Кюретаж и забременяване след това - 8

• 28 394
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
нюклиър, брат ми вече е по-добре, въпреки че имаха даже съмнения за инсулт, той е доста едър мъж и доста носи на пиене и ядене, ама сега сме се разбрали, че ще сменя начина на живот. в крайна сметка все пак след всички видове изследвания се оказа, че си е менингит. ама се бяхме изплашили всички много . мъжа ми пък цяла седмица беше с температура........ абе ужасно започна тази година.
аз в понеделник ще ходя да си насрочвам дата за операция и вече ми тракат зъбките от страх

добре де кой е нормалния генотип при тромбофилия- 4G/4G, 4G/5G, 5G/5G??

# 616
Добро утро, мацки!
Аз като гледам, това което шушката е публикувала, а също и magnet for happiness , оставам с впечатление, че има още какво да направя по генетичните изследвания  Sad.
На моето листче пише само :

Фактор V Laiden - R506Q                                                            Нормален генотип
  Протромбин - G/A 20210                                                             Нормален генотип
  Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5               Хомозиготен носител 4G/4G                 

1) Не се отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследваният показател.
2) Хомозиготно носителство 4G/4G алел в PAI се среща с висока честота (32 %) при пациентки с обременена акушерска анамнеза.
3) Следва да се прецени проследяването на бременността и медикаментозната терапия, поради повишен риск от тромбофилия.

Относни фолиевата киселина, нищо не ми казаха, а като гледам явно си е сериозен проблем.
За другата седмица съм си набелязала сряда , да отида до проф. Кременски, да видим той какво ще ми каже.
  Вчера пък съвсем се обърках. мари руж ме посъветва да пиша на д-р Яков , той почти веднага ми отговори, като той не бил убеден ,че причината за 2-те кухи яйца е тромбофилията  Shocked, при което аз тотално се шашнах.
  Цяла нощ сънувах, че съм бременна и ту имаше ембрион, ту нямаше, изтормозих се. Толкова изморена не съм се будила  Sad
Мисля, че трябва да огранича престоя си във форума, че съм обсебена и чувствам как в главата ми е каша.
Споделих с вас, извинявам се за дъългия пост  Embarassed
mmmStelxen_m, и аз гласувах !  Peace

# 617
  • Варна
Привет момичета!

Една от нас, честита ти рожбичка! Да расте здраво, щастливо и палаво детенце!   bouquet

Бобинка, честито миличка! Лека и безпроблемна бременност!   bouquet  Hug

Стелка, гласувах.  Hug

Нуклиърче, радвам се, че резултатите са добри.  Hug Много ми хареса ника ти, дано да ти донесе тъй  мечтаното и дългоочаквано щастие.  Hug

А за накрая да ви споделя болката си от вчерашния преглед. Оказа се, че ефекта от двете инжекции лукрин е нищожен  Cry и в понеделник ще слагам 3-та инжекция. След това доки каза, че като се върне цикъла ще преминем на естествена стимулация и много се надявам да успеем. Не това исках да чуя, но такъв е живота, за едни майка, за други - мащеха. Вчера цял ден се опитвах да се разплача и сълзите да отмият болката от душата ми, но вече сълзи не ми останаха, очите ми пресъхнаха. Спирам до тук, че ще разваля хубавото настроение, което се носи от темичката.

# 618
 Hug Hug Hug toni_St toni_St кураж,всичко ще си дойде на мястото!

# 619
Аз пак да попитам, разбрала -  недоразбрала
Хомозиготен носител 4G/4G  - това ли е показателят за неусвояването на фолиевата?
Заради този носител изсписват аспирин протект и фракси ли?А аз си мислех, че само увеличен прием на фолиева ще оправи нещата.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 13:31 от mari_rouge

# 620
  • София
Аз пак да попитам, разбрала -  недоразбрала
Хомозиготен носител 4G/4G  - това ли е показателят за неусвояването на фолиевата?
Заради този носител изсписват аспирин протект и фракси ли?А аз си мислех, че само увеличен прием на фолиева ще оправи нещата.

