На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 797
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
  • varna
Здравейте! Искам да попитам някой знае ли кога ще започне изплащането на майчинските за м. май.Питам защото на 23.05 имах в сайта на НОИ дат за плащане-5.06 но от 2 дена тази информация е изтрита и няма дата да плащане през юни месец.Аз съм в майчинство  от 135 до 410дни.Ако до 4.06 няма дата даходя ли до НОИ да питам за забавянето?

# 421
  • Пловдив
Здравейте! Искам да попитам някой знае ли кога ще започне изплащането на майчинските за м. май.Питам защото на 23.05 имах в сайта на НОИ дат за плащане-5.06 но от 2 дена тази информация е изтрита и няма дата да плащане през юни месец.Аз съм в майчинство  от 135 до 410дни.Ако до 4.06 няма дата даходя ли до НОИ да питам за забавянето?

ще ти ги преведат както е било изписано
сега пак виж сайта,трябва отново да фигурира датата

# 422
  • София
Аз да питам и тук Simple Smile
1. Втората година майчинство започва да тече от 9ти май. Но сега /м.юни/ не получавам за май, защото счетоводителя каза, че ще ги подаде на 30то число. Следователно 15 дни след 30ти ли трябва да очаквам паричките за май или както досега около първо число на месеца, т.е. началото на юли?
2. Ако не започна работа и детето ми посещава частна детска ясла, това означава, че ще си взимам пълния размер майчинство, нали?

# 423
  • Пловдив
Аз да питам и тук Simple Smile
1. Втората година майчинство започва да тече от 9ти май. Но сега /м.юни/ не получавам за май, защото счетоводителя каза, че ще ги подаде на 30то число. Следователно 15 дни след 30ти ли трябва да очаквам паричките за май или както досега около първо число на месеца, т.е. началото на юли?
2. Ако не започна работа и детето ми посещава частна детска ясла, това означава, че ще си взимам пълния размер майчинство, нали?

пари за май очакваш до 15 работни дни от 30 ти юни като броиш.обикновено по-рано.няма как да е около първо число.парите ти вече зависят от това кога работодателя ти подава информация
за да взимаш 240 лв,трябва яслата да не подава ипфо в НОИ за децата.иначе подлежиш на глоба

# 424
  • София
Благодаря отново, Елфита. Доколкото разбрах само яслите без лиценз не подават инфо към НОИ Sad Както и да е. Благодаря още веднъж.

# 425
Здравейте,
дали има някаква нова информация за датата на превода този месец? Търсих из сайта на НОИ, но нещо не можах да се ориентирам.. Sad

# 426
  • София
На мен ми пише 05.06, но все още не съм проверявала в картата. Имам 29 лв от май... чудя се изобщо дали да ги тегля Simple Smile

# 427
  • София-Младост
На мен ми пише 05.06, но все още не съм проверявала в картата. Имам 29 лв от май... чудя се изобщо дали да ги тегля Simple Smile
И да провериш няма да ги има все още:)

# 428
  • София
Аааа, там бяха Simple Smile Изтеглих ги в 12ч във вторник 05,06

# 429
  • София
Ох, какво става този месец със скапаните 240?
Още ги няма!
Измъчиха ни! Cry

# 430
  • София-Младост
Още ги няма!
Измъчиха ни! Cry
Работодателя не е подал явно още декл.1...или просто я е подал, но все още я обработват

# 431
  • София
Още ги няма!
Измъчиха ни! Cry
Работодателя не е подал явно още декл.1...или просто я е подал, но все още я обработват

Не, питах и други майки, и те не са получавали.

Всеки месец ли трябва да се подава тази декларация?
За втората година не се подават веднъж документите и оттам нататък НОИ изплащат обезщетението?

# 432
  • София-Младост
Още ги няма!
Измъчиха ни! Cry

Не, питах и други майки, и те не са получавали.

Всеки месец ли трябва да се подава тази декларация?
За втората година не се подават веднъж документите и оттам нататък НОИ изплащат обезщетението?
Значи и при другите майки може това да е "проблем".
Втората година обезщетението се изплаща в рамките на 15 работни дни след подаване на въпросната декл.1, и така всеки месец до края. Не както е било до сега през 410-те в началото на месеца, до 5-то число.

# 433
  • София
Ясно. Мерси.

# 434
  • София
Здравейте, направих си труда да прочета последните няколко дена относно майчинството след третия болничен, но не ми се изясни напълно кога горе-долу трябва да го получа, затова ще ви питам.
Последния ми болничен е до 05.06. , на 28.06. е подадена и декларацията ми по чл.50 и 51, както и декларация 1 за м. юни, при нас заплатите си се изплащат за същия месец, а не за предходния, работя в общинска  ЦДГ. На Сайта в НОИ, вече има информация, кога ще ми бъде изплатен остатъка от третия болничен за юни, но няма информация за деклрацията по чл 50. А тя със сигурност е подадена, означава ли това че има проблем с нея щом не я виждам или кога няй-рано да я очаквам ако няма проблем?
Благодаря предварително за отговора?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт