Наука ли е астрологията?

• 20 452
  • 503
  •   1
Отговори
# 150
  Явно от астролозите се очаква да работят без пари.

# 151

Не, очаква се да се поскрият някъде и да не ни се натрапват непрекъснато и навсякъде! На мен и без пари не са ми нужни!
И за други неща казвам същото-че дори и без пари да са, пак не ми трябват!

# 152

Не, очаква се да се поскрият някъде и да не ни се натрапват непрекъснато и навсякъде! На мен и без пари не са ми нужни!
Може би и те мисионерстват като теб.  Grinning  И ти си навсякъде в опитите си да ни избавиш от заблудите и да ни насочиш в правия път!  Naughty

# 153
  Е, да, ама никой не е длъжен да се съобразява с твоите очаквания.

# 154

Може би и те мисионерстват като теб.  Grinning  И ти си навсякъде в опитите си да ни избавиш от заблудите и да ни насочиш в правия път!  Naughty
Е не съм навсякъде, а само там, където мога и зная нещо! Не се правя, че зная всичко!

# 155
 Е, да, ама никой не е длъжен да се съобразява с твоите очаквания.
Не са ли и други на моето мнение? Малко ли такива се включиха тук?

# 156
беше обяснено за съзвездията и зодиакалните ОБЛАСТИ, ПРОЕКЦИЯТА В ПЛОСКОСТ И ДР.

Каква проекция в плоскост??? Може ли да се излагаш така?

хич не се излагам.
хороскопа се чертае на ДВУМЕРЕН лист хартия - зодиакален кръг, в който планетите се проектират(от 3D->2D)  -има формули за това, изследва какви ъглови разтояния включват и др.
Интересно ми е какви са мотивите ви да реагирате така срещу астрологията, хляба ли ви вземат, подигравка с годините, които сте учили физика ли си правят? Какъв е проблема? (не всички са шарлатани движени единствено и само от материални интереси)
Ако целта е шарлатания и мошенничество, има по лесни начини за това. Моята цел не е такава. (легнал съм си след 4:30 тази сутрин, не исках тези, които са ми гласували доверие, да чакат дълго! ) Направата на сериозен хороскоп изисква време.
По-добре да запазим спокойствие и добрия тон  bowuu     bouquet

# 157
беше обяснено за съзвездията и зодиакалните ОБЛАСТИ, ПРОЕКЦИЯТА В ПЛОСКОСТ И ДР.

Каква проекция в плоскост??? Може ли да се излагаш така?

хич не се излагам.
хороскопа се чертае на ДВУМЕРЕН лист хартия - зодиакален кръг, в който планетите се проектират -има формули за това, изследва какви ъглови разтояния включват и др.
Интересно ми е какви са мотивите ви да реагирате така срещу астрологията, хляба ли ви вземат, подигравка с годините, които сте учили физика ли си правят? Какъв е проблема? (не всички са шарлатани движени единствено и само от материални интереси)
Ако целта е шарлатания и моженничество има по лесни начини за това. Моята цел не е такава. (легнал съм си след 4:30 тази сутрин, не исках тези, които са ми гласували доверие, да чакат дълго! ) Направата на сериозен хороскоп изисква време.
По-добре да запазим спокойствие и добрия тон  bowuu     bouquet

Натрапвате се навсякъде-в интернет, във вестници, радио, телевизия и къде ли още не.....Това е проблемът. Не искаме непрекъснато да слушаме за зодии и хороскопи!!! Тези, които искат, знаят как да ви намерят.
Какво да кажа за проекцията? Ами аз го казах онзи ден! Сега трябва да го повторя. Зададох и въпрос, ако сме някъде другаде във Вселената на светлинни години оттук, тогава за други зодии ли ще говорим? Ясно е, че тогава ще виждаме други съзвездия. Не получих отговор. Звездите се намират на св.години от Земята, а ние тук правим нейни проекции в равнината им така ли? А те в 1равнина ли се намират? Колко са големи и колко са отдалечени помежду си и от Земята? Къде се набутахме толкова далече?

# 158
   Озаглавила си темата неправилно, трябвало е да се казва: "Омръзна ми от астролози".

# 159
  • Варна
Тази тема ме изумява, каква е целта й?  Thinking

Има ли значение дали е наука, или - не?
Науките, във вида, за който говорите, са възникнали сравнително скоро, докато астрологията е с такива дълбоки корени в миналото, че е смешно да се категоризира.

Авторката се опитва да си натрапи мнението, а не да води спор.

# 160
   Озаглавила си темата неправилно, трябвало е да се казва: "Омръзна ми от астролози".

Да, така е, до козирката ми е дошло от тях! И кой откъдето свари да ме пита коя зодия съм! Писна ми!!!! А разни водещи по БНР на музикални предавания да започват с това кой музикант коя зодия е. Преди 20г. и повече това беше тема табу а сега отидохме в другата крайност. Аман от крайности! Нека да бъдем по-умерени! Чрез зодиите както и чрез много други неща успешно се промиват мозъци! Не е ясно това?

# 161
Тази тема ме изумява, каква е целта й?  Thinking

Има ли значение дали е наука, или - не?
Науките, във вида, за който говорите, са възникнали сравнително скоро, докато астрологията е с такива дълбоки корени в миналото, че е смешно да се категоризира.

Авторката се опитва да си натрапи мнението, а не да води спор.

Целта е малко светлина в тунела. Посочих 2въпроса, които сриват цялата астрология! Само 2 са достатъчни!  За какво говорим тогава? Скоро били възникнали науките.....Е не съвсем....Архимедовата сила от вчера ли е? Ами намирането на лица- на кръг на провоъгълник, на квадрат от вчера ли е това? Фокусирането на слънчевите лъчи? Може би и останалите, които споделят моето мнение се опитват да натрапят своето?
Тук доста дискутирахме какво е това чудо наука. ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЕ Е НАУКА И КОЕ ЛЪЖЕНАУКА, ТОЕСТ ШАРЛАТАНИЯ! ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ!

# 162
...Нека да бъдем по-умерени!...
  Да, хубаво е да бъдем по-умерени.

# 163
Астрологията не е наука, а Познание.
Затова и няма нужда да се изучава в университетите. Познавам двама-трима блестящи астролози без дипломи, както и такива с дипломи, които са на отчайващо ниско ниво. И това е, защото астрологията не е механичен сбор от различни компоненти, които могат да се назубрят и да се сътвори хороскоп. Нужни са някои съвсем други качества, защото става въпрос за окултно знание, а не за проста математика. Не всеки има способности да бъде астролог.

Между другото, за да критикуваш която и да било наука или област от познанието, то тя трябва да се познава в дълбочина. Всичко друго са празни приказки. За автора на темата бих препоръчала да отиде в някой астрологичен форум, където пишат астролози и да спори с тях. Simple Smile

# 164
  • София

И на мен ми досаждат турските сериали, и щом ми досаждат просто не ги гледам. Чак пък да се натрапват я дай примери

Общи условия

Активация на акаунт