Не 4G/4G
а:генотип с/т за с677т -или МЕТИЛЕНТЕТРАХИДРОФОЛАТРЕДУКТАЗЕН ДЕФИЦИТ (MTHFR)

# 621
  • София
попаднах на сбито инфо:Какво да напрвим при:
При 2 и повече последователни спонтанни аборти или аборт и мъртвораждане се препоръчва консултация със специалист по репродуктивна медицина и медико-генетичен консултант. Обсъждат се изследвания:

 Хромозомни изследвания (цитогенетика). Цитогенетично изследване на двамата родители (кариотипиране), В понеделник, вторник  или петък в генетичните лаборатории на: Катедра по медицинска генетика (6-ти етаж „Майчин дом”), педиатрия (СБАЛДБ - София), Варна, Пловдив, Плевен и Ст.Загора.
  MTHFR. (метилентетрахидрофолатредуктазата) Внимание: Вариантът в ДНК има клинична стойност само, ако води до повишен хомоцистеин. Честотата на варианта сред общата популация е от 15 до 20%.
  Антифосфолипидни антитела Нарушават кръвосъсирването в плацентата. Смята се, че са най-честата причина за предизвикване на спонтанни аборти.
  FV Leiden, PAI, портромбинов ген  при наличие на дефект се наблюдава 2,5 по-висока честота на абортите;
  Luppus антикоагулантни антитела (към групата на APA);
  Активирано парциално тромбопластиново време и парциално тромбопластиново време;
  Антитромбин ІІІ;    Хомоцистеин;    протеин С;    протеин S;    активиран протеин С.
  Антиядрени антитела.
  Антиспермални антитела – много ранни аборти.
  Rh антитела, ако бременната е с кръвна група Rh (–) отрицателна, а съпругът Rh ( +).
  При дефекти на лутеалната фаза. Измерване на прогестерона 7 дни след овулацията (19-23 ден).
  Нарушена тиреоидна функция Хормони TSH, T4. Антитироидни антитела.
  Поликистоза на яйчниците синдром. Ултразвук, LH/FSH > 1
  Други важни изследвания. Micoplaspa, Chlamydia, Gonorrhea, Кръвна глюкоза.
Съществена част от изследванията заема специализираният акушерски преглед, инструментални изследвания (ултразвукови и инвазивни изследвания) и консултация за отхвърляне / потвърждаване на аномалии на матката, маточната шийка, яйчниците и нарушения в яйчниковата функция.

както и че причина за спонтанен аборт може да е:
•   Мутации в метилентетрахидрофолатредуктазата (MTHFR) води до намaляване на активираната фолиева киселина и повишаване на нивата на токсичния хомоцистеин. Същият механизъм има отношение към дефектите на невралната тръба (спина бифида и аненцефалия).

..както и Шуши каза.

освен че води до аборт понякога , тази мутация води и до ....страшни неща,всъщност не било толкова безобидно..

П.С аз си назначих 2*1 неофолик преди срещата с лекаря..

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 14:47 от magnet_for_happiness

# 622
  • Близо до морето :)))
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел

Интерпретация на резултата:
Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Това са моите резултати, не мога да разбера, значи ли че има някакъв проблем? Извинявам се за въпроса но.......ще се радвам ако ми отговорите

# 623
  Нуклиарче , вземи си и Антиоксидант на Ваумарк  , той спомага Неофилик Мета да се усвои нормално както и витамин Б комплекс ! Всичко това са витамини така че няма проблем с тях !  Hug Благодаря за инфото много ми помогна  Hug

_bebka_ , голяма прегръдка от мен и стига си мислила черни неща , позитивното мислене е МНОГО важно !  Hug

И за наше успокоение да кажа :  когато разбрах диагнозата попитах моята доки има ли до сега пациентки с моя проблем с нормални бременности и дечица , отговора беше да имам вече 3 такива момичета в момента чакам за раждане едната и при тях всичко е наред , след като стриктно си правят терапиите ! Имам и много други с аборти , но те още на са си правили тези изследвания и незнаем причините , но от 6 месеца насам веднага след първия аборт ги пращам на изследвания , няма нужда психически да се увриждаме!
 Така , че момичета направете всичко преди новите опити , не допускайте да нямате представа каква е причината , ако я има и я откриете ще си спестите много сълзи тъга и ще сте много по спокойни да правите опити !

