се оказа ,че ми е подала на10 май,естествено като и вдигнахме скандал) и сега ми преведоха за март и април.Интересуваме за май кога трябва да ги получа,защото много се обърках от всички тези бъркотии.Моя приятелка каза ,че месец за месец се изплащат,но искам да попитам дали наистина така се изплащат.

месец за месец,да
свършва май,подават необходимите данни в НОИ за май,което става през юни и тогава НОИ превеждат 240 те лв
ако спазват сроковете от работата ти,около 20 то число трябва да имаш парите.т.е за май около 20 ти юни

# 419
Благодаря за бързия отговор,значи сега няма да взема парички

Общи условия

Активация на акаунт