Наука ли е астрологията?

• 19 658
  • 503
  •   1
Отговори
# 495
Не отговорихте на 2-та фундаментални въпроса. Неслучайно вчера аз засегнах микробиологията, така както не я разбирам. Нищо не казахте и за нея. Коментирате само това, което ви е изгодно. За кой път трябва да напомня, че в тази тема няма място за библия и догми?
Предлагат се разни теории, които обаче трябва да се потвърдят от експеримента. След като стана ясно, че не можете да предсказвате бъдещето, сега ни баламосвате, че определяте тенденции на развитие. Неслучайно в 1-те страници аз питах само чрез астрологията ли могат да се определят тези тенденции на развитие?
Аз не съм учила микробиология, затова не мога да я коментирам! Коментирам само това което зная! Отговора ми относно Бог, бе продиктуван  от това да ме разбереш по-ясно а не с друга цел.
Защо, не е ли ясен нейният огромен принос дори в медицината? Необходимо ли е да сме специалисти, за да го забележим? 

# 496
vl,
Слънцето и планетите от гледище на земния наблюдател се преместват на фона на съзвездията. Това се дължи на въртенето на земята и другите планети около Слънцето. Ето ти една Безплатна мини-лекция от мен, моля да няма обвинения в користни интереси Simple Smile

# 497
"Планетос" означава блуждаещо тяло. Тест може да бъде видяно както на единия край на небосвода, така и на другия.
Аз точно това обясних в началото на темата, че тези наши предци, които са забелязали планетите и то без всякакви технически средства, заслужават преклонение!

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 12:56 от vl

# 498
Какво е астрологията.
Астрологията има няколко направления, но най-обща се разграничават две такива психологическа и предсказателна.Психологическата се занимава с характера на човека, силите, способносттите и дарбите му. Чрез този метод човек може да разбере какво е заложено в него - кои са силните и слабите му страни.
Познавайки себе си ние по -лесно опознаваме другите.
 Предсказателната астрология от своя страна дава събитийност. Ако се знае точния час и минута (може с отклонение до няколко минути) на раждането могат да се определят по-големите събития в живота на човека. Най-силни в това отношение са примерните дирекции. Различните предсказателни техники (прогресии, транзити, революции...) дават различна сила на събитието и точност. Ако астролога познава добре човека, който изследва може да каже приблизително какво ще е събитието - с точност до ден.

Но това не става защото астролога е мудиум или гадател а защото може да разчете символния език на планетите.За да може да го направи е учил дълго и упорито. Не се е питал наука ли е астрологията, защото е имал по-важни неща да осъзнае и разбере.

# 499
"Планетос" означава блуждаещо тяло. Тест може да бъде видяно както на единия край на небосвода, така и на другия.
Аз точно това обясних в началото на темата, че тези наши предци, които са забелязали планетите и то без всякакви технически средства, заслужават преклонение!

Ето за това си мнение заслужаваш   bouquet

# 500
vl,
Като ти чета постовете, вероятността да си учил(а) физика или астрономия клони към 0

Мерси за комплимента! Ти да не би да си ги учила тези науки? По нищо не си личи! Мисля, че тази тема вече заслужава катинар. Заприлича на махленска сбирка.

И аз също се съмнявам, че си изучила физиката, ако е така то сигурно с други средства си придобила дипломата си.Нищо не доказва че имаш познания в тази сфера, от тук прочетеното единствено се хвалиш  че я имаш но и грам знание не показа, не е ли така? Всъщност не ми отговаряй, няма нужда!

Явно не си чела темата от нейното начало и говориш глупости! Именно тогава пролича невежеството на wandering и на останалите! Със своето невежество те надминаха дори моите очаквания. Ако разчитах такива като теб да оценяват моите знания....Ако си мислиш, че с тези глупости ще ме сразиш, имаш много здраве! Колкото и да ги напишеш, ще намеря начин да ти отговоря! Може и да не е на момента, защото си имам и друга работа! Основното ми занимание не е да вися тук, във форума.
В началото  на темата говорихме много повече за наука, а сега благодарение на вас минахме на празни приказки и махленски  разправии!
Тази тема трябваше да е заключена отдавна. Нищо ново не се казва в нея.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:47 от vl

# 501
Хайде да кажем някои неща и за съзвездието Змиеносец, дето толкова питаш за него, vl

виждала ли си това съзвездие, знаеш ли къде се намира, защо има претенцията да е 13-тото зодиакално съзвездие?

# 502
Хайде да кажем някои неща и за съзвездието Змиеносец, дето толкова питаш за него, vl

виждала ли си това съзвездие, знаеш ли къде се намира, защо има претенцията да е 13-тото зодиакално съзвездие?

може би за него пише в интернет  Mr. Green

# 503
  • Sofia
Преливането от пусто в празно и "меренето" на определени агитки почва да идва в повече.
Заключвам и този ринг.

Общи условия

Активация на акаунт