На коя дата ви превеждат майчинството?

• 159 792
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте, направих си труда да прочета последните няколко дена относно майчинството след третия болничен, но не ми се изясни напълно кога горе-долу трябва да го получа, затова ще ви питам.
Последния ми болничен е до 05.06. , на 28.06. е подадена и декларацията ми по чл.50 и 51, както и декларация 1 за м. юни, при нас заплатите си се изплащат за същия месец, а не за предходния, работя в общинска  ЦДГ. На Сайта в НОИ, вече има информация, кога ще ми бъде изплатен остатъка от третия болничен за юни, но няма информация за деклрацията по чл 50. А тя със сигурност е подадена, означава ли това че има проблем с нея щом не я виждам или кога няй-рано да я очаквам ако няма проблем?
Благодаря предварително за отговора?   bouquet

от подаването на всички документи за дните за юни от втората година НОИ имат 15 работни дни,за да ти преведат майчинството.обикновено по-рано
около 10 юли се ослушвай  Grinning

# 436
аз нещо не получих цялата сума  Thinking не стига,че вече е 240 ами и на порции ще я получавам  #Cussing out преведоха ми само 80 и няколко лева  #2gunfire

# 437
  • София-Младост
аз нещо не получих цялата сума  Thinking не стига,че вече е 240 ами и на порции ще я получавам  #Cussing out преведоха ми само 80 и няколко лева  #2gunfire
Явно втората година не ти започва от началото на някой месец, т.е. остатъка ще си го получиш в следващия...

# 438
ами на 08.06.2012 станахме на годинка Simple Smile

# 439
  • София-Младост
ами на 08.06.2012 станахме на годинка Simple Smile
Значение има кога свършват 410-те дни. А тези 80лв. най-вероятно са ти последните за тези 410дни. Сега ще, или вече  е поддадена декларацията за втората година и парите ще ги получавмаш в рамките на 15 работни дни  подаване на декл. 1 от работодателя.

# 440
здравейте
 дъщеря ми навърши 1 год. на 16.06.искам да питам за втората година от майчинството,кога да си очаквам паричките?днес 02.08 работодателят ми е внесъл осигуровките.

# 441
здравейте
 дъщеря ми навърши 1 год. на 16.06.искам да питам за втората година от майчинството,кога да си очаквам паричките?днес 02.08 работодателят ми е внесъл осигуровките.
До 15 раб. дни след подаване на приложение 3 в НОИ. Това първия месец. Следващите месеци - до 15 раб. днислед подаване на декларация обр. 1.

# 442
Здравейте, последния ми болничен от педиатърката беше до 1,07,2012 и с него подадох и една бала с документи които ми пратиха от счетоводството декларации 2-3 неща бяха.Не разбрах това ли е всичко работя в една банка и там си водят стриктно всичко предполагам че щяха да ми се обадят ако има нещо.Кога според вас да очаквам превод имат да ми превеждат дефакто за целия юли а вече сме 8 ми август един месец назад ли плащат ?Четох за някакви 15 дни това след изтичането на месеца за които се дават паричките ли е ?

# 443
  • София
Декларация образец 1 не съм попълвала сега погледнах бланка в нета, но ми изглежда така сякаш от счетоводството си я попълват и подават.Значи правилно ли съм разбрала те оформят заплатите на 30/31 число и тогава подават и декларацията ми и от тази дата 15 работни дни максимален срок така ли ?

# 444
  • София-Младост
Здравейте, последния ми болничен от педиатърката беше до 1,07,2012 и с него подадох и една бала с документи които ми пратиха от счетоводството декларации 2-3 неща бяха.Не разбрах това ли е всичко работя в една банка и там си водят стриктно всичко предполагам че щяха да ми се обадят ако има нещо.Кога според вас да очаквам превод имат да ми превеждат дефакто за целия юли а вече сме 8 ми август един месец назад ли плащат ?Четох за някакви 15 дни това след изтичането на месеца за които се дават паричките ли е ?
15 работни дни след като от счетоводството предадад болничният в НОИ. Срока е максимален, ако всички документи са изрядни.

# 445
Здравейте , на 18.07. ми изтече последния болничен , на 10.08. са ми подадени документите в НОИ за остатъка до 410 ден , та въпроса ми е кога да очаквам превод на парички и също къде да си проверя в страницата на НОИ кога са подадени тези документи ?

# 446
  • Пловдив
Здравейте , на 18.07. ми изтече последния болничен , на 10.08. са ми подадени документите в НОИ за остатъка до 410 ден , та въпроса ми е кога да очаквам превод на парички и също къде да си проверя в страницата на НОИ кога са подадени тези документи ?

до 15 работни дни от 10 ти август
проверяваш в СПРАВКИ -по ЕГН и после ПРЕДСТАВЕНИ документи

# 447
# 448
  • София

Да, но там излизат само първата представена декларация след първата годинка на детето. След това не излизат Sad

# 449

Да, но там излизат само първата представена декларация след първата годинка на детето. След това не излизат Sad

а преди това излизат ли , защото проверявам , но нищо ново не излиза освен инфо за последния болничен

Общи условия

Активация на акаунт