Гушки за всички и дано скоро ни пораснат коремките  Hug Heart Eyes

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 15:15 от mmmshushy80

# 624
  • София
 [ Така , че момичета направете всичко преди новите опити , не допускайте да нямате представа каква е причината , ако я има и я откриете ще си спестите много сълзи тъга и ще сте много по спокойни да правите опити !

Гушки за всички и дано скоро ни пораснат коремките  Hug Heart Eyes
Peace Peace с две ръце,аз не послушах и си патих три пъти!

# 625
  • в сърцето на моето Слънце
Ех, момичета, много ви благодаря!
Златни сте ми!  Hug Hug Hug Аз след няколко дни пак ще ви пусна линка! Борбата е да се задържим в първите 10 - те печелят! Много искам да изненадам съпруга ми с това послание! Поне това мога да направя за сега!
toni_St, кураж миличка и не се отчайвай! И аз съм на стимулации от този месец. Да видим какво ще стане! Нервите ми играят шегички, а това не е добре! Сънувам и аз постоянно бебета и ембриони, бременности и кървене и ей такива неща. Поне се записахме на народни танци с моя мъж, че да си разтурвам главата малко. Супер разсейващо ми действа. Аз съм съвсем начинаеща, той е танцьор ветеран - 16 години е подскачал. Голяма сме картинка.  Joy
Аз желание да се науча имам по-голямо от колкото възможности, ама нищо, важното е да се разсейвам!

# 626
mmmStelxen_m, много добре е това с танците. аз започнах вкъщи с йога, като се поразчупя малко и запролетее ще тръгна и на плуване.
момичета аз ще ви напусна за известно време. при мене не се очертава скоро да имам картбланш за бебеправене и ако остана тука мисля, че ще бъда като един паметник на стерилитета. Усещам как почвам много да си напрягам психиката на тема бебе, а знам, че в един момент това ще ми изиграе лоша шега. 
на всички бременни пожелавам лека бременност, на всички останали скоро да видят 2 чертички  и дано да няма нови попълнения в темата   bouquet Hug ще ви хлърлям по едно око и има тука няколко дето ако не се омели до 2 месеца лично ще ви дърпам ушите  Heart Eyes

# 627
  • Bulgaria
botzy  Hug  Heart Eyes Ще стискам палци нещата да започнат да се оправят скоро при теб и близките ти, мила, не се предавай на лошите мисли  Hug Ние сме с теб, не го забравяй  Hug  Hug  Hug

# 628
 botzy, ще видиш след операцията как ще се подредят нещата и бебока ще дойде и изобщо всичко ще се подреди.Хубавите неща стават когато най-малко ги очакваш HugДа напишеш кога е датата , да ти стискаме силно палчета!

# 629
  • в сърцето на моето Слънце
botzy, успех миличка! Стискам ти палци всичко да мине благополучно и да не забравиш да се похвалиш като стане бебчето!  Hug Hug Hug
Момичета водя в калсирането за изненадата! Благодаря ви още веднъж, че гласувахте за мен! Тези дни пак ще ви помоля, че се гласува чак до 10.02. Ако започна да изоставам нали пак ще помагате!
Другата новина, току що се прибрахме от доктор. Фоликула е 23/21мм, лигавицата 14мм. Дръжте се, че тази вечер може да стане земетресение!  Blush Лекарката каза, че всеки момент ще се спука и да работим здраво по въпроса. Дръжте се и стискайте палци!